esmaspäev, 19. mai 2014

Möödunud nädala lemmikud

Eilne päev oli meeldivalt sündmustevaene ja rahulik.
Isegi "Hallo, kosmos" saate pooleldi tukkusin maha... mis pole ime, kuivõrd keegi eestlanna mängis seal imekaunilt ja siiski uinutavalt bambusflöödil India raagasid. Automaatselt tuleb mõte, et tahaks omale ka!, heliplaati mõne kuulsa raagaga. Või noh, miks mitte tervet kollektsiooni :D Aga tegemist pole taustamuusikaga, vaid väga elava asjaga, mida kuulad häääääästi tähelepanelikult. Ja kas meil on tegelikult aega, et kahetunnist raagat kuulata, käed süles?
Kui ei blogiks, siis äkki oleks :D


Aga mujalt huvitavaid jutte


1. Raju pidu laastab tervise / Novaator.
No vaat. Mingil imepõhjusel olen üle aasta alkoholist spontaanselt eemale hoidnud. Järsku ei maitse enam ja ilma vineta on mõnusam. Ja nüüd loen, et alkohol teeb inimese soole limaskestad läbilaskvamateks, nii et mikroobid ja nende lagunemisel tekkivad mürkained satuvad otse verre. Võeh! (Link SIIN.)


2. Helena Zera räägib, kui oluline on end maandada, kui sul on vata dosha ülekaalus - nagu mul. Kuna vata dosha põhiomaduseks on liikumine, muutumine, siis võib vata-inimene tema sõnul kalduda nii pita-kirglikkusse kui ka kapha-tuimusesse. Kahjuks ei ole sellise pendeldamise näol tegemist paljuotsitud tasakaalukusega :D

Paar ilusat pilti artiklist (link SIIN) ja selles lingitud, tšakratest rääkivast artiklist (SIIN) :)





3. Yoganonymous tutvustab uurimust, mille kohaselt intelligentsemad inimesed (IQ 125 või rohkem) on öisema eluviisiga, katsetavad rohkem narkootikumidega ja seksivad puhtalt meelelahutuseks. Kas asi on selles, et neile on argielu igavam kui tundub lolludele ja tuimudele ning nad üritavad kogemuste hankimisel sügavuti/kaugemale minna, et selle kaudu ennast ja maailma tundma õppida, või tõesti selles, et osatakse riske paremini hinnata ja julgetakse rohkem - kes teab!?
(Link SIIN.)


4. Ja minu lemmik: video kodukassist, kes hetkegi kõhklemata sööstis ründama koera, kes oli löönud hambad hambad pisikese perepoja säärde. Ma küll ei saa aru, kuidas see kõik nii õnnestunult filmile püüti, aga... väidetavalt nii see oli.
(SIIN).


Linke on mul veel ja veel, aga arvuti vist hakkab üle kuumenema :)

Kaunist nädalakest! :)

Kommentaare ei ole: