teisipäev, 21. september 2010

ENN LOO "Võimle terviseks"

Aastal 1985 välja antud jooga-raamat :)
Ka mu isa ostis tollal selle raamatu, kuid tema oma vist kapsastus olematuks - see nunnu 'kapsik' pildil kuulus mu Mehe emale.
Memokleepsudest järjehoidjad on miskist vanast ajast. Sain ainult nii palju aru, et lillad on peavaluvastaste harjutuste tähiseks, aga mis seob kollaseid kleepse ja miks rohelisega tähistatud harjutus oluline oli - seda enam arvata ei oska.

Mul on päris palju raamatuid jooga-harjutustega, aga selles on neid vist küll kõige rohkem. Lugesin ilusasti kõik sadakond harjutust läbi. Tegelen joogaga juba 12 aastat, kuid väga mõnus on aeg-ajalt pilte uurida ja teooria hoolikalt läbi lugeda - ikka selgub, et mingil harjutusel hingan valepidi sisse-välja, hoian pead või jalga lohakamalt jne. Ka leidsin (taas! - kipun seda unustama), et viimast, puhkeasendit on tõepoolest kergem teha tavaliste lõõgastumiseks ette nähtud autosugestioonikäskude abil (mu vasak käsi muutub raskeks/soojaks jne), muidu lendab mõte ikkagi eesolevatele asjatoimetustele, loetule, kirjadele jne...

Hea raamat ka selles mõttes, et taga on loetletud mitmete terviseprobleemide puhul tõhusad harjutuste-seeriad, et võid harjutusi valida oma probleemist lähtudes, mitte hea õnne peale kõiki vehkida (milleks pole niikuinii aegagi).

Kommentaare ei ole: