reede, 23. mai 2014

Tänasida lugemisi

1. Mul oli kusagil salvestatud artiklite kuhjas LINK, kus õpetati kaasama oma alateadvust sobiva elukaaslase leidmiseks. Et ise võid uskuda, et tahad ja otsid elukaaslast, aga alateadvus laiab alati palju võimsamini oma nurjavate targutustega. Tuleb need negatiivsed uskumused üles leida ja kuu peale kupatada.

Millal mina viimati kaaslast otsisin? :D
15 aastasena äkki?...
Mispärast see mul salvestatud oli (nimega "alateadvus") - ei kujuta ette -, aga äkki kellelegi on sealsetest artiklitest abi.

Nii et ma panen siia Targa Südame keskuse teadliku tutvumise LINGI üles igaks juhuks, äkki keegi otsib midagi muud, kui need tavalised tutvumisportaalid on.


2. Portaal Ole Teadlik / Andekad lapsed ja eksistentsiaalne depressioon (LINK).
Me ei saa anda lapsele elu mõtet, kuid me võime talle toeks olla tema mõtisklustes ja näidata, et ta ei seisa eksistentsiaalsete probleemide ees üksi. Enamik meist üritab oma elu mõttekana hoida :), tegeleb selle mõttetuse probleemiga.
Ja - tuleb välja, et puudutused, kallistused on selliste laste hingele eriti vajalikud. Olen rõõmus, et meie VTga iga päev "süles istume" (juba läheb raskeks otsustada, kes kellel :D) ja kallime ja väntsutame ja patsutame, kudime ja mudime jne :)
Kusjuures... siin on öeldud, et 12-15 aastased on sellisteks mõtisklusteks liiga noored, kuid VT alustas juba 5-6aastaselt oma jorinat, et miks küll kõik ennast ära ei tapa, kui tuleb süüa suppi ja end pesta ja teha tööd ja üldse ei ole võimalik teha mis tahad? :p
Mina muidugi vastasin ausalt, et mina ka imestan... :D


3. Portaal Ole Teadlik / Empaadi kurb elu :D (LINK).
Paljud empaadid kogevad kroonilist väsimust, tundlikkust keskkonna suhtes või seletamatuid valusid päevast päeva. Need kõik kogetavad tulevad suure tõenäosusega välistest teguritest, mitte neist endist. Empaat elab siin maailmas, kogudes teiste inimeste emotsioone, energiaid ja karmat. Nad on nagu psüühilised käsnad, mis korjavad üles teiste inimeste psüühilise ja emotsionaalse seisundi, milleks enamasti on negatiivsed emotsioonid, nagu valu, kannatused, kurjus, stress jne. Nad saavad aru, kui keegi on valudes ja soovivad, et ta tunneks ennast paremini. Empaat on rahusobitaja. Ebakõlad tekitavad temas ebamugavustundeid ja seetõttu ta juba alateadlikult kulutab oma energiat, et harmoniseerida õhkkonda. Nad imevad endasse nii palju psüühilist prahti, et lõpuks nad ummistuvad. Mida aeg edasi, seda rohkem ja rohkem tunneb ta ennast seetõttu õnnetu ja masendununa. Ta võib isegi tunda, justagu läheks hulluks.

Empaadile on suur väljakutse elada tervislikult meie ühiskonnas, kui ta ei ole teadlik oma tundlikkusest. Ja seetõttu tihti nad eelistavad olla omaette. Kui empaat on ümbritsetud rahu ja armastusega, siis tema keha omastab selle ja puhkeb õitsele.
  Ma ei tea, kas keegi pani tähele, aga ma kirjutasin hiljuti ühes postituses, kui õudne mul oli Riia mäe Abakhanis olla, et mul hakkas seal hingel paha (mitte füüsilises mõttes iiveldus) - - -  ja ruttu pärast seda tekkiski seisund, kus olin täiesti suhtlemisvõimetu. Ma alguses ei seostanud ära, aga juba mõned päevad olen sellele mõelnud. Loodan, et olen nüüd ... puhas jälle.
Enesetunne on küll jälle hea! :)

4. Kas te kõik teadsite MIS MAA SEE ON kauneid ja kurbi sõnu? (LINK.)
Pean ütlema, et mulle pole tähtis, et ma elaksin Eestis... Päris imelik, aga mina ei tunne mitte mingisugust kodanikuuhkust. Kui eesti keel kaoks, siis mõtleksin ainult, et tarvis kõvasti kirjandust tõlkida, et hüvad mõtted kaotsi ei läheks. See, et mõned inimesed tõesti armastavad Eestit on minu meelest ÄÄRMISELT HUVITAV, ei muud. Kuidas nad oskavad? Ja kuidas mina ei leia selle tundega miiiiiiitemingisugust sidet.
Armastada loodust ja Emakest Maad, teda hoida ja talle soojalt mõelda on jällegi loomulik ja lihtne.
Aga kui keegi oskab armastada, keda või mida iganes, siis on see ikka tore.

Nagu VT ükskord ütles: "ARMASTUS PANEB INIMESED HULLE ASJU TEGEMA, AGA VEEL HULLEM OLEKS MITTE ARMASTADA."

Kena päeva ja nädalavahetust, tuvikesed! :)

2 kommentaari:

Manjana ütles ...

Väide, et empaat ei ole teadlik oma tundlikkusest, pole päris õige. See on suht lihtsalt kindlaks tehtav. Mul on 1 tuttav, kes on väga tugev empaat, see on kõrvale nähtav, kui jälgida. Ja ma olen talle seda öelnud. Ta on sellest teadlik. mina olen palju nõrgem ja õnneks me üksteist eriti ei mõjuta, seepärast on meil hea koos olla.
ennast saab ka kontrollida. kui mul tekib mingi emotsioon, millele ei ole minuga otsest nähtavat seost, siis ma üritan välja mõelda, kust see tuleb. sõprade seltskonnas saab ka küsida, kelle oma see on. Näiteks väsimus. Sõbralt võib alati ju küsida. paar päeva tagasi tegin seda, aga panin mööda, arvasin, et 1 sõber, aga oli hoopis teine, kes küsimusele ise vastas, et hoopis tema tunneb väsimust.
kui teada, et sul on omadus võõraid emotsioone omistada ja teada, et need pole sinuga otse seotud, siis on nendega ka lihtsam hakkama saada. kuigi ma olen ilmselt erand, sest enamus inimesi kas ei ontrolli omi emotsioone, ei saa neist aru või on nad kuskile nii sügavale ära matnud, et ei tunnista, et need on olemas.

karikate emand ütles ...

Täiesti nõus!
Ise ka jäin mõtlema selle koha peal...
Eks see tsitaat on lihtsalt kellegi arvamus või arusaam.