esmaspäev, 20. aprill 2015

Kawaii

VT vaatab küllaltki palju veidraid Jaapani multikaid, kus tüdrukud rääkimise asemel piiksuvad ja poisid teevad 'ohh' ja 'hmm'. Sinna kõrvale vaatab ta ka kõikvõimalikke lühikesi dokumentaalfilme, kus näidatakse, kui kõvasti teevad Jaapani lapsed tööd - hoolimata sellest, et tulevased ülemused võivad seal täitsa vabalt sinu peale kõigi nähes röökida ja isegi löömine on lubatud. Ülimalt veider!

Veel on VT märganud seda, et vanemad ja lapsed elavad Jaapanis erinevat elu. Pole sellist 'teeme ühe kalliralli' meeleolu. Vanemad meenutavad lastele lihtsalt seda, mida nood tegema peavad ja kordavad üle, kuidas tuleb käituda ja mida ühiskond neilt ootab. Laps kasvatatakse juba kodus ühiskonna liikmeks.

VT'd häirib see väga..., et armastus peab ju ka olema! Ta imestab, miks nad seal üldse lapsi saavad, kui lapsed pole nende õnn ja arm. Ma pakkusin, et võibolla kuuluvad lapsedki sellise 'käitumise' hulka, mida ühiskond inimeselt ootab.

Aga üks asi on kindel: kui sa pole oma lapsega  nii-hirmus-väga lähedane, on sul kergem teda kontrollida. Suure läheduse puhul hakkab laps ootama, et sind huvitab see, et lapsele ei meeldi teha midagi, mida tuleb teha :D

- Izismile.com -

2 kommentaari:

Maire ütles ...

Mulle sinu laps nii hirmsasti meeldib :) Tahaks väga olla teie elu kõrvaltjälgija, kuni näen, kes temast täiskasvanuna saab. No lihtsalt nii tark tüdruk on, et tahaks teada, kes temast kunagi saab :)

karikate emand ütles ...

Oi, kui armas! :)