neljapäev, 8. juuli 2010

Meheks-saamine

Olen viimasel ajal sattunud nägema päris mitut artiklit, kus kellegi tütar tahab saada poisiks/meheks. See üllatab mind väga, sest kogu aeg räägitakse, kui kohutavalt stressiküllane on meeste elu ja kuidas nad on hädas oma saavutussunduse ja emotsionaalsuse vahel kompromissi leidmisega, kuidas nad robinal varem surevad ja mida iganes.

(Mis varem suremisse puutub, siis sattusin umbes kuu aega tagasi lugema artiklit, kus väideti, et teadlased on kindlaks teinud, et naiste pikaealisusel/meeste lühemaealisusel on geneetiline põhjus: mehe keha pole loodudki nii kaua uuenema kui naise keha. Noh, kes teab... Igal juhul olen veendunud, et meeste suuremas stressis küll asi pole. Mees on raskuste saabudes enda eest väljas, naine pere eest. Ma ei mäleta, kes seda ütles, et harides meest, harid sa ühte inimest - harides naist, harid sa tervet perekonda. Nõus!)

Tahaks leida statistikat selle kohta, kas sugu vahetada soovivaid naisi-mehi on võrdselt, või on tõesti nii, et meheks saada soovivate naiste osakaal on suurem?
Ja miks see küll nii on?
Ometi ei tehta pükse kandvast naisest väljagi, samas kui seelikut kandev mees paneks küll järele vaatama...
Ja huvitav, mis tunne see üldse võiks olla: soovida olla teisest soost.
Mida see üldse tähendab?
Kas seda, et iga kord tunned jubedust, nähes oma suguorganeid? Seksiga see ju otseselt seotud pole - on küll ja küll sugu vahetanuid, kes jäävad soovima neid partnereid, kes enne olid vastassoost, pärast soovehtust aga on samast soost. Ehk pärast soovahetust saavad neist geid.

Naljakas, et olemas teemasid, mis sind huvitavad, aga millest sa möhhigi aru ei saa...

3 kommentaari:

luize ütles ...

Tjah, ma kardan, et "huvitav" ei ole just sõna, millega asjaosalised ise olukorda kirjeldaksid. Ega tõenäoliselt ei kujuta skisofreeniku nahas elamist ka ette. Nii et raske on otsustada, ma olen asja üle järele mõeldes viimasel ajal kaldunud kaasa tundmise poole (sest ma ka juurdlen selliste asjade üle). Sest vastassugupoole nahas elamine peab tõesti tülgastav olema, lisaks sellele oodatakse sinult ju, et käitud vastavalt sellele, kas sul on rinnad või pole, kui nii võib väljenduda. Pärnu filmifestivalil oli paar aastat see teemaks, kusjuures päris head dokid olid kõik.

Aga seksiga on vist asi ikkagi ka seotud. Mäletan, see eesti poiss, kelle nimi pärast oli Regina, rääkis, kuidas ta üritas mehega suhet luua, olles ise mees. Aga midagi ei tulnud välja just selle tõttu, et partnerile meeldisid mehed ja tema oli naine. Kuidas see tegelikkuses on, ei oska öelda. Võibolla kui ette kujutada oma meest, millisena ta naisena võiks olla (mitte keha, vaid "sisu" poolest siis). Ajab segadusse.

Muide... oled sa lugenud raamatut "Me peame rääkima Kevinist"? Kui ei, siis võiksid lugeda ja arvustada. Sulle meeldiks ja mulle meeldiks kuulda sinu arvamust :)

karikate emand ütles ...

Seda raamatut on mul ammu plaanis olnud lugeda, kuid seni pole kuidagi silma jäänud.
Aga kindlasti võtan selle raamatu millalgi (varsti, loodetavasti) ja siis ka muljetan :)

Skarabeus ütles ...

Mäletan, see eesti poiss, kelle nimi pärast oli Regina, rääkis, ...
Oh jah,kui palju aastaid vahet sel kirjutisel, ja mina vaatasin praegu poole tunni eest ETV2-lt saadet,kus see Regina Sitz esines?Olen temast mõelnud,et mõnitamise pärast olla kodumaa hüljanud ja elab mingi mehega välismaal,aga näe,praegu on kodumail.