laupäev, 1. august 2015

Pagulasküsimus

Kord läksime vennanaisega üle turusilla ja kohe selle linnapoolses otsas käis mingi auto juures sagimine, mis oli emotsionaalselt nii intensiivne, et Z küsis, mis seal ometi toimub?
Lähemale jõudes nägin silti, et tule ja anna hääl sisserännanute vastu :P

Juhtisin Z kiiresti sealt mööda ja ütlesin, et pärast räägin.

Kui Tasku juurde jõudsime, siis rääkisingi. Me naersime, et Z võiks minna ja oma häält pakkuda - nii palju ta eesti keelt juba oskab :)

Aga Z ütles, et tegelikult ta mõistab täielikult meie umbusaldust. Ka Austraalia on Aafrika sõjapõgenikke vastu võtnud ja tema sõnul on nad nähtust/kogetust psüühiliselt nii sandistatud, et nad ei oska normaalselt elada, hoiavadki omaette, kus oma linnaosades kaklevad, lõhuvad ja määrivad. Nad ei kodune. Kadunud rahvas on nad nii või teisiti.

Ja ma mõtlen, et võibolla ongi parem, et nad ei kodune.
Muidu juhtuvad sellised asjad nagu see hiljutine moslemi piigade kallaletung Prantsusmaa pargis bikiinide väel päevitavale neiule. Pole vaja end nii koduselt tunda! Kopenhaagenis ja Norras sooritavad väidetavalt 95% vägistamistest moslemid, kellele ei jõua kohale, et miniseelikus või lihtsalt õhtusel ajal väljas olev naine ei soovi kelleiganes 'füüsilist tähelepanu'. Niimoodi pooleldi mõistvalt öeldakse, aga tõenäoliselt neid lihtsalt ei huvita võõramaalaste (oma kodumaal elavate norralaste ja taanlaste) enesetunne. Ja ka Inglismaal on küllalt juhtumeid, kus kristlased peavad oma usu sümbolid eemaldama või kinni katma, kuna see solvab kohalikke moslemeid. Nii kohutavalt absurdne ja ebaõiglane. Ma ei saa aru, miks inimesed sellele järele annavad. Ja öeldakse, et eestlased on arad lambad!

Ma ei näe muud võimalust, kui sõjapõgenike eraldi hoidmist omasuguste usuvendade-õdede hulgas miinimumtoetuse peal, mis ei tohiks olla suurem kui vaesuses olevad pered saavad. Seal linnaosas või uusasulas võiks olla tehas või väiketööstus, mis pakub väljaõpet ja lihtsat tööd neile, kes seda teha soovivad ja suudavad. Minu poolest võivad nad endale oma rahade eest kodukülla ka mošee ehitada - see oleks ainult hea ja tore! Kehva elu juures on eriti oluline, et elus oleks midagi ka ilusat - nagu näiteks pühakoda. Paarsada aastat tagasi oli ka eestlase elus kõige ilusam asi igapühapäevane kirik, jutlus ja kirikulaulud. Raadiot ja muud luksust musta laega taredes ju polnud!
Ja kindlasti ei pea me neile pakkuma 'uut kodumaad', vaid lihtsalt ajutist hädaabi-varjupaika.
Kui see ahvatleb, siis palun väga, mis siis ikka, hädasolijat tuleb ikka aidata.
(Ma ise küll istuks heameelega nagu hiireke väikses kambris isegi ilma igasuguse sõjata :p).
Aga oma nõudmised võiks kodumaa poole suunata.

Ei ole väga kaugel see aeg, mil me ise võõrastesse riikidesse trügisime. Need inimesed (kes veel elavad) on siiamaani tänulikud, et nad vastu võeti, kuigi tingimused olid mõnel pool tõesti rängad. Kusagilt lugesin, keegi kirjutas, et pagulaslaagris sai mingil ajal vaid saia ja piima ja tema ajas piima mõnikord radiaatori peal hapuks, et lapsel mingit vaheldust oleks. Teisalt mäletan riisi rosinatega...
Samas ma tõesti väga kahtlen, kas islamiriigid oleks vene võimu eest põgenevaid eestlasi vastu võtnud.

Kui ma olen seetõttu rassist, siis olgu pealegi.
Igaüks on, tegelikult, ma arvan.
Ka minu armast vennanaist Z'd kutsusid teised aborigeenid rassistiks, sest ta tahtis abirahadest elamise (loe: pidutsemise) asemel tööl käia - ehk siis valge inimese moodi elada :)
Me oleme siis kaks vahvat rassisti - must ja valge õde :)



Illustratsiooniks aborigeenide täpitehnikas kivid, aga need pole Z tehtud, need on Intärnätist...






Kommentaare ei ole: