esmaspäev, 31. mai 2010

Abort ja kohustuslik ultraheliuuring

Lugesin, et USA Oklahoma osariigis nõutakse nüüd aborti tegema tulnud naistelt oma beebi vaatamist ultraheliaparaadi ekraanilt. Kui naine ei vaata ekraani poole, siis peab arst naisele tema beebi tegemisi ja enesetunnet detailselt kirjeldama.

Arstid ja abortijad on nördinud, see olevat liiga suur ja julm sekkumine inimese eraellu...

Jah, pean möönma, et selline seadus on üsnagi radikaalne ja meelehärmi põhjustav. Kuid midagi tuleks ikkagi teha, et naised ei näeks aborti lihtsalt 'probleemi kõrvaldamisena' vaid sellena, mis see on: surma valimine oma lapsele. Olen nõus Oklahoma seadusandjatega, et oma tita vaatamisel saab naine teha informeerituma otsuse. Miks peaks naine saama mõelda, et ta läbib pelgalt meditsiinilise protseduuri? Miks peaks olema liiga julm, kui naine saab aru, mis otsuse ta teeb?

Jah, ilmselt on abordi kasuks otsustamine pärast oma tita nägemist traumeerivam. Kuid see PEABKI olema traumeeriv - sa ju tapad kellegi, et sul oleks parem elu.

Ma tõesti ei mõista, miks peaks abort olema lubatud ja haige vanaema tapmine keelatud. Kumbki ei jääks ilma kõrvalise abita ellu, mõlemad nõuavad hoolt ja raha ja oma elu ümberkorraldamist...

Kuidas tõsta potentsiaalsete emade teadlikkust - mina ka ei tea... Kas see on üldse võimalik? Võibolla on Emake Loodus inimestesse nimelt hooletuse sisse kodeerinud - kui rasedus oleks kergelt välditav, siis sureksid inimesed varsti välja. Lootus on hooletute peal - mõni 'tööõnnetus' ikka sünnib.

2 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Ma olen kuulnud---ja kas polnud see lausa Skandinaaviamail kuskil, nii 10 a.tagasi---et enne abordile minekut sunniti naisi vaatama ekraanilt kogu protseduuri,nähtuna emaka sees...
Ma olen meditsiinile lähedalseisev tegelane;noor günekoloog-resident rääkis õudusloo,et õpingute käigus vaatasid ka nemad seda ekraanilt ja---loode paneb käed näo ette kui S E E peletis tuleb.

karikate emand ütles ...

Jah, olen ka näinud (keskkooli mingis tunnis) ultrahelifilmi abordist. Kurb oli! Pisike ilmselgelt püüdis end minema siputada sealt eest. Ja kuidas ta tilluke südameke taguma hakkas, kui SEE teda seal otsima hakkab... Kurb!