laupäev, 14. märts 2015

Ole lahke / Practice Kindness

Lugesin kord ühest raamatust, et naise ülesanne on tutvustada last lapse isale :D
See ajas mind siis ka naerma, kuid pidin tõdema, et meie peres on see tõesti olnud nii, et suurema osa omavahelisest suhtusest korraldavad Mees ja VT minu kaudu.

Nüüd aga on VT suuremaks ja targemaks saanud ning Mehe poolt ei ole enam takistusi minu poolt vahendamata suhtluseks.

Paraku on VT nii harjunud, et issi tegeleb oma asjadega, et ta saab pigem pahaseks, kui Mees meie jutusse sekkub.

Mehel on väga armas komme mind alati uksele saatma tulla: aitab mulle jope selga, ulatab prügikoti, keerab ukse lahti, annab musi, lehvitab ja keerab minu järel ukse lukku.

Kui VT eile üksinda sünnipäevapeole minema hakkas, tuli Meeski esikusse vaatama seda imelugu, et ta üksi läheb, ja last heade soovidega ära saatma. Aga VT ei vaadanud tema poolegi. Mees keeras tema jaoks ukse lukust lahti, VT pöördus lehvitama, aga vaatas ainult minu poole.

Mis mulle Mehe juures tohutult meeldib on see, et ta ei solvu selliste pisiasjade pärast. Mina patsutasin ja kallistasin teda ja ütlesin, et temast oli väga armas VT'd saatma tulla ja tema oli sama rõõmsa olekuga edasi, millega ta esikusse tuli. Ta tuli enda pärast, ta ise tahtis vaadata, kuidas meie lapsuke siis üksi läheb, lõpuks! - ja see, et VT teda ignoreeris, teda üldse ei loksutanud, nagu poleks ta seda üldse märganudki ja võibolla muidugi ei märganudki :D
Igatahes ei puudutanud see teda.
/Meest on üldse raske solvata - ta raputab selle kergelt maha. Tal on hästi väike ego - selle pärast! Väikese egoga inimesed ei solvu nii kergelt. Ja ilma igasuguste spirituaalsete otsingutega on Mehele selge see, et solvang kuulub solvaja juurde, mitte selle juurde, kelle kohta midagi öeldakse./


Kui ma VT'ga sellest õhtul rääkisin, et issu muutub tema suhtes tähelepanelikumaks ja armastavamaks, siis oli VT üllatunud. Ta ütles, et tema sai issi peale pahaseks, kui issi ka esikusse tuli - et niigi on sahmerdamist ning tema peab veel ka tulema ja segadust juurde tekitama!

Ma ütlesin, et ma ei käsi tal oma käitumist issi suhtes arvestavamaks ja hoolivamaks muuta. Kui ta on närviline ja tahab issit ignoreerida, siis minu poolest palun väga! Aga mulle on oluline, et VT teadvustaks, et issi hoolib temast ja näitab seda ka välja.
Kui ta seda teadvustab, siis pole mul vaja midagi käskidagi ja muutus toimub iseenesest.


- Brain Pickings.org -
Jack Kerouac

Kommentaare ei ole: