kolmapäev, 21. mai 2014

Mõnus!

Loodan, et peale minu on veel inimesi, kes naudivad praegust ilma :D
Minu meelest on praegu nii mõnusalt valge ja soe.
Muidu käisin siin kampsuniga ringi ja kui pikemaks istuma jäin, panin veel vesti ka selga. Nüüd saab aluspesu, maika ja sokkide väel terve päeva ringi silgata - küll see on mõnus! Kubujussitamine on üsna tüütu ja nukker.

Veel meeldib mulle tohutult, et kui ma ärkan, on juba valge.
Mul on raske tõusta, kui öö veel paistab. Samas valgel ajal magada mulle meeldib - silmad peidan küll käe või silmaklappide alla, aga väga turvaline ja soe on päeval magada!

Ja mulle on terve elu meeldinud kaua üleval olla. Just kusagil linkisin järjekordset uurimust sellest, kuidas 'öökullid' on 'lõokestest' intelligentsemad... - jäi lisamata see mõte, mis mind alati vaevab: kui ma sunnin endale peale lõokese eluviisi, kas see siis nüristab mind? :D
oi, kui tüütu on
lapikuid tablette poolitada

Tablettide ajal on kõik korras, kuid eks minagi soovin ilma elada - ja niipea kui õhtused tabletid ära jätan, hakkab see jama peale, et õhtul ei tule uni ja hommikul ei taha tõusta, sest isu pole täis magatud. Kui ma enda und vara tõusmisega reguleerida ei püüa, siis nihkub mu eluviis paari nädalaga öise ärkveloleku peale. Ja pidevalt liiga vara tõusta on keha jaoks tohutult kurnav (just hommikul lugesin jälle selle kohta, seekord alkeemia.ee'st - LINK) - olen seda nii palju kogenud. Lahendust nagu polegi. Unetutele soovitatakse voodis telekat/arvutit/nutitelefoni mitte vaadata, õues jalutada, kohvi ja teed õhtul mitte juua, teha füüsilist tööd jne, aga olen ju neid kõiki palju aastaid proovinud ja need ei aita. Pealegi, mul on magamajäämisraskused lapsest saadik ja tollal oli lasteaias, haiglates ja internaatkoolis ju kõigile sama päevakava - teised magasid öösel, mina mitte. Sanatoorses koolis proovisime isegi seda, et lõunauinaku ajal (mis oli 14.30 - 16.00) mina hoopis jalutasin, et oleks õhtuks väsimus suurem - ei aidanud see mitte grammigi! Ikka jäi nii, et päeval olin uimane ja öösel vahtisin lage :D Nii et ainult toit, värske õhk ja õigel ajal magamaminek ei tee seda trikki kõigil ära. Kui päevakava oleks asi olnud, oleks neid öiseid ülevalistujaid rohkem olnud.

Üks järele proovimata nipp siiski on: väidetavalt saab kehakell korda, kui elada nädal aega looduses, noh, telkides, matkal!



***



VT'l on kordades rohkem ehteid kui mul, sest mitu aastat kulutas ta oma taskuraha ja kingiraha suures osas ehete peale. Aga - ta ei kanna neid, ta lihtsalt võtab aeg-ajalt mõne ehtekirstu jälle välja ja vaatab oma ilusajakesi :)

Nii et kui ta pühapäeval ühte ripatsiga ketti kandis, siis tegin kohe pilti:





Aga luigekest pildilt välja lõigates jäin vaatama hoopis ta juukseid...
Minul ja Mehel on õhukesed juuksed, VT'l on minu Venna ja pr Ema paksud juuksed.
Need on nii läikivad ja tugevad ja siidised... tõesti polegi muid ehteid kanda vaja,
kui on sellised juuksed...




15 kommentaari:

siisike ütles ...

Töesti IMEILUSAD juuksed su tütrekesel!

Kai Klaarika ütles ...

Vabandust, reostan siin kustutatud kommentaaridega..

Igatahes, tahtsin öelda, et päikeseline ilm on tõesti imeline.
Ei teagi miks, aga su blogi meeldib mulle.. kuigi oled ikka hoopis teistmoodi inimene kui mina.:)
Kõike head sulle!

Mari ütles ...

Sa peaksid äkki teisele poole maakera kolima, kus meie öö ajal on nendel päev:))

karikate emand ütles ...

Hehee, Mari - kõlab loogiliselt! :D


Aitäh, siisike ja Kai Klaarika! :)

Manjana ütles ...

Ma juba varem mõtlesin, et looduse kasutamine võiks sulle hea olla, aga ei kirjutanud, tundus kuidagi imelik või nii. Aga loogika ütleb, et kui sind väsitab linn ja inimesed, siis looduses peaks saama seda tühja patareid uuesti täis laadida. Mõtle selle üksinda telkimise peale + puude kallistamine ja mediteerimine värskes looduses. praegu on ju niii ilus.

karikate emand ütles ...

Oh jah, ma läheks kohe päriselt metsa elama, aga ... küll jõuab, vast. VT on linnatüdruk, aga kunagi saab temast linnaproua ja siis ma küll vaataks maa ja metsa poole.

Praegu, niisama jätta VT Mehe eest hoolitsema ja vastupidi - kuidagi kõhe on... Pealegi, see oleks nii ajutine asi, see nädalake metsas.
Aga jah, unistan ikka vahel ... :)

Mari ütles ...

Mis nn ööinimestesse veel puutub, siis ma kunagi mõtlesin, et kõik minu tutvusringkonna ööinimesed on ka sündinud öösel, ei tea, kas see on kõigi ööinimestega nii...

karikate emand ütles ...

Tohoh! Äkki ongi! Ma ka öösel sündinud!

Manjana ütles ...

Ma olen ka ööinimene, aga olen õhtul kell 10 sündinud.

Eeps ütles ...

Oh, kui ilusad juuksed..! =)

karikate emand ütles ...

Eeps,
:)

Manjana,
nooo - ikka kisub Sulgi sinna öö poole! :)

soodoma ja gomorra ütles ...

Ma pole kunagi varem märganud, et ta nii väga sinu moodi on.
Meest ma pole muidugi näinud.

Tütar pidigi olema kodu ehteks:)

karikate emand ütles ...

:)

Unknown ütles ...

Mul sama - olen ööinimene.
ja mis käib kõige rohkem närvidele on soovitused stiilis "mine varem magama, paar nädalat harjutad, siis organism kohaneb"
No ei kohane, on harjutatud juba koolieast alates!!!

Aga VT juuksed on NII ILUSAD...

karikate emand ütles ...

Täna on jälle nii mõnus ilm ja üldse hea on olla. Aga teie kommentaaridel õnnestub mu tuju ikka veel paremaks teha :)

Mis puutub sellistesse soovitustesse, siis mina nüüd juba lihtsalt lepin sellega, et ainult need, kes on unetud, saavad aru, et suurest väsimusest hoolimata ei pruugi uni palju-palju tunde tulla.

Aga ikka veel on halb seda kuulda meedikute suust. Et "väsita ennast korralikult ära" jne :D
Psüühikal on nii suur kontroll keha üle, et uni ei tule ka siis, kui oled 2 aastat jube väsinud olnud...

Õnneks praegu on mul unehäiretest 'puhkus' :)