esmaspäev, 26. juuli 2010

Oi-oi-oi-oi-oinalugu

Olen alati hilise küpsemisega olnud...

Umbes kolmveerand aastat tagasi tuli mul all paremal välja esimene tarkusehammas, mis küll juba 15. eluaastast saadik aeg ajalt iget paiste ajas ja pakitsust tekitas. Seegi kord pakitses ige nagu 16 varasemat aastat, kuid miski tuju ajel sügasin ma iget hambatikuga. Ja plopsti - oli hambakikuke väljas.

Paraku selle uhke sündmusega - no nii hilja ikkagi see tarkuse-hammas lõpuks tuli ja ehk siis sortsuke tarkustki!?- asi ei lõppenud.

Kuna ruumi mu pisikeses alalõualuus selle lisatarkuse jaoks tegelikult polnud, lükkas uus hammas suu poole viltu senise kõige tagumise hamba all paremal. Ja kuna alumine seitsmes hammas lükkus viltu, ei saanud ta enam korralikult hambuda ülemise seitsmenda hambaga, mistõttu ülemine seitmes hammas väändus vahvasti põse poole viltu. No hurraa! Viis päeva valutasin hambaid ja lõualuid.
Siis jäi nagu vaiksemaks, hambad olid ilusti-kenasti viltu - õnneks nii kaugele kurku keegi ei näe.

Paraku see saadana tarkusehammas tahab muudkui aga edasi, valguse poole tungida. No pole, pole ruumi, noh! Ruumi pole, aga valus on. On alles oinalugu!

Ruumi saab teha, tegelikult. Nimelt mul on veel kaks piimakat suus - üks all paremal, teine all vasakul. Mõtlesin, et kui see vana titehammas ära tõmmata, siis nihkuvad need olgu-jäävad-meile-hambad viisakamasse ritta ja ei ürita üksteist paremale-vasakule tõugata.

Võtsin julguse kokku ja helistasin hambakirurgile (selle numbri andis hambaarst siis, kui talle häda kurtmas käisin, nii umbes 8 kuud tagasi). Aga number pole enam kasutusel või asub väljaspool teeninduspiirkonda. Mõhh ma nüüd tegema pean-äää?

Mida iganes, see jääb selgelt augusti teise poolde :(

6 kommentaari:

luize ütles ...

Otsi uus kirurg...
Mul võib sama asi tulla, sest minul pole neljas tarkusehammas siiani välja tulnud (ehkki aeg-ajalt annab oma tulemisest tunda) ja ülejäänud kolm on väga kõvasti suus, ehkki kõik räägivad, kuidas need kohe lagunema hakkavat. Ja üks ülemine on samuti põses, vahepeal on suu täitsa katki.
Aga kuna häda pole suur, siis pole ennast siiani arsti juurde viind selle asjaga. Ja hambaarst nagu ei öelnud ka, et peaks midagi tegema, kui just surmatõbi ei ole.

Anonüümne ütles ...

mul oli kunagi kooliõde, kelle kõik neli tarkusehammast lõikusid 24 tunni jooksul (tüdruk oli 16) ja kasvasid nii pikaks, et ta suud sulgeda ei saanudki enam. loomulikult tõmmati need välja.
ka mu enda tarkusehambad on ammu läinud.
(hmm... mida see minu kohta ütleb?):D

karikate emand ütles ...

Khõmm-khõmm, täna ei valuta kohe üldse - nagu alati, kui tõsiselt hambaarsti juurde minema valmistud :D

Gee, see 24-tunni lugu oli küll õudne!

joanamari ütles ...

ma juba 50 aga mul polegi tarkusehambaid

karikate emand ütles ...

Tjah, ma arvan, et mul ülejäänud kolm jäävad ka hoopis tulemata, sest need pole iial pakitsenud või muud häda teinud.

Aga - kirurgile sain aja ja puha :)

Skarabeus ütles ...

... hambad olid ilusti-kenasti viltu ...
''
Heh,on mul üks sõbranna,kes oma kohutavas alaväärsuskompleksis noorena ikka peigmeestele vägisi tuvustas: mul on nii meeldivalt puseriti hambad,kui te veel ei tea. See "nali" meeldis poistele väga.Ja ka tüdruk ise.