teisipäev, 17. jaanuar 2017

Ka Sina, Pessoa...

"The experience of life teaches nothing, just like history teaches nothing. True experience comes from restricting our contact with reality while increasing our analysis of that contact. In this way our sensibility becomes broader and deeper, because everything is in us --all we need to do is look for it and know how to look."

Umbes nii:
"Elukogemus ei õpeta meile midagi, nagu ka ajalugu. Tõeline kogemus tuleb reaalsusega kokkupuute piiramisest ja saadavate kogemuste põhjalikumast analüüsist. Sel moel meie tunnetus avardub ja muutub sügavamaks, kuna kõik vajalik on meie sees - me peame ainult seda otsima ja teadma, kuidas seda teha."


Nii et... Pessoa ka arvas, et tõelisi teadmisi kaevame me vaid iseenda seest... ja et kontakti reaalsusega tasub kõvasti kärpida, kuna see ei õpeta ega anna mitte midagi olulist.
Ma olen rabatud ja liigutatud! :)

Ja ta pole isegi eriliselt budismihuviline ega üldse vuudu-uudu-maailma uurija!

Aga budismi kohta ütles ta ka midagi, otsin...

"The perfect man, for pagans, was the perfection of the man that exists; for Christians, the perfection of the man that does not exist; and for Buddhists, the perfection of no man existing."

Nojah, see polnud siis otseselt budismi kohta, aga riivamisi... :)

Et siis täiuslikku inimest pole olemas - sest tal pole enam vaja olemas olla.
Täius on mitte olemas olla.


Ma olen viimasel ajal palju mõelnud sellele, kui palju inimesed teevad oma tuleviku kindlustamiseks ehk 'ellujäämiseks'... Et - praegu poleks jah, nii palju vaja pingutada, aga tuleviku peale peab ka mõtlema. Et - mis viie aasta pärast saab? Aga viie aasta pärast saab see, et sa pingutad järgmise viie aasta jaoks rohkem, kui praegu vaja. Ja nii elu lõpuni. Ja ma olen mõelnud, kui kummaline see on, et olemasolemiseks on miljoneid viise, mitteolemiseks aga ainult üks - viia oma karma nulli ja isegi valgustumist või surma enam mitte soovida, lihtsalt olla oma 'iseolemise' meditatiivses seisundis... Inimesed näevad nii palju vaeva, et elada... ometi ei kao see võimalus mitte kusagile. Olematuks saada on tükk tööd endaga - peaaegu võimatu on olemas mitte olla! Olemas olla aga on nii lihtne - sa oled, nii või teisiti, isegi kui üldse ei taha, keha surm ei päästa sind olemasolemisest... ometi inimesed rabavad, nagu võiks see võimalus neil käest libiseda...


Statistiliselt on teisipäevad nädala kõige tõhusamad tööpäevad (neil, kes töötavad esmaspäevast reedeni). Nii et täna on nii mõnelgi teist üks äraütlemata tõhus ja toimekas päev! :
Ja tulgu see ikka ilus ka!

😘

2 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

ja, ja kolmapäev pidvat olema töönädala päev, kuhu ei tasu endale koosolekuid ja kohtumisi planeerida. selline keerge paast, et jõudu ja energiat ökonoomsemalt jagada.
meil üks meestrahvas tööl (üks kõrgemaid tegelasi) üritas sellest võimalusel ikka kinni pidada.

Hommik!

karikate emand ütles ...

Hommikust, musirull! :)