teisipäev, 21. detsember 2010

Polegi vaja...

Kuigi täna polegi 14 kraadi külma ja ma ei peakski endale nii hullusti riideid selga toppima nagu eelmises postituses arvasin, pakkus Mees ikkagi, et võib Väikese Tüdruku ise kirikusse viia ja ise seal külmetada :-)

Jee! :-)

Nagu ma rääkinud olen, loetakse meie peres inimese soove 'silmist'. Asi on selles, kas sa tahad tundma õppida oma kaaslast või mitte. Minu Mees on näinud, kuidas ma kardan talviseid õueminekuid ja milliseid riideid ma endale selga ajan ja kuidas ma külmetades tundide kaupa sõna suust ei saa, ja teinekord veel kaks päeva tagantjärele (külma)šokist uimase ja väsinuna voodis olen - minu elu-kaaslane peaks ikka väga väga juhm ja pime olema, kui ta ei taipa, kui raske on mul külma ilmaga õue minna. Nii et soovide silmist lugemine pole mingi müstika vaid hoolimise ja loomuliku intelligentsuse kombinatsioon.

Ja mina tean, et mu Mees teab, mis mulle 'liiga' raske on, ja kui ta viitsib, kui tal on jaksu, pakub ta end ise seda asja ära tegema.

Ja ma tean, et kui ta ei paku, siis tal pole parasjagu jaksu või tuju. Ja loomulikult ma ei solvu selle peale, vaid teen ise. Sest - ma tean, et kui tal oleks jaksu, teeks tema.

Aga kui ma siiski üldse ei taha minna/teha ja ütlen, et kuule, kas sa ise ei läheks/ ise seda asja ise ära ei teeks?, siis tunneb Mees end ahistatuna ja rünnatuna. Sest ta teab, et mina tean, et kui tal oleks jaksu seda teha, oleks ta end ise appi palunud - ta teab, et on juba väljendanud oma vastumeelsust või väsimust ja ta teab, et ma kõnnin tema tunnetest üle.

Sellepärast ma ei palu teda appi.
Ja kui ta saab ja jaksab, siis ta tuleb palumatagi.

Igatahes on mul jube hea meel, et ma ka täna õue minema ei pea - homme korraks peab, aga nii pisikest maad, et jooksen ilma Vanaisa Vanade Püksteta selle maa maha...
Elame veel... :-)

6 kommentaari:

neiud ärevil ütles ...

Talvemõnud jäävad sul siis maitsmata.Parim variant oleks siis karu kaissu tuduma.
Mina naudin talve.Ega ma oma töö pärast ei saaks ka teistmoodi.

karikate emand ütles ...

Jaa, neiuke, talvemõnude nautimisega on kurvasti :)
On sedagi tehtud, kuid alati sellise tundega, nagu jalutaksid üle sillakäsipuu - et kohe võid alla kukkuda ja pidu on raksuga läbi. Talv on minu jaoks tõesti ekstreem.

Lapsena sain hakkama - siis ma ei vaidlustanud kangeks ja kibevalusaks külmunud jalgade ja käte olemasolu vajalikkust.

ritsik ütles ...

matka- ja spordipoodides on olemas spetsiaalne talvepesu, mitte väga paks aga eri tehnoloogiatega hästi soojapidavaks muudetud. Äkki peaksid proovima? Või peenvillane pesu, see peaks ka sooja andma hästi. Kinnastest on lambanahksed mõnusad ja ilmselt mingid superkallid spordikindad kah.
Vilets ju terve talv otsa toas istuda, pealegi, mida rohkem aega toas veedad, seda õrnemaks muutud välisõhu vastu.
Ma olen ka muidu suur külmavares aga ma võtan õues pikad kiired sammud, siis ei saa külm kätte :D Bussi oodates on muidugi jama..

karikate emand ütles ...

Vaat, nende spetsiaalsete talispordipesude peale mõtlen tõesti juba aastaid. Ja kui ükskord peaks olema ikka vaja kodust väljas tööl käima hakata, siis need muretsengi.

Mul pole küll vilets terve talve toas istuda :D

See on küll tõsi, et toas istudes muutud välisõhu vastu kuidagi tundlikuks, see näib joovastav ja paneb pea ringi käima kui lõpuks õue lähed...
Samas... mul on näol nii valus miinuskraadidega... ma usun küll, et mingid soonekesed seal plaks ja plaks lõhkevad või midagi... :D... et see ka ei saa kasulik olla kuidagi. Käed on ka veel mitu päeva kuivad, punased, kortsus ja tundlikud pärast külmetamist. Ma lihtsalt pole talvekliima jaoks 'disainitud'.

Anonüümne ütles ...

Aclima HotWool spordipesu nt Matkaspordist - seda poeketti vist kahjuks Tartus ei ole. Suvalised spordipoed võivad pakkuda selles vallas ka pettumusi. Kui juba osta, siis parim - nimetatu peaks olema disainitud arktilises kliimas hangesistumiseks - Eestis jalutuskäikudeks seega täpselt paras. Aga poes on probleem väikeste suurustega, peab eraldi tellima...
Külmetavale näole - sõdurid meie hulgast kasutavad kiivrisukka :) Tunnen end küll nagu burkas naine, aga samas, silmameik muutub eriti väljendusrikkaks :D

Tervitades,
külmakartlik naisinimene

karikate emand ütles ...

Aitäh-aitäh, selle info kirjutan kohe välja! :)

Vahva on teada, et on inimesi, kes tõesti seda sukka näos kannavad. Ma olen selle peale mõelnud, aga... :)