laupäev, 2. oktoober 2010

Niisama, täis kõhuga ja uniselt

Aitasin ühel päeval Väikesel Tüdrukul mudilaskoori jaoks laule õppida (tuleb välja, et ma oskan endiselt natuke nooti lugeda) ja olin hämmeldunud, kui kaunis, puhas kõrge hääl tal on. Ja mina ei teadnudki, sest talle ei meeldi laulda! Kui mina-nohunina laulan vabalt kuni la-ni ja siis hakkan pingutama ja ninahäält tegema, siis tema laseb rahulikult teise oktavi re-ni välja, ilma igasuguse keskendumise või punnituseta. Võibolla oleks kõrgemale ka laulnud, kuid kõrgemaid noote neis lauludes polnud. Igatahes nüüd ma tahaks teda kohe kogu aeg laulma meelitada :) - tema aga on endiselt veendunud, et laulmine on tüütu.

*
Mina lehti ei loe, telekat ei vaata, maast ja ilmast midagi ei tea ja olin täiega hämmeldunud, kui Mees poest enam üldse/kunagi tatart ei toonud. Siis valgustasid isa ja Mees mind, et 'kuskiltmaalt' olla tatar otsa saanud ja nüüd on see ka Lõuna-Eesti poodidest ära ostetud. Alanud on 'tatrapaanika'... kes seda oleks arvata võinud!... Poed on täis kartulikrõpse ja kooke, aga tatart pole. Õnneks nisujahu veel jätkub ja meie saime oma igalaupäevased pirukad ja kaneelisaiad ilusti valmis teha.

*
Eile viskasin koristades jälle oma pabereid ära ja märkasin, et olin ülikoolis kogunud 159,5 ainepunkti. Nii et õppisin seal päris palju... kuhu kogu see tarkus jäi :-0 ?

*
Pisikesi pabereid sirvides meenus, kuidas 12-13 aastasena leidsin „Nõukogude Naisest“ mingi tabeli, kus oli iga kehapikkuse puhuks antud ideaalsed mõõdud. Mõõtsin ennast hoolega – olin igalt poolt alamõõduline, välja arvatud pahkluudest :D Kõige väiksem ümbermõõt oli vasakul randmel – 13 cm. Hoidsin seda tabelit mitu aastat alles...
Tabeli juures olid skeemid harjutustega puusaümbermõõdu vähendamiseks. Mõtlesin pingsalt oma ema laiadele kondistele puusadele, vaatasin neid harjutusi ja imestasin, mismoodi need kondid sisse peaksid tõmbuma. Lõpuks läksin paberiga ema juurde küsima, mis tema arvab, kuidas see toimuma peaks? Ka tema turtsatas, et pole midagi naeruväärsemat kuulnud, kui puusaümbermõõdu vähendamise harjutused :D
Meie, kaks kondikubu, lihtsalt ei tulnud selle peale, et harjutused on rasvakihi kaotamiseks.

Kommentaare ei ole: