neljapäev, 13. mai 2010

Õhtujutud: ASTRID LINDGREN "Meisterdetektiiv Blomkvisti ohtlik elu"

Nagu ma varem mainisin, hakkan üles märkima ka neid raamatuid, mida ma Väikesele Tüdrukule õhtuti loen. Ja täna saime läbi sellise raamatu.

Mees ikka puhiseb, et nii suur tüdruk peaks endale ise lugema. Aga pedagoogid soovitavad lugeda nii kaua, kuni laps selle vastu huvi tunneb. Täna hakkas Väike Tüdruk ise ka mõistatama, kas ta 10-aastaselt enam tahab, et ma talle loen? Eks me näe :) Aga mina ka protesteerin, kui ta mulle mingi koomiksi nina alla topib, et loe mulle täna seda! Küsin, et kas ma pean näpuga ka näitama, kes parajasti räägib? Aeg-ajalt ma üritan talle toppida midagi kergemat suurte oma - näiteks praegu on meil varasemast ajast pooleli "Jane Eyre". Aga eks ta tahab ikka trilli-tralli veel, mitte loodusvaatlusi ja eneseanalüüsi.


Ja Kalle Blomkvisti raamatud pakuvad trilli-tralli küllaga. Selles raamatus on käimas sõjamäng Valge ja Punase Roosi 'rüütlite' vahel. Talismanilaadset tegelast, Suurmõmmikut ümber paigutama minnes satub Valge Roosi Eva-Lotta peale liigkasuvõtjast vanataadi mõrvale. Mõrvar, kes teab, et tüdruk teda nägi, üritab teda mürgitatud šokolaadiga vaikima sundida. Paraku satub šokolaad järjekordse Suurmõmmikuga seotud operatsiooni käigus Punase Roosi ninamehe, Sixteni koera Beppo kõhtu. Õnneks koer leitakse ja päästetakse. Šokolaadist leitakse mürki. Ja kõige pikemas ja põnevamas peatükis nabitakse kinni ka mõrtsukas Klas, kes oli valmis kogu Valget Roosi maha nottima, et oma nahka päästa. Lõpp hea, kõik hea! :)

***

Natuke päevast ka.

Oli imesoe! See teeb mu alati reipaks ja õnnelikuks, soojus ja valgus - juh-hõissa! :)
Pärast tuli ka välku ja pauku ja suurt rahet, mis meie kassikest üdini vapustas...
Oi, me narrisime teda jälle, et ta nii arg on - välimuse ja kaklushimu pärast sai tema nimeks pandud ju Tiiger. (Väike Tüdruk ristis ta tegelikult alguses küll Botticelli'ks, kuid see nimi ei jäänud külge.) Aga vähemalt sai vaene loomake palju tähelepanu ja kallisid (eee, viimast ta tegelikult ei salli küll sugugi... :P).

Olin hästi toimekas, jõudsin palju ja rohkem veel kasulike asju ära teha, ja siis veel vahepeal natuke ka kasutuid :)

Ehh, kena päev oli! :)

Kommentaare ei ole: