teisipäev, 29. november 2011

Öine külaline

Tõtt-öelda tekkis mul sel aastal täielik segadus sellega, millal need päkapikud käima peaksid hakkama. Mõtlesin rahulikult 1. detsembri peale, aga pühapäeva õhtul, pärast advendiküünla süütamisel osalemist torkas äkki pähe, et äkki oleks sel hommikul midagi juba sussi sees olema pidanud. Et äkki esmaspäeval tulevad lapsed kooli ja kõigil on olnud tore sussiüllatusega hommik, ainult Väikesel Tüdrukul mitte - kuigi ta pole sugugi paha tüdruk olnud. Sibasin siis järgmisel päeval poodi ja ostsin ka natuke päkapikunänni:



Komme hoian vanas kingakarbis.



Poetasin ennast siis täna öösel pool kaksteist Väikese Tüdruku tuppa, aga sel ajal, kui mina pimedas tema voodist mööda hiilisin, ärkas ta üles ja kukkus hingeldades karjuma: "Midahh!? Midahh!? Midahh!? Midahh!? Midahh!??"

Uhh, appike!
Püüdsin teda rahustada, ütlesin muudkui: "Anna andeks, anna andeks, anna andeks - ma olen päkapikk..."

See oli nii jube meile mõlemale... O_o

Ma ei tea, kas ma täna õhtul julgengi seda uuesti teha või jätan mandariinid ja paar kommi talle ukse taha kausikesse... siis ta peab muidugi voodist ja toast välja ronima, et neid kätte saada. Huhh, what a drama!

6 kommentaari:

ritsik ütles ...

sama siin :) vaikselt hiilimine vanas, kääksuvate põrandatatega majas on päkapikule tõeline väljakutse.

karikate emand ütles ...

Mina ennast kääksuvate laudadega vabandada ei saa aga... ma ei tea... tillemana magas laps nagu sügavamalt. Ja ma arvan, et lapsed, kes magavad mitmekesi ühes toas, on vast ka sügavama unega - Väike Tüdruk on neljandast elukuust alates omaette, kinnise uksega toas maganud, nii et kohe kui keegi natuke krõbistab või samas toas kasvõi hingab, on appi-appi! :D

Anonüümne ütles ...

Leppige kokku, et väike tüdruk jätab oma sokikese või mingi muu sussi, kinga vms päkapiku jaoks mitte oma tuppa, vaid mingisse muusse ruumi aknalauale. Põhjenduseks see, et siis ei tule päkapikud teda magamise ajal segama. Siis on Sinul lust sokikest täita ja temal lust sealt miskit leida ja kummalgi pole midagi karta. Mäng on ju teie oma, kui nii ei sobi, siis sobib naa - muutke reegleid.

Kader ütles ...

Uh :)
Meil poetavad päkapikud kraami kuhu parajagu juhtub - mõnikord sussi sisse, aga kui lapsi majas rohkem, siis hoopis välisjalanõude sisse. Nii on südamele ohutum :)

karikate emand ütles ...

Just-just...
... sa otsi kohta, kus sa saad, ja pista kommid sisse... :D

Skarabeus ütles ...

Olen muidugi ka nagu enamus päkapikutamisega vahele jäänud.Mäletan esimest väljavabandamist :ma ainult tahtsin vaadata,kas on midagi paremat toodud kui minu klaaskomm,tahtsin ära vahetada...