teisipäev, 21. jaanuar 2014

Tänasida toimetusi

Tänane põhiline ettevõtmine oli panga jaoks kõik toad üles pildistada (tahaks laenupuhkust võtta).

Huvitav, ma polnud tähele pannudki, et minu fotoaparaat nii suure osa ruumist ära kaotab. Mõtlesin, et need pildid on kiirel pilgul hindamiseks - mina küll midagi koristama ja ära paigutama ei hakka, nii et vaeva pole, aga siiski osutus see üritus ootamatult keerukaks. Küll ma taganesin nurkadesse ja surusin kukalt vastu aknaid ja seinu ning tõmbasin fotoaparaadi kehale nii lähedale, et silmad hakkasid kõõritamisest valutama - aga ikka sai pildile heal juhul pool toast.

VT toas pildistasin riidekapipoolsest nurgast diagonaalis üle toa tema kirjutuslauanurga poole. Kirjutuslaud on tal selline kompaktne, mille küljele jäävad kapid ja sahtlid ja ülaosasse riiulid - ja juba see kirjutuslaud ei mahtunud pildile, mis siis veel toast rääkida.

Elutoast sain muidu täitsa kena pildi, ainult et tegelikult oli setting selline:
mina seisin diagonaalis ukseava vastas; otse minu ees oli tumepunane kirjutuslauatool ja paremal punakast tammepuidust kirjutuslaud; kirjutuslaua järel tuli kapike printeriga ja alles selle järel tuli beež nurgadiivan, mida pildil näete.
Selle ees diivanilaud (millel on väga üksildane tühi dvd-karp - ma ütlesin, et koristama küll ei hakanud...).

Vasakus seinas oli (akna poolt ukseava poole minnes) kaks maast laeni raamaturiiulit, väike vahe ja telekakapp. Kogu see sein ei mahtunud üldse pildile.
Äino terehommikust!

Saatsin pildid laenukonsultandile ära ja siis otsisin mõnda aega oma fotoaparaadist miskeid... tubade-pildistamise-režiime või panoraampildi- või lainurgavõimalust, või misiganes moodi neid asju nimetatakse, aga mida pole, seda pole!

Mul on selline tunne, et kui me peaks korterit müüma hakkama, siis pean end kätte võtma ja otsima kellegi, kes mu tubadest sellised pildid teeb, nagu mõnikord müügikuulutustes on näha: et ukselt pildistad ja KÕIK, mis toas on, jääb näha. Sellised imetrikid-imenipid on mõnel kaameral varuks!

*

Nii ammu pole isegi mõelnud pildistamise peale - tegin siis juba ühe hooga köögis pildi ka pikkadest porgandikooreribadest - nii meeleolukad ja... uljad kuidagi :D






2 kommentaari:

Manjana ütles ...

Ma tõmbasin endale sellise tasuta programmi: http://microsoft-image-composite-editor.en.softonic.com/
(MS Image Composite Editor), millega saab panoraame teha. mina käisin õues ja tegin ristmikult ümberringi fotosid nii, et otsad kattusid. Siis paned pildid sinna programmi ja programm paneb ise panoraami kokku. Ülemine serv jääb sakiline, aga selle saab ära lõigata. Väga lõbus mänguasi :)

karikate emand ütles ...

Ahaa, väga huvitav, vaatan järele!
Sakilist serva ära lõigata ma juba oskan! :D