esmaspäev, 26. märts 2018

Jutujätku

Kirjutasin alljärgneva teksti tegelikult samal päeval, mil eelmise postituse, mõtlesin, et panen üles järgmisel päeval, aga nüüd on vist juba 'ülehomme' ... Unustasin ära.

---

Kui rõõmus ja 'elus' saab olla vaid täiesti vaba 'asotsiaalina', kompromissitult iseendana ning see tähendab ühtlasi, et me ei tohiks näha väärtusvahet edasi elamisel ja suremisel, tekib küsimus, miks peaks inimene hoolima tunnetuslikust suunast, mis teeb tema ellujäämise kahtlaseks? Vabadus hoiab lahti kõik võimalused, ka suremise võimaluse. Aga suremine on igale elusolendile ju loomuvastane. Isegi neid, kelle mõistus alla annab, lohistab instinkt edasi ja sageli tõepoolest välja näljasurmast, külmasurmast, pikast vangistusest ja piinamisest. Surma nägemine eluga võrdse valikuna on elavale organismile justkui ilmselgelt kahjulik, meie vastupanu viletsates oludes näib seda tõestavat!

Ma usun, et tean vastust ka sellele.
Te kindlasti olete kuulnud nirvaanasse jõudmisest, 'valgustumisest'.
See tuleb siis, kui hammustad läbi absoluutselt kõigest, mida inimene maa peal õppida saab ja ei kogu endale enam isekate tegude tagajärgi ehk karmat. Karma jõuab nulli ja sul pole enam maa peal mitte midagi teha.
Siis sured viimast korda ja - elad igavesti, kuna sinust pole alles enam muud, kui see jumalik teadvus, mis alati kõiges olnud on ja millest kõik tuli ja kuhu kõik lõpuks niikuinii suundub.

Kusjuures see on probleem, kui soovid nirvaanasse jõuda / selles vaibuda.
Alguses - loomulikult on see vajalik, kuid mingil hetkel peab see soov kaduma ja asenduma usaldusega.

Ma ei tea ... võibolla see juhtub siis, kui inimene saab hakata iseennast usaldama? Siis saab hakata usaldama ka oma teekonda?

Jõuad nn nirvaanasse alles siis, kui oled kindel, et kunagi jõuad, sest kõik jõuab, ja sulle pole enam tähtis, millal see täpselt toimub või et see toimuks võimalikult varakult, sest ajal pole tähtsust ja see, mis kunagi juhtub, on samahästi kui käes, sa juba näed seda: see, mis juhtub tulevikus kindlasti, juba on olemas - püüelda ja muretseda pole enam vaja.
Peace! 💚
🍀🍀🍀

---

Jaaaaaa ... soovin teile kaunist päeva ja algavat nädalat sellise armsa 'unelauluga' :) :


Ikka CocoRosie :D



- - -

Nägin täna öösel unes dalai laamat ja ütlesin, et kollane värv sobib talle väga hästi.
Tal oli hea meel.

Appi! :D

Kommentaare ei ole: