esmaspäev, 5. mai 2014

Nii vaiksed päevad...

Loomulikult mulle meeldivad vaiksed päevad - ainult blogida pole millestki!

Laupäeval käisime VT'ga taas jopejahil, kuid muidugi ei meeldinud ükski VT'le.
Mina annan selleks kevadeks alla.
Las aga käib minu vestiga, ja kui on vihmane ilm, siis... noh, saab märjaks ja istub märgade varukatega koolis.

Täna nägin unes, kuidas oli esmaspäev, kell sai juba õhtul pool üheksa ja VT ei tulnud koolist tagasi.
Hakkasin nutma, sest olin kindel, et koolimajas teda pole, ega koolitee peal õues - et ta on 'ära varastatud'.
Ja siis, veidi enne üheksat tuli VT. Ütles, et laulukoori proov kestis mitu tundi ja kui ma ta päevikusse vaatasin, siis sinna oli tekkinud mitte tema tunniplaan, vaid kirjed selle kohta, mida ta tegelikult teinud oli.
Sealt lugesin, et ta oli vahepeal 4 tundi võimlemissaalis mattidel maganud.
Imestasin, et ta koju sööma ei tulnud ja kuidas ta niimoodi terve päeva vastu pidas?
Küsisin, kas ta tõesti ei saa aru, et ta peab telefoni kaasas kandma hakkama? - selle üle vaidleme mõnikord ka ilmsi. Ma ei arva, et ta koolitundidesse peaks telefoni kaasa võtma, aga kui ta kusagile mujale sünnipäevale või kooliüritusele läheb, siis küll peaks, arvan ma. Aga ta ei võta.


VT aga nägi unes, et oranž mälupulk, millele ma eile õhtul tema loodusõpetuse PowerPoint'i slaidid võtsin, muutus lutsukommi-kujuliseks ja ta sõi selle kogemata ära. Kuna VT pole kunagi mälupulka kasutanud, siis ta muretseb, kas ta leiab sealt oma töö üles - ja kohe tulebki murest 'õudusunenägu'.


***

Huvitavat laiast maailmast ka natuke...

DailyMailis oli lugu videoga sellest, kuidas 'tume vaim' ründab paha-aimamatut koridoris kõndijat. Vaim lööb mehe pikali ja lohistab teda siis jalast edasi, kuid otsustab siiski kaduda. Mees aga punub tuldud teed tagasi. Filminud on selle koridori turvakaamera.
Eks kommenteerijad ütlevad, et see on montaaž, aga mõelda, kui pole?


Briti näitlejanna Minnie Driver ütles meeste kohtaMen are like excited labrador puppies... they're very simple creatures who need to be fed, walked and given lots of love.

Minu meelest on see naljakas! See ei ütle midagi meeste kohta, vaid räägib sellest, mida Minnie on suhetes läbi elanud. Naine räägib oma pettumustest humoorikal viisil.
Aga esimene asi, kui ma seda pealkirja nägin, oli mõte: milline huilgamine ja madin lahti läheks, kui midagi sellist ütleks naiste kohta mees.
Minul on kohutavalt kahju, et meeste sõnavõtud naiste kohta on ära nuditud.
Kas saab keegi selliseid väljaütlemisi võtta muu, kui oma kibeduse ja pettumuse väljendusena?
Ja selle asemel, et öelda, et mehed on igavad rahmeldavad idioodid võrdleb Minnie neid labradorikutsikatega, kes tahavad süüa, jalutada ja tähelepanu/armastust. Meesterahvast, kes sellist väljaütlemist isiklikult võtab ja selle peale solvub, ei ole võimalik nimetada "meheks", sest ta on liiga lapsik ja liiga hapra egoga. Kuid naised tormavad nokkima iga meest, kes midagi sellist kuuldavale toob. Naised tohivad üheskoos loksuma hakata, võtta selliseid ütlusi isiklikult - ja sellega näitavadki oma nõrkust.


A midagi ilusamat lõpetuseks: lingi all on artikkel ja fotod imeilusa liivamandala valmistamisest.



Nautige külmakest kevadet! :)

2 kommentaari:

Linda Järve ütles ...

Sa vist ei tea, aga Su blogi põhjal järeldan, et Sind võib see huvitada:
http://www.dalailama.ee/2014/04/30/otseulekanne-internetis-opetustelt-riias/
Täna on ennelõunane juba ära olnud, k 13.30-15.30 on pärastlõunane.
Homme on k 9.30-11.30 ja viimane k 13.30-15.30. (Näha ja kuulata saab nii otseesinemist inglise keeles kui ka tõlkeid eesti, vene ja läti keelde.)
Kõike head Sulle.

karikate emand ütles ...

Aitäh, Linda - väga armas Sinust.

Ma vahel ikka katsetan vaadata, aga mu riukalik arvuti kipub huilgama ja vilistama, huugama ja tärisema kui ma videosid või gif'e vaatan, ja sulgub iga natu aja tagant.
Aga kahtlemata olen huviline... :)
- väga hooliv Sinust seda infot jagada! :)