teisipäev, 14. aprill 2015

Napakad inimesed

Täna kaks väikest naljalugu.
- facebook -

Mu vahva Vend tegi ümber Eesti kõnekäänu: suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi.

Tema sõnastab seda nii: suuga teeb suure suutra, käega ei väikest "muutratki".

Suutra on teatavasti India püha värss või tekst ja mudra (mitte muutra) on käte ja sõrmede asend, mis kannab ka mingit püha tähendust ja nende abil saab end vaimselt, emotsionaalselt ja spirituaalselt laadida, näiteks.

Minu, Õe ja Issakese meelest oli see tohutult vaimukas ja me mõtlesime, et Õe Hindu oskab seda nalja veel eriti hästi hinnata, aga kui Õde selle Hindule tõlkis, ei saanud see midagi aru ja pikema seletamise peale läks nali kaotsi :D
Hindu pole Indias kunagi elanud ja ei salli tegelikult suurt osa oma vanemate kultuurist. Mingitesse suutratesse ja "muutratesse" ei usu ta üldsegi!


***


Eile küsis VT minult, mida ma ütleksin, kui ta endale niidi ninna paneb.

Mina mõtlesin natuke aega, et see on küll kangesti tobe küsimus ja küsisingi: "Miks sa peaksid niidi ninna panema?"

Selle peale väänles VT minu voodiotsas kõnevõimetuna naeru käes. Ta oli küsinud, mida ma arvaksin sellest, kui ta laseks endale needi ninna panna. Ninaneedi. Mitte ninaniidi.
Oh aeg! :)

(Neete me loomulikult ei pane!)

2 kommentaari:

Kai Klaarika ütles ...

Ma vist ninaneeti isegi ei keelaks (kui rahakott lubaks, see ju ka oluline), nina küljel pisike tsirkooniterake... kõlab täitsa kenasti. Augud ju kasvavad kinni ka vist..
Tätoveeringud küll keelaks. Kui nad just pole väga pisikesed, heledad, eriti targad..

Imeilus pruutpaar eelmises postituses! Tore, et teil koos tore oli!

karikate emand ütles ...

Ehh, laps on mul tegelikult praegu selliste asjade suhtes rangem kui mina... Mul on ammusest ajast nabas 'kalliskivike' :)

Aga neetide kohta ütlesin talle nii, et minu poolest pangu, aga pärast 18ndat eluaastat, sest - meie suguvõsas on selline juhtum, et üks armas tibin veenis oma ema üht sarnast asja lubama ja mõned (no tõesti vaid kolm-neli) aastad hiljem järsku pahandas, et "kuidas sa võisid seda lubada? sina olid ju täiskasvanu! paljugi, mis laps tahab!"

Vaat, vaat...!