esmaspäev, 26. juuli 2010

Vasistha dharmasuutra

* Mees, kes tunneb teadmisi, peaks sööma, kehajääke väljutama ja seksuaalseid asju ajama teiste eest varjatult. Samamoodi peaks teistele teadmata jääma ka tema mõtted, varanduslik seis ja vanus.
Hmh, milleks? Et varjata kui rumal, vaene ja vana inimene on? Tobe ju?!

Käitumisreeglid:
Ta ei tohiks oma sõrmeliigeseid või küüsi naksutada, sõrmede või küüntega oma toidukausile trummeldada, juua vett kausina kokku pandud kätest, jalgade või kätega vees pladistada ega puu otsast puuvilju toigaste või teiste puuviljadega alla loopida.
Ta ei tohiks oma käte jalgade, silmade, kõne või kehaga midagi teha pelgalt tuju ajel või hajameelselt - nii arvavad kultuursed inimesed.
:)

* Üksik silp OM on kõrgeim veeda; hingamise kontrollimine on ülevaim kasinus. Kerjatud toidu söömine on parem kui näljapaast ja kaastunne on palju olulisem kui kinkide jagamine.

No, aga paistab, et on olukordi, kus liha lausa peab sööma:
* Kui askeet on kutsutud osalema esivanematele või jumalatele pühendatud ohvritalitusest ja ta keeldub liha söömast, läheb ta põrgusse niisama paljudeks aastateks, kui palju oli ohvrilooma kehal karvu.

* Kui keegi astub seksuaalvahekorda pärast esivanematele ohvri toomist või ohvritoidu maitsmist, peavad tema esivanemad terve järgneva kuu sööma tema seemet.
Khmm.

* Poeg ei tohiks selga keerata isale, kui viimasest on saanud väljaheidetu, samas emast ei saa oma poja jaoks kunagi väljaheidetut.

* Inimene tekib ema verest ja isa seemnest. Seega on vanematel õigus anda oma poeg ära teise perre, müüa ta maha või ta hüljata.
:/ võeh.

* Üks positiivne omadus, mis teeb inimese kõlbulikuks tunnistajaks kohtuasjas, on tema hea välimus :D

* Kuningas peaks ülal pidama impotente ja hulle, sest nende varandus jääb lõpuks temale.

* Öeldes väljaheidetule: "Sa oled väljatõugatu!" või vargale: "Sa oled varas!" muutub ütleja sama patuseks kui nemad; kui see on vale, saab temast kaks korda nii patune.
Mõhõh, sellest loogikast ma saan isegi aru. Pole vaja kurja 'korrutada', seda veel välja öeldes. Lihtsam öelda kui teha, muidugi...

* Kui mehe abikaasa joob alkoholset jooki, saab pool mehe kehast patust määritud.
- sest naine on pool mehest.

* Arvatakse, et igakuine menstruatsioon puhastab naise kõigist pattudest. Nii et kui naine ka truudust murrab või mingi muu jama teeb, siis ta peaks küll patukahetuse läbi tegema - näiteks paljal põrandal magama - kuid pärast menstruatsiooni ja selle lõppu tähistavat kümblust on ta oma pattudest vaba.

* Kuld on tule esmasündinu; maa on Višnu tütar ja lehmad on Päikese lapsed.

* Kui mees jääb vanaks, näitavad ka tema juuksed ja hambad kulumise märke. Iha elu ja rikkuse järele aga ei vaibu ka siis, kui mees jääb vanaks.
Ihaldamine! Rumalatel on raske sellest loobuda. Vanusega see ei vähene. See on elukestev haigus. Mees, kes ihalemisest lahti saab, leiab õnne.

:)
Ja nii lõpebki Vasistha dharmasuutra.

Kommentaare ei ole: