pühapäev, 15. märts 2015

Pulmad

Täna abiellus Indias minu väike Õde.

Ma mõtlen, et olen vist küll ainuke nooremas keskeas inimene maa peal, kes otsustaks jätta sõitmata kolmenädalasele India-reisile, kus iga viimane kui pabertaskurättki oleks tasuta - rääkimata lennukipiletitest ja hotellidest - ning reisijuhiks enda kallis õde...
Aga jah, võibolla olen niisamutigi liialt ärevil, sest olen viimastel päevadel jube halvasti maganud, aga (ja seda enam) mingit kahetsust minemata jätmise osas mul küll pole, ega ka ühtegi sellist mõtet, et kui see või teine asi oleks teisiti, siis oleks läinud.

See tore üritus on väga kauge kaarega üle minu kohanemissuutlikkuse.

Sain Õelt pulmamineku-selfie... loodan, et kuulen temast nüüd millalgi ka pärast pidulikku üritust ja saan lõpuks ometi jälle magada. Täna ärkasin 4.10 - võeh! Kui ma oleks Indiasse läinud, siis poleks ma nädalate kaupa vist päriselt magama jäänud seal...

Täna öösel nägingi unes, et see seltskond, kes Eestist Õe pulma sõitis, pidi elama Õega ühes toas (Õe peigmeest selles unenäos üldse polnud), kokku 12 inimest (mõned neist, näiteks mina, tegelikult pulma ei läinud). Meie äramahutamiseks ehitati Õe tuppa vahelagi - ühed kükitasid siis 'allkorrusel' ja teised üleval... Sellisest jõledast unenäost ärkaks tõesti suurima heameelega kasvõi kell 4 üles! :D


---

Lisatud 15.03...

Ja meie tegime täna lõunaks indiapärast rooga: köögiviljakarri basmati riisiga, lihasööjate jaoks veel kanatükid sibulaga lisaks. Nämma! :) Väike india meie köögis ja kõhus... :)



2 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Kuidas sa teed seda köögiviljakarrit riisiga?

karikate emand ütles ...

Siin on manööverdamisruumi küll ja küll. Mina sõin seda(laadi) kodust toitu õe tehtuna, aga ise teen veidi teisiti, sest nii palju tšillipipart ma ei kannata - asendan selle jalapenoga, ning meil müüdav tomat on nii maitsetu, et eelistan purustatud tomatit, poe oma.

Kui Sul on hästi suur pann, siis saad teha nii...
Paned kuubikuteks lõigatud kanafilee kolme keskmise hakitud sibula ja viie hakitud küüslauguküünega (seesami)õliga pannile podisema. Mõne aja pärast lisad ühe lõigutud porgandi, külmutatud köögiviljad (täiesti vaba valik; minu eilsed asjad: paprikate ja sellerisegu, oad ja brokoli (viimast nii 5-7 tupsukest). Kui see kenasti podiseb, siis pool tassi tunnike varem likku pandud punaseid läätseid koos veega (jälle täiesti vabatahtlik lisand - mu õde neid ei kasutanud).
Umbes 2 tl soola.
Purk kookospiima + pakk purustatud tomateid. Segad ja lased podiseda (mitte väga uljalt) ja siis maitseained, kõik maitse järgi, minu maitse on:
pool tl hakitud ingverit
3 näputäit kaneeli
2 näputäit koriandrit
2 näputäit tšillipulbrit
1,5 teelusikatäit karripulbrit
3-5 väikeseks lõigutud jalapenoratast (oleneb suurusest)
natuke (no 1/4 - 1/2 tl) suhkrut
Kogu see pada podiseb valmis umbes tunniga. Usun, et enne tomatite ja kookospiima lisamist võib selle ka suuremasse potti kallata, kui on näha, et see pannile ära ei mahu. Tuli olgu all mõõdukas.

Kuna mina (tavaliselt) liha ei söö, siis mul on lihtne - teen kana koos poolte sibulate ja küüslaukudega eraldi pannil ja kui köögiviljapada ikka üle ääre mulksub ja segada ei saa, siis tõstan sealt karrikastet kanadele peale, tegelikult saabki maitsvam... Meile VT'ga juhtumisi meeldib visuaalselt, kui need kolm asja eraldi on ja on täpsem ülevaade sellest, kuipalju neid kanatükke on...
Mees kipub neid kastme seest endale nokkima, nii et lõpuks jääb ainult köögivili ka teisele pannile :D
Nii et nüüd ma teen nii - kui kana valmis, tõstan poole sellest VT jaoks klaaskaussi ära. Mees võib siis "kogu pannitäie" kana rahus kasvõi ühekorraga ära süüa :D, siis lihtsalt ongi kana otsas ja ka tema peab vaid köögivilja ja riisiga leppima. Süüa peaks sellest saama 6 korralikku portsjonit või 10 mõõdukat :)

Ilmselt on see kõige rohkem erinevaid toiduaineid nõudev roog, mida mina teen... Aga kõik jumaldavad seda, nii et... Jalapeno säilib külmkapis kaua ja ingver (mis minul kipub juurikana puituma ja on ka liiga terav) on mul ka juba poepurgis hakituna olemas - ka säilib palju kuid.


Minu õde tegi seda nii, et kõigepealt pani pannile lõigutud tomatid ja sibula-küüslaugu; siis külmutatud köögiviljad; siis kookospiima ja alles siis kanatükid ja maitseained. Aega läks sama kaua, muidugi - ikka ligi tunnike. Nii et see on üsna suurelt oma maitse järgi mökerdamine :)