neljapäev, 23. detsember 2010

Pugejad

Kuna sel aastal ei kogutud õpetaja jõulukingituseks raha, ostsin Väikese Tüdruku õpetajale tillukese kommikarbi ja Väike Tüdruk kirjutas kaardile jõulusoovi.


Väike Tüdruk aga ütles, et tema oli ainuke, kes õpetajale kingi tõi...
Uuups!
Ei tea, kas ma käitusin sobimatult või?
Ja mina kinnitasin Väikesele Tüdrukule, et kindlasti toovad praktiliselt kõik lapsed õpetajale väikese kingituse, sest ühiskingiraha ei kogutud...


Kuid Väikesel Tüdrukul on nii täiuslik õpetaja, et mina ei saa küll aru, kuidas oleks tohtinud temast mööda minna. Ta on nii hoolitsev ja aktiivne ja soe ja ilus :)... Aga pugejana nagu ka ei tahaks näida :/
Oh, ma väga loodan, et ta võtab seda lihtsalt kui tänumärki, sest ma olen talle tõesti tänulik.
Ja ma olen nii õnnelik, et Väikese Tüdruku 'karma' talle justnimelt sellise esimese klassijuhataja määras.

Ja ehk tõid ikka teised ka, aga hiljem (pärast tunde) või kuidagi privaatselt. Sest kuidas nad siis ei toonud? :(



Mul endal oli ka väga meeldiv klassijuhataja...
Aga venna klassijuhataja nägi välja täpselt nagu naissoost professor Severus Snape Harry Potteri filmides :D

9 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Aga Vàike Tydruk ise ei tahtnud seda yhiskingi raha kogumist organiseerida? Minu màlu jàrgu meil organiseerus alati seepàrast, et mònedele tuli pàhe - noh paljudele, sest òpetaja oli ka samamoodi vàga armas - et òpetaja peaks ka kinki saama ja siis oli selge, et kui koos teha, siis saab lahedama kingi.

Anonüümne ütles ...

no väikestelt lastelt on organiseerimist palju oodata :), aga lapsevanemad valdavalt ikka käivitavad midagi. Minu klassis (esimest aastat klassijuhataja :D) oli nö privaatkingi toojaid palju, ja no nii armas on. Ei mõtle neist kui pugejatest ega mõtle halvasti ka neist kes ei toonud. Mina olen ju õpetaja ja saan oma töö eest palka, kink on tore vaid siis kui tuleb südamest :) Minul on hea meel kommikarbi ja küünla ja isetehtud leiva jm üle. Siiralt

karikate emand ütles ...

Aitäh arvamusavalduse eest 'sündmuste tulipunktist', Kajakas :)
Rõõõõõm kuulda! :)

Tatsutahimele,
natu noorekesed on nad praegu. Mõned neist uskusid veel eelmisel aastal päkapikkudesse ja et kooli-jõuluvana toodud kingid olid 'jõuluime' - ei tea, kuidas sel aastal, aga ei taha olla see, kes ütleb teiste perede lastele välja, et ei tule mingeid kinke kui ise ei tee... Ja selge see, et kirjakesed emmedele ja kingi oleks tegema pidanud mina, aga mina olen ohmu kingitegija. Šokolaadi kinkimisega saan ikka hakkama :), aga 250 krooni eest maiustusi nagu ka pole mõtet osta...

helle ütles ...

Õpetajale kinkimine on viimasel ajal nö tabuteema. Paljud vanemad nii arvavadki, et õpetaja teeb oma tööd, saab selle eest tasu, miks veel eraldi kingitusi teha.
Vanasti....oli jah teisiti. Mul on 7. kl juhatada. Neil on hakkamist palju. Tegid juba novembris loosid valmis, siis rääkisid kohe välja, kes kellele teeb. Mind on ka alati kampa arvatud. Jõuluvana kätte antakse õpetaja loosipakk, teistele jagatakse klassis. Aga paljud klassid ei tee sedagi. Samuti jäid sel aastal ära valla poolt kommipakid, raha vähe.
Uued ajad, uued kombed.
Algklassides tuleb õpetajale kingiraha kogumise
algatus mõnelt lapsevanemalt, aga siis võib tekkida jälle probleem osamaksu kättesaamisega.
Ma olen isegi seda näinud, et näiteks n-nimeline laps palub mul, klassijuhatajal, edasi öelda, et toogu kõik õpetaja kingiraha ära. Et muidu nad ei too.
Nüüd ma kiskusin katte kõigelt ilusalt, aga nii see pahatihti on.
Kui keegi eraldi õpetajale kingituse teeb, siis oleneb klassist, kas seda loetakse pugemiseks või mitte.

Kauneid jõule teile!

karikate emand ütles ...

Oijah, päris karm tõesti!
Aga väga huvitav on kuulda, kuidas mujal asjad käivad...

Kauneid jõule Sullegi, Sjgelleke :)

neiud ärevil ütles ...

Minu laps on ka algklassides õpetajale eraldi kingituse viinud, sest vanematelt pole initsiatiivi olnud.1 x olen ka ise raha korjanud ja miinustesse jäänud.Kahju, aga polnud ,sest õpetaja sai just sellise kunstiraamatu, mida ta oli ihaldanud ja ta tundis nii siirast rõõmu.Ma ei arva ka ,et olen pugeja.Lasteaias puutun ju samuti kingitustega kokku ja mõned vanemad on alati veel personaalselt kingituse teinud lisaks rühma kingitusele.

karikate emand ütles ...

Ahhaa, jajaa... huvitav-huvitav :)
Igatahes, tänu Sinu kommentaarile, Neiuke, mõtlen taas nagu enne tänast - et kui ühiskink tegemata jäi, siis on täiesti sobiv tuua eraldi kingitus. Vähemalt algklassides, kus klassijuhataja annab suurema osa tundidest ja veedab suure osa koolipäevast igasuguseid asju klattides, nii et tal on lastega isiklikum suhe kui vanemate laste puhul.

Mul on hea meel, et meie ikka pidasime meeles 'oma' õpetajat :) Paistab, et see kingi-värk on kuidas kusagil, ja olgu meil siis ilusti :)

Anonüümne ütles ...

mul lapsel üks hakkaja lapsevanem orgunnis raha kokku ja tegi kingi. küsisin täna, et mis kink see umb 500 krooni eest oli, mu laps ei teadnudki. alati on mingi lapsevanem orgunninud isealgatuslikult, kuigi nad on juba 12-aastased.
aa nad ise tegid kõikidele teistele õpetajatele isetehtud kaardid ja kirjutasid kõikide laste nimed sisse. mu laps tegi muusikaõpetajale. enne jaotasid ära, kes millisele õpetajale teeb. seda nad on mitu aastat järjest teinud.

Oudekki ütles ...

Eeh, ma selle muidugi unustan àra, et leidub suur hulk inimesi, kes tegelikult arvavadki, et kingitused tulevad kuskilt mujalt kui nendelt, kes meist hoolivad. Ma suutsin paar pàeva tagasi ka mingi kolmeaastase juuresolekul kommenteerida, et "nojah, jumalat ei ole samamoodi olemas kui jòuluvana"... Et jumalat ei ole, seda see laps teab, aga jòuluvana vist oli ikka jòuluime, ònneks ta lasi selle kòrvust vist mòòda (sest jutt oli emaga tegelikult). Aga jah, kui see ei ole sisseharjunud, et kinke teevad inimesed, siis muidugi.

Aga kui ise ei ole organiseerija, siis vòib alati mònele tegutsevamale lapsevanemale helistada ja kysida, et kas tema kogub seda yhiskingi raha ja kuidas sellega on :D