esmaspäev, 9. juuli 2012

Oma tuba

Nonii.
Nagu ma mainisin, palusin ma meie kolmetoalisest korterist ühe toa päris omale.
Siin ma võin rahulikult tõusta hommikul kell viis, või öösiti lugeda või rõdul tähti vaatamas käia.

Mees, vaeseke, peab nüüd elama elutoas, millest tinglik pool oli juba nagunii tema kodukontor. Ma ei saa öelda, et mul temast kahju poleks, aga... nagu ütles üks oma pere juurest jalga lasknud naine minu lemmikfilmis "Tunnid": "Mida tähendaks kahetsus, kui sul polnud valikut?" :D
Mulle endale küll tundub, et mulle oli seda tuba VAJA. Ja kõik. Nii et ma üritan mitte mõelda sellele, mida Mees sellest arvab - pea-asi, et ta nõusse jäi!, khmm.


Kõige rohkem mu uue toa juures meeldib see, et ma lasin teleka ja DVD-mängija välja visata. Õieti, magamistoa telekas läks elutoa teleka asemele. Seal oligi meil vanaaegne suur kast, mida muidugi keegi ei taha ja mis läheb lihtsalt keldrisse. Liiga lihtne oli väsimuse korral telku käima vajutada ja ennast siis viieks tunniks Fox Crime'i kanalit vaatama unustada. Nüüd aga on nii, et kui ma olen tõesti nii väsinud, et silm 'ujuma' hakkab, siis viskan pikali ja 10 minuti pärast olen ma kas magama jäänud või pikutamisest tüdinenud, nii et lähen oma päevakavaga edasi. 

 Aga voodit mul polegi. Kuna ma armastan nagunii tasapinnal istuda, st kerin jalad igal võimalusel enda alla, siis otsustasin, et ma ei taha enda tuppa uut mööblit - piisab madratsist. Paraku pole Dormeolt tellitud madrats veel kohale jõudnud ja - ma tunnen, et hakkan kokkumurtud tekist moodustatud ajutise asemega väga ära harjuma, kuigi see on tõesti imeõhuke ja esimesed kolm ööd tundus võimatu seal külge keerata. Eile pikali heites tundus 'voodi' juba lausa imestamapanevalt pehme.

Selline see tekkidest ase siis on:





Muide, kui Dormeo mulle 'tellimuse kinnitamiseks' helistas, pakuti mulle veel mitmeid 30-70 eurot maksvaid tooteid. Alustati kattemadratsist, siis pakuti kahest padjast koosnevat komplekti, siis kliendikaarti, mis maksab 22,50 - aga sellega saab tasuta kaasa 13 eurose 5 klaaskausist koosneva komplekti... oh, ma ei mäletagi, mida seal kõike pakuti, aga kindlasti veel Kosmodiski ja mingit massaažisüsteemi... Njah, see kõne polnud kindlasti tellimuse kinnitamiseks (selleks sain nagunii ka e-maili) vaid lihtsalt muu padajänni müümiseks. Kuid 190 eurone madrats on niigi suur väljaminek, nii et ma ei tellinud midagi.



Siiski hakkasin mõtisklema, et paremat patja oleks küll vaja. Jyskist leidsin sellise lainelise, vahust tehtud vormihoidva padja nagu Dormeol on... ja Jyski oma maksis muidugi kolm korda vähem - 13 eurot. Muide - tõesti on hea padi. Muidu pead patja ikka soputama, et kaela alt kogu padjasisu öö jooksul ära ei kaoks, aga see on kogu aeg toetav ja suurus 30*50 cm, mis kõlas kahtlaselt tillukesena, on täiesti piisav just selle pärast, et ta ei vaju sul pea alt minema. Ja käe saab ilusasti padja kõrval üles käänata - kui padjaserv oleks pikem, peaks käed teki all hoidma - ja lasteaias ju juba keelati meil seda teha: "Käed teki peale!" kostus iga puhketunni ajal... :D
Ja kõrgem serv käib ikka ilusti kaela alla, nagu siin kõrval toodud pildil (mis on leitud Internetist ja pole minu tehtud), mitte voodiotsiku poole.


 Aga tagasi mu aseme juurde.

Mu praegune tekipesa meeldib mulle sellepärast ka, et kui ma põrandat pesen - ja oma toa põrandat pesen ma iga päev, ma ju elan ja hingan põrandal :) -, saan voodi kokku rullida ja rõdule lamamistooli tuulduma visata. Olen sellest unistanud juba ammu, vaadates Jaapani multikaid ja filme, kus ka ööune-matid ;) hommikul kokku rullitakse ja kas tuulduma viiakse või kappi topitakse. Jääb imekena lage tuba...


 Minu tuba on ka peaaegu lage ja peaaegu imekena :D, kui põrandat pesen.
Kuid muidugi polnud riidekappi kusagile viia, nii et see on sees, samuti riiulid ja karpidest tehtud altar budale mu 'voodi'peatsis :D ja lauake arvutile ja lambile mu jalutsis. Põrandapesu ajal näeb tuba siis selline välja: 

Budanurk:



Arvutinurk:


Riiulid 'voodi' vastasseinas:
(See sinine asi riiuli kõrval maas on kassi-ase.)


Riiulitel on mitmeid sageli tarvis minevaid asju, näiteks üks kandikuke selliste asjadega, mida mul tõenäoliselt õue minnes vaja läheb:
(lusikas on siin sellepärast, et ma ta kullassepa juurde puhastada ja graveerida viiksin),


... ja pudi-padi-kandik, kuhu ma viskan peamiselt enda küljest võetud asjad :D


Ma olen mööblipoodidest küll vaadanud diivanilaudu arvuti jaoks ja kapikest buda jaoks, aga esialgu mulle liiga väga meeldib selline põlve-otsas elamine kus, kui tuleks kolida, siis asjad pakitaks 'mööbli' sisse :) Olen oma toaga tõesti jube rahul ja juba küllaga kasutanud nii kell 5 hommikul tõusmise võimalust, kui ka öösel lambivalgel lugemise ja rõdul ringi kondamise mõnusid... :)

2 kommentaari:

luize ütles ...

Mul on ka selline padi, ämma kingitus, ei teagi, kust ta selle sai. Aga minu jaoks on see kõrgem rull ikka liiga kõrge ja minul on see madalam osa kaela all. Äki on mu nüüd kõik valesti? Või on siis pea nii väike või kael nii jäme...

Oma tuba on muidugi vajalik asi. Ja kui järele mõtlema hakata, siis peaks põrandal magamine ka hiigla kasulik olema.

karikate emand ütles ...

Okoo, väga hea, et Sa märkisid, et mõnele võib see padi ikka madalama osaga pea alla sobida.
Mina vaatan fotosid ja imestan, et enamikul piltidest on pea all madalam osa. Arvasin, et reklaampildi tegijad lihtsalt ei tea, kuidas on hea :D
Mulle endale tõesti madalam osa kaela alla ei sobi, pea jääb viltu kuidagi... mul on pikk ja kõver kael :D