kolmapäev, 16. september 2020

Juuksevärvi väljakasvatamisest

 Ma arvan, et suurem osa selle blogi lugejaid on ka nii 40-kandis naised ja ehk teavad juba ammu seda kõike, kuid kuna mulle endale oleks see jutt 10 aastat tagasi suuuuureks abiks olnud, siis olen juba pool aastat tahtnud sellest kirjutada.

Olin lapsena linalakk ja teismeea lõpus muutusin tumeblondiks - nagu väga paljud eestlased.

Mul oli sellega veidi raske kohaneda, sest värskelt pestuna näevad tumeblondid juuksed väga kenad ja sädelevad välja, aga juba järgmisel päeval pärast pesu on värv nagu ... määrdunud. Seega hakkasin vist aastal 1999 või 2000 oma juukseid blondeerima. Tegin seda julgesti pakivärviga, kuigi ma ise ei tundnud mitte kedagi, kes teeks seda ise ja kodus - kõik inimesed, keda mina tundsin, käisid seda tegemas juuksuris. Ilmselt oli mul valmidus "ohtlikult elada" :D

Värvisin neid alati nagu paki peal kirjas (ja ma tean, et mitteblondeerivatel värvidel on ajad lühemad): juuksejuured kokku, hoiad 15 minutit peas ja siis kannad üle jäänud värvi üle jäänud juustele - kokku 40-45 minutit. Mõistagi polnud mu lapsest peale väga õhukesed juuksed sellisest kohtlemisest lummatud ja näitasid seda ka välja. Niisiis aeg-ajalt püüdsin ma minna (loomulikust veidigi erksamaks ja sädelevamaks) tumeblondiks ja seejärel värvi välja kasvatada, kuid mida aeg edasi, seda jubedam mulle mu oma kartulikoorevärv tundus ja ma ei näinud eriti muud võimalust, kui lihtsalt edasi klooritada.

Kusagil kaks ja pool aastat tagasi otsustasin, et aitab juuste piinamisest ja ma lihtsalt pean selle jama lõpetama. Et kõik läheks sujuvalt ostsin 5 või 6 karpi sama juuksevärvi, mida olin juba varasemad aastad kasutanud ja esialgu värvisin juukseid paar korda nii, et jagasin värvi (ja kinnitaja) pooleks ning lisasin vett, et seda kõikjale jätkuks. Mingit märgatavat vahet ei olnud. Win!

Seejärel hakkasin 10 minuti kaupa lühendama peashoidmisaega - ja ikka polnud mingit erilist vahet näha. Niimoodi sain ma pärast 20 aastast blondeerimist teada, et oleksin kogu selle aja võinud värvi 20 minutit peas hoida ja värv oleks ikkagi olnud sama, mis 40-45 minutiga :S

Viimased kolm korda kasutasin värvi pea-aegu nagu šampooni: kandsin 1/3 veega lahjendatud värvi juuksejuurtele, ronisin duši alla, pesin selle välja ja kandsin palsami pähe. Nagu tavaline juustepesemine.

Praeguseks pole ma 1,5 aastat grammigi juuksevärvi pähe pannud ja see minu meelest ei paista üldse välja. Ei mingit silmatorkavat värvi-väljakasvamisranti. Veelgi huvitavam on see, et värv, mis mulle 20 aastat võimatult inetu ja häbenemisväärne tundus, jätab mind praegu täiesti neutraalseks. Ma ei näe probleemi :) Ma ei ütleks, et see on ilus juuksevärv, aga see on lihtsalt üks loomulik juuste värv. Ma ei näe, mis mulle enne nii 'läbinisti vastuvõetamatu' tundus.


Ma nii püüdsin pildistamisega ise hakkama saada, kuid jäädvustasin enamasti oma püksitagumikku või tegin lähivõtte oma pealaest, kuigi panin 10 sekundilise 'stardi-aja'. Lõpuks on foto autor ikkagi Mees oma värisevate kätega :) 💖
Ma ei hakanud teda traumeerima palvetega selgemat (enamate pikslitega) fotot teha proovida.


Nii et jah - kui soovite värvitud osa välja kasvatada, siis lahjendage juuksevärvivärvi veega ja vähendage järk-järgult peashoidmisaega, ja ajapikku saab väga loomuliku 'ombre'-ülemineku! :)

Ma olen kindel, et see ei kehti mitte ainult heleblondi-tumeblondi puhul, vaid ka blondi-pruuni, punaka-blondi ja punaka-pruuni üleminekutes. Mustade juuste kohta ei julge midagi lubada.

You're welcome! 😃💖😇🙏


Sssssss ....

Tüütult pikaks on jälle kasvanud, ... eks ma pean neid jälle lõikuma - õnneks on see õhukeste pikkade juuste puhul lihtne ja võtab alla 5 minuti.


Tegelikult mulle meeldiks, kui mu juuksed jääksidki kusagile lõuaotsa ja õlgade vahele nagu siin:


Aga nii lühikeseks on ise väga raske kuklatagust osa lõigata ja Väiku ja Mees mõlemad ilmselt kardavad, et kui nad mind aidates vea teevad, siis ma viskan nad 6. korruse aknast alla. Nii et kui ma juuksurisse ei viitsi minna, siis pean ise aeg-ajalt 5-10 cm otsast maha nüsima ja tulemuseks on kergemini kammitavad juuksed, mitte pikkus/lühidus, mida ma tegelikult tahaksin. Nii raske elu :D


Kommentaare ei ole: