laupäev, 4. september 2010

Hõa!




Kuidagi veidralt palju on siblimist olnud. Ma hakkasin lausa imestama, mis lahti on: kuidas mul pole enam üldse mahti maha istuda ja molutada? Üks mõte tuli - olen viimasel ajal teinud kogu aeg selliseid sööke, mis kohe, ühe söögikorraga ära süüakse.

Muidu on ikka nii, et mõnda suppi sööd kolm söögikorda ja ongi kohe üle tunni aja vaba aega, mis muidu söögitegemise peale kuluks. Täna siis tegin jälle pitsat, lootusega, et seda jätkub ka kolmeks söögikorraks. Teen alati kaks plaaditäit.

Ja mina ei viitsi järele vaadata, kas ma olen sellest juba rääkinud või ei, aga letšost saab suurepärase pitsakatte: tuleb see lihtsalt väiksemaks purustada ja tomatipasta asemel pitsapõhjale määrida (1. pilt). Isegi kui midagi muud pole, peale vorsti ja juustu - nagu mul täna -, siis tuleb tänu paprikale ikka väga maitsev pitsa (2. pilt, hehe). Ma ei tea, kas pitsatainast tehakse teisiti, pole viitsinud üldse uurida - mina teen sellesama taigna mis pirukatele: 1,5 kl piima, võid, pärm ja siis nii palju jahu, et noh, oleks korralik tainas :D Nagu võib näha 3. pildilt, on saiaosa päris tublisti - aga meile niimoodi meeldibki.

Viimasel pildil on meie pikkade jalgade ja tugeva jämeda sabajuurikaga 'kängurukass' Tiiger :)

2 kommentaari:

luize ütles ...

Mina teen pizzataigna üldse valmis purust. Poes on nii tavalist kui õhukest, pere sööb ja kiidab.
Ühte asja tahtsin öelda, ehkki ma pole miski söögitegemise-spets. Et katte panemisel peaks vorst vms minema juustu PEALE. Ehk siis letšo, juust, vorst.
Jaüleüldse olla kõige õigem pizzajuust mozzarella, aga mina enda söödikuid küll mozzarellaga sööta ei jaksa.

karikate emand ütles ...

Hm, tõepoolest! Ma ei teagi, miks ma selle juustu peale topin... Äkki sellepärast, et igasuguste vormiroogade puhul käib peale? Kui ma ahjus kuumi saiu teen vorsti ja juustuga, siis panen küll vorsti juustu peale.
Aga mozzarellat või parmesani juustu ma pole ka raatsinud või viitsinud osta - saab ju ka ilma! Aga mõnikord panen sinihallitusjuustu, eriti kui suitsukanaga pitsat teen. (Meenub üks pitsategemise retsept, et peale käib ikka mozzarella ja salmonella ja igasugused muud -ellad... :D).