neljapäev, 1. mai 2014

In a kingdom by the sea

Tänane hommik on juba õige jahe - magan ülevalt lahtise rõduuksega ja toas valitsev jahedus ei meelitagi üles tõusma.

Seni aga on ilmad ja meeleolu olnud roiutavalt suvised: tahaks magada lõunani, siis juua lahjat kohvi ja süüa kurgivõileiba, ise samal ajal raamatut lugedes, õhtupoole väike jalutuskäik ja - rohkem ei tahakski!

Ka väljastpoolt pole mingeid segajaid.
Eile viisin VT paberimuuseumisse, kust ta üksi pidi tagasi tulema ja siis tabasin end küll mõttelt, et mitu päeva on rahulik olnud - nüüd vist eksib VT ära :D
Sest no rest for the wicked, eks!
Aga ei, ta tuli küll 'vale' bussiga, aga tema lemmikklassivend saatis ta ilusasti koduukse ette.

Aga torusid meil välja saagima pole tuldud. Kui torude veest tühjaks laskmine minu toas tilkumise peatas, siis vaat - jäigi nii. Ei tulnud keegi siia saagima ja viilima ja tervet toru lakke toppides meie lakke auku tegema. Ilmselt jäetakse see töö sügiseks, kui enam ilma kuuma radikaveeta ei saa.

Ka Mehe arvet pole arestitud - mitte, et ma sinna midagi jätnud oleks, aga ikka huvitav.
Ei tea, mida see Riik jokutab? Me sööme ennast juba rasvaseks ja ostame kõigile kolm paari pükse jalga :P

Vaatasin eile õhtul FB's fotosid vennatütardest, jäin magama ja nägin unes, et tõin ka ise väikeste vahedega ilmale kolm tütart, üks elavam ja rõõmsam kui teine :) Meie perearstilgi (jah, unes jõudsin ka lastega arstil käia, mul on väga detailsed unenäod, kus ma olen äärmiselt korralik, osav ja hoolas) oli raskusi aru saamisega, et nüüd on noorem selline, nagu enne oli keskmine - piigad kasvasid mul väga kiiresti. Paras tegu oli nad korraga õueriietesse saada, aga - olin hullult uhke ja õnnelik! :)

Ja praegu meenub mulle, kuidas kulmud kõrgel lugesin Uku Masingu esseed "Naised", kus ta naisi nimetab EMISTEKS ainult selle pärast, et nad soovivad lapsi ja 'pesa punuda', ning pärast esimese lapse saamist koondubki nende tähelepanu mõneks ajaks lapse ümber. Kurb oli lugeda. Et seksi nagu tahaks (nii loom ikka oleks ise ka), aga lapsed on haisvad ja lõugavad jõledused, mis peaks maailmast puuduma.
Ime tegelikult, et kõik mehed nii ei arva :D
Minu Mees ka näeb väikelastes vaid puudusi, kuid vähemalt ei tule talle pähegi mõnitada naisi, kes lapsi soovivad ja armastavad.

Veel lugesin ALAA AL-ASWANI "Jakubijani maja", mis on hoogne läbilõige halvimast, mis Egiptusel pakkuda on: korruptsioon, usuhullud, tiirased võimurid, enesemüümine, ahistamine, libekeelsus, valed, lärm. Kõik see oli kirja pandud ilma sentimentaalsuseta; värvikate stseenide kaudu vaadati mitme erinevast sotsiaalsest kihist pärit inimese, keda ühendas üks hoone - Jakubijani maja -, elukäiku umbes aasta vältel.
Päris huvitav lugemine oli!

Aga tegelikult tahaks viimasel ajal ainult vedeleda ja hoopis luuletusi lugeda...

Kommentaare ei ole: