neljapäev, 6. märts 2014

06.03.2014 - 36 aastane!

Ja ongi juba 36 aastat siin maa peal oldud! :)

Me pole kunagi sünnipäevi väga oluliseks pidanud.
Tõtt-öelda ma pole saanud aru, miks õnnitletakse? :D  Mille eest või puhul?
Mõtlen, et küllap see on jäänuk neist aegadest, kui iga uus eluaasta oli tõesti ime ja iga surmalt kättevõidetud aasta oli tore ninanips maailmakorrale, sest surra võis nii mitmel viisil ja mitmel põhjusel, et iga lisanduv aasta andis põhjust juubeldamiseks. Palju õnne - sa oled ikka veel elumängus! :p
Tänapäeval tundub see veider, vähemalt nooremate inimeste puhul...

Aga see sünnipäev on eriline!
Tunnengi just seda, et olen ikka veel elus, going strong, ja see on Hea Uudis! :D

Ma ei oska kirjeldadagi, kui palju rõõmu mulle inimeste osavõtlikkus ja soojus viimase kuu aja jooksul teinud on. Igaüks peaks elama vähemalt nii kaua, et midagi sellist kogeda...

Tänu mu blogi lugejate heldele hoolitsusele sain VT'le kinnitada, et me ei pea kodu maha müüma ja ära kolima - et ta saab jätkata käimist oma koolis, oma klassis ja ei pea endale uues kohas uusi sõpru otsima hakkama. Aga ise olin juba 4 aastat elanud äratundmisega, et kui Mehe tervis lõpuks käriseb, siis on kuuse alla minek.
Läks teisiti - ja ma ise ei korraldanud seda :)
Kui see pole ime, siis mis üldse on? :)

Nii et vaatan oma eelmisel eluaastal juhtunu peale lõputu imestuse, imetluse, rõõmu ja tänutundega...

Aga üks huvitav nüanss, millest tahaks rääkida.
Nimelt ootasin, et mul tekib inimeste helduse osaliseks saades tunne, et lõõõpetage äääära - ma ei vääri seda!, - aga ei tekkinud! Muidugi ei olnud ka seda tunnet, et jah, andke aga - ma olen selle kõik ära teeninud ja rohkemgi veel :D, aga sellist põgenemise tunnet ka ei tekkinud... Väga imelik! Ma ei oskagi seda seletada... Olin lihtsalt nii meie pere kui ka inimeste pärast õnnelik, et nii paljud on valmis aitama.

Ja kirjad, mis ma sain - need teevad veel siis ka rõõmu, kui ma 50 aasta pärast kiiktoolis möödunud päevi meenutan.



Seevastu VT asus mind juba eile lõuna ajal piirama, et tohutusuurele taldrikutäiele makaronidele on tal kindlasti vaja torti peale süüa. "Sünnipäev pole ju mingi eriline päev," veenis ta mind. "See sünnipäev on!" kaitsesin mina oma torte - olin toonud kaks tiramisu šarlotti.



Loomulikult jäin ma alla ja lammutasime ühe koogi juba eile laiali:







See on hästi kohvikreemine, rammus ja maitsev kook. Šokolaadipärlid on ka kohvimaitselised ja siirup seal peal. Pildid ei tee sellele koogile küll au...


Ja muidugi tegin ka makrasalati... - 10-liitrisesse supipotti :)














Ma ei tea, pildil tundub see pott kuidagi väiksem, aga tegelikult oli see nii suur ja raske, et ma hoidsin natuke aega käsi klaasriiuli all toeks, kartes et see puruneb



Aga nüüd kavatsen lulli lüüa ning salatit ja kooki süüa :)
Öelgu VT mis tahab - tänane päev on siiski eriline... 

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju 6nne!! (vaikiv lugeja tervitab ja soovib, et nyydsest asjad ainult ylesmäge läheksid)

Anonüümne ütles ...

Palju-palju õnne! Mina seletan sünnipäevade tähtsust alati sellega, et sünnipäeval saavad teised rõõmustada sinu olemasolu üle, isegi kui sul endal pidutuju pole või sa sünnipäevi tähtsaks ei pea. Täna ma rõõmustan Sinu olemasolu üle, Karikate Emand :)

Mari ütles ...

Soovin ka palju palju 6nne!!!
Väga tore, et teil k6ik paremini läheb!
Sünnipäevade kohta tahtsin ka omalt poolt lisada, et see on ju seesama r66mustamine, kui väike beebi siia ilma tuleb. Me r66mustame igal järgmisel aastal ka, et ta meie juurde tuli ja tähistame seda erilist tulemise päeva. Ja nii ka k6igi täiskasvanutega. Täpselt nagu Linnariided ütles.

karikate emand ütles ...

Aitäh, südamekesed! :)

Olen tegelikult ka ise kirjutanud sellest, et sünnipäev annab eelkõige teistele inimestele võimaluse tähistada seda, et keegi/sünnipäevalaps on nende elus.

Ja mõnel pool ongi nii, et sünnipäevalaps ei pea kokkama ja poode mööda jooksma, korraldama sünnipäeva selleks, et keegi lillega tuleks :D - mõnel pool korraldatakse kogu pidu sugulaste ja sõprade poolt. Seda ma pean ausalt öeldes kuidagi loomulikuks tähistamise-viisiks. See ei kõlba kohe mitte kusagile, et sünnipäevalaps peab saja asja pärast jooksma ja muretsema ja siis veel särav peoperenaine ka olema, ja mitte kurjustama kui keegi salatikausi maha ajab või tumba sisse oksendab :p

helle ütles ...

Kes märtsikuus on sündinud, nüüd tõusku ülesse...
Palju õnne Sulle, Karikate Emand! Ja sünnipäevade pidamise mõttes sinuga ühte meelt. Ei mina ka viitsi joosta ja rabelda oma sünnipäeval, et pärast oimetuna pesemata nõusid põrnitseda. See on ka vb Kaladele ühine!
Ilusat kevadet ja jõudu-jaksu!

Anonüümne ütles ...

Palju , palju õnne!

karikate emand ütles ...

Ehhee, Helle! Kaas-kalake :)


Aitäh, sõbrakesed!
<3

Katri ütles ...

Heh.. ega rõõm Sinu eksisteerimisest ei ole siis ainult teistele mõeldud. Endal võib ju ka hea meel olla siinolemise üle ning vähemalt korra aastas hinges headmeelt tunda, et sa oled selline nagu oled ja elad oma elu just nii hästi, kui parajasti oskad.

Mõnusat rõõmustamist ja kõike head uueks eluaastaks :)

Heli ütles ...

Palju õnne ja jätkuvat vaprust!

karikate emand ütles ...

Aitäh, kullad! :)

Eeps ütles ...

Palju-palju õnne ja edenemist tagantjärele, kulla Emand :)

karikate emand ütles ...

:)

<3