teisipäev, 15. detsember 2015

Pooltäis, mitte pooltühi

Eile juba peaaegu sõin korralikult - lõunaks kalasuppi ja puha..., aga nagu te kõik teate, on inimesel päeva esimesel poolel palju rohkem tahtejõudu ja meelekindlust ja nii ka minul - kell 22.45 jooksin ikka kööki oma piimakohvi ja juustusaiade järele. Aga noh, ma olen enda suhtes na armuline, nii et ma mõtlen "almost there" mitte "fail!" :D
Jäin oma õhtusele meditatsioonile "hiljaks" oma saiasõltuvuse pärast... aga no peaaegu, eksole, olin  tubli :p

Seda enam, et muus mõttes hakkasin ma küll kohutavalt korralikuks ja tegin kribinal-krabinal ära absoluutselt kõik, mida ma pidin eile tegema...
Oot, välja arvatud jõulukaartide kirjutamine... Kaks kaarti on kirjutada... A no see kaartide kirjutamine on peaaegu nagu suhtlemine, et... ma ei suuda kuidagi alustada ja ma üldse ei imesta selle üle. Eks ma kirjutan nad iga uue päeva tegemiste hulka, kuni mu alateadvusele ka kohale jõuab, et see asi tuleb ära teha ja siis ma ükspäev lihtsalt kirjutan need ära. Või jätan sel aastal saatmata. Emb-kumb.
:D

Bullet Journal


Joogat tegin eile kokku lausa tund aega, kuigi üldsegi mitte meelega, mulle piisab täiesti 15 minutist (üks kord mu väike kava läbi) või 30 minutist (2 korda), aga eile olin just joogaga alustanud, kui VT tuli jutustama ja ma ei tahtnud katkestada, aga kuna ta jutustas kolmveerand tundi, siis tegingi kogu selle aja oma painutusi ja sirutusi. Ja no õhtupoole ikka ka üks sutsakas.

Ja lugesin ka rohkem kui tavalised 5 lehekülge. Üldiselt ma kipun olenemata päeva-ajast magama jääma, kui ma raamatu kätte võtan, sest enne töö ja pärast lõbu, eksole, ja kui lugemiseks aega saan, on töö juba... 'oma töö teinud' ja jään nurrule niipea, kui mõnusa asendi sisse võtan.

No paistab, et tuleb enda peale ikka mõnikord 'kärgatada' :D ja siis tuleb kasvõi üks produktiivne päev kuus.

- Loen, kuulan ja planeerin -


- Ma ei tea, kelleks ma ennast pean ja miks ma seda teen,
aga aeg-ajalt teen ma loetavatest raamatutest korralikud konspektid,
mida ma suure tõenäosusega mitte kunagi enam ei loe. -

2 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Kas sa selle pliidtagune sein ja vannitoa valamukapp ja sellised asjad paned ka juba varem päevaplaani või suht jooksvalt. sedasi, et täna vaatad, et hakkab mustaks minema ja siis paari-kolme päeva sisse mahutad nende küürimise. või ?
mind väsitab juba see päevaplaani vaatamine, rjust selle koha pealt, kui peaksin seda koostama:) va mudidugi, kui on juba harjumus ja süsteem kujunenud.

karikate emand ütles ...

Oi, tänan küsimast! :D, tead, mul on selle jaoks välja töötatud oma süsteem.

Mul on köögi ja muu kodu jaoks kaks eraldi nimekirja kõikidest väikestest asjadest, mida ette võtta võiks, näiteks köögis: tolm, mikrouun, võileivagrill, röster, riiulid, kapiuksed väljast jne jne, lihtsalt nimekiri. Ja sealt ma järjest ringi peale tegemist alustan. Aga kui vahepeal märkan, et miski on rokane ja vajab väljaspool järjekorda äraküürimist, siis jätan nimekirja korraks kõrvale ja võtan järgmisena teha selle, mis vaja.

Kööginimekirja lõpus on kolm asja, mida teen vaid kaks korda aastas:
akende pesu
kardinate pesu
ventilaatorifiltrite pesu

Muu majapidamise jaoks on siis oma nimekiri ja ka siin on üksteise alla kirjutatud kõikvõimalikud asjad, sh lambid ja peeglid - aga vajadusel jätan jälle nimekirja kõrvale ja kraamin seda, mis vahepeal kättevõtmist tahab. Näiteks WC'd pole üldse mõtet kirja panna, kuna seda oleks hea vähemalt paar korda nädalas, kui mitte iga päev, puhastada. Enda toas võtan tolmu veel sagedamini kui wc's - ikka iga päev püüan.

Aga need tegemised on mul üksteise all kirjas ja kui midagi ära teen, kirjutan selle taha kuupäeva. Kuna ajad on mul erinevad, siis võib ühe tiiru peale tegemisega minna kolm nädalat - või ka neli kuud. Ja siis tuleb nende taha uus rida kuupäevi, kuni leht täis :)
Mõnikord ma mõtlen, et mul kulub oma paberimajandusele sama palju aega, kui kuluks koristamisele..., aga tegelikult see on ekslev mõttekäik, sest kui mul nimekirja pole, siis tundub mulle, et teha on nii kohutavalt palju ja seda, mida täna eelistada, on nii raske valida, et ma lihtsalt keeraks õudusega selja nendele töödele ja sellele segadusele, mu pea läheks sassi ma ei suudaks näha võimalust nii paljuga tegeleda. Nii et nimekirja on mul vaja. Väga sassis pea aegadel teen ka sellise nimekirja:

Õues on +5 kraadi: pane selga see-see ja see
õues on 0 kraadi: pane selga see-see ja see
õues on -5 kraadi: pane selga see-see ja see

Nii et ma olen väga süsteemne, aga tulemus on nii ja naa :D, olenevalt mis seisus ma parajasti olen ja mis muud kohustused-vajadused mul lasuvad.