pühapäev, 13. november 2011

Pulmad

Nagu vist veerand eestlastest, käisin ka mina maagilisel kuupäeval (11.11.11) pulmas. Abiellus mu vanem poolvend L. Kuigi registreerimine toimus alles 15.30, ei vedanud meil bussidega ja meie Mehega lahkusime kodust kell 09.10 hommikul :D
Paar korda aastas kuluks oma auto küll ära...

Väike Tüdruk aga oli sel ajal ilusasti koolis. Veerand kahe paiku jõudis ta tühja korterisse ja oli kassiga kaksi kodus kuni järgmise päeva õhtuni. Pakkusime küll, et vastasmajas elav Vanaema saaks tal silma peal hoida või ta lausa enda juurde võtta, kuid nende kahe läbisaamine pole just suurem asi, nii et Väike Tüdruk nimetas mind Hulluks ja seda pakkumist Hullumeelseks. Ja nagu selgus, ei kartnud ta kriimugi, ei tundnud end üksildasena, ei igavlenud, nii et kui me eile õhtul enne kuut esikusse astusime, tervitas ta meid nii tagasihoidlikult, nagu oleksime vaid pool tundi ära olnud :)
Mina muide kartsin 'kolle' selles vanuses. Kartsin, et midagi ebamäärast ja õelat materialiseerub pimedusest... jõllitasin pärani silmi ja südame kloppides tundide kaupa tühjusesse ka siis, kui teised olid kodus ja magasid. Sageli tundus mulle, et ma kuulen kellegi hingamist.... brrrr! Nagu näha - Väikesel Tüdrukul selliseid hirme pole, mis on minu meelest lihtsalt fantastiline! :)

Kui registreerimine oli möödas, paigutati kõik autodesse ja sõitsime Sagadi mõisasse. Autode voor oli kusagil 15-20 auto pikkune, aga ikka oli paras mure, kuidas me üheskoos üksteise sabasse ikka saaksime jääda. Ikka juhtus, et mõni ristmik või kord lausa rong meid poolitas. Kuna pidu pidi algama kell 18:30, siis mõtlesin, et saame asjad hotellituppa visata enne, aga ei - hea et õigeks ajaks kohale saime... kui ikka saime, ma ei vaadanud kella enne kella kaheksat. Eks tee peal tuli pruutpaaril ka igasuguseid trikke teha, nagu mingi auto peatada ja oma mured nendega minema saata (murekotis oli vist viin ja vorst tegelikult). Aga kuna meie olime 2,5 tundi enne registreerimist kohal, siis meie Mehega kaanisime muidugi õlut ja kappasime iga seiklusliku peatuse ajal kärmelt metsa poole, irw :) Väga peen, i know! :)

Pulm oli igati tore. Seltskond oli hämmastav - mehed lõbusad ja naised kaunid. Peale minu oli ainult üks naisterahvas pükstega - teised olid elegantsetes kleitides ja kingades (mina - saabastega nagu mingi husaar, irw). Ma kondasin L sõprade seltsis ringi 1997-1998 aastal, kui elasime lähestikku - siis aga jäin mina Tartusse paikseks ja nemad sinna, kus nad olid :p Hämmastav oli vaadata, et kogu see kamp praktiliselt polnudki vananenud. Mõned mehed olid saledamad kui varem ja naised, kes enne olid elu alustavad tüdrukud, olid nüüd tõeliselt kaunid daamid. Üks endine 'lihtsalt kena türduk' oli nüüd nii elegantne daam, et ma ei suutnud teda ära tunda ja läksin oma venna ja vennanaise käest küsima, kas R'l on uus naine ja miks keegi mind ei hoiatanud :D... Ma ei suutnud uskuda, et 13 aastaga võib ühest üpris tavalisest tüdrukust saada nii kaunis daam, kusjuures vanus on tal küll 10 aastat tagasi seisma jäänud. Ma arvasin, et mina näen oma vanuse kohta suht noor välja, aga-aga......... seal pulmas oli mul imetlemist küllaga, ühesõnaga :D

Söögid olid super - mitte ühtegi sellist asja, mis on ainult mahu või kõhu täite pärast menüüsse võetud. Kõik kanavardad, ahjukartulid, maitsev soust, täidetud munad kalamarjaga, lõhe, hirveliha, mitu erinevat salatit ja veel mitut sorti liha - kõik oli väga väga maitsev.

Palgatud pulmakorraldaja tuli koos naisterahvaga, kellega rahvast mängutati, laulutati jne, nad ka ise laulsid ja mängisid pilli jne, nagu pulmas ikka.
Laulisime näiteks seda laulu: Saada mind varjuna teel, kaitse müürina mu habrast meelt, tule kui tuli ja sära mu teel... - no teate kõik seda laulu, eksju. Ja üks naljakamad hetki oli minu jaoks, kui üks turske mees, keda ma ei tundnud, põlvitas selle laulu lõppemise järgses vaikuses oma noore, häbelikult toolil istuva ja ringi vahtiva pisikese kaaslanna ees ja möiratas haleda häälega: "Mind kaaaitse saaa....!" Ma ei saa kuidagi seda pilti peast välja ja itsitan kogu aeg.

(Üldse, ma ei tundnud küll pooli inimesi, kes seal pulmas olid...)

Kahjuks ma eriti pilte panna ei saa, sest ma ei küsinud inimestelt luba, aga noh, naaatukene ilma inimesteta pilte on ka :D!

Tort!






Garderoobi lagi ja suur peegel




Nurgake meie öötoast, mis oli külalistemajas.



Jõukamad maksid oma öömaja eest ise ja peatusid peahoone hotellis, aga 35-kohalise öömaja pani vaene (kui mitte enne, siis pärast pulmi ilmselt küll) pruutpaar kinni. Peamajas tohtis pidutseda kella 12-ni, aga külalistemajas käis tants ja trall kella viieni öösel ja algas kell 9 otsast peale :)
Väike Tüdruk oleks vaheldumisi raevust vahutades ja masendusest soigudes terve öö üleval istunud, nii et ongi hea, et ta koju jäi...

Aa, meenus üks argument, mille Väike Tüdruk tõi, kui mõtlesin talle hoidjat otsida.
"Mina pole mõni selline laps, kes jätab 'veetseest' tulles käed pesemata ja plätserdab kogu korteri pisikuid täis, kui teda ei valvata!"
:D
Nii isikupärane!


Oli üpris väsitav, aga väga väga tore käik!!!

4 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Kummalinse lõikega kardin. Esimesel hetkel vaatasin, et kardinapuu on kohe- kohe alla kukkumas.

Maire ütles ...

Aitäh pulmamuljeid jagamast! Ise pole enam ammu pulmas saanud käia, ei mäletagi enam, kui lahe pidu see võib olla :)

Skarabeus ütles ...

...komorra jutu peale võiks muiata,et kardin ongi nii arvestatud nagu pidust tulijad parajasti näevad...:D

karikate emand ütles ...

He-he-hee! :)