reede, 27. veebruar 2015

Päevaplaanid

Olen rääkinud, et ilma päevaplaanideta olen suht abitu :p - liiga palju tundub teha olevat ja mul pole isu mitte millegagi alustada, sest kuidas ma valin? Tundub, et midagi valides jäävad teised asjad tegemata. Päevaplaan annab mulle arusaama aja kulust ja kui ma olen 'kohustuslikud' asjad 'õigetele kohtadele' märkinud (näiteks: ma ei saa VT'd kodutöödes aidata hommikupoolikul ega ka lõuna ajal, ega ka mitte hilisõhtul - see peab olema õhtupoolik, mil ta on omadega valmis saanud; joogat ei saa teha kohe pärast sööki jne) ja muud tegemised vabadesse aukudesse paigutanud, tekib ka rahu, et ma tõesti ei saa ju sadat asja ühe päeva jooksul ära teha, paljud asjad jäävad nagunii teistele päevadele ja see on OK.

Ja mulle meeldib väga lugeda ka teiste inimeste päevadest, eriti põnev on vaadata-lugeda erinevate kirjanike-kunstnike vms päevakavasid. Nii tore, et on inimesi, kes need kirja panevad ja meilegi lugeda annavad. Näiteks siin on Benjamin Franklini oma:


Ja siin ühe 9-aastase poisi oma:


Tõusen 6.30
Mängin
Söön pähklivõiga vahvlit ja röstsaia
Pesen hambaid
Panen sokid jalga (? :D)
Võibolla mängin õues
Lähen kooli
Õpin ... midagi kusagil...
Tulen koju
Söön miskeid "Chezeteid"
Lähen õue ja mängin
Näitan isale ... puud?
Söön õhtust
Mängin tunnikese
Vaatan televiisorit
Lähen voodisse (klopin patju).

Nii armas ju! :)


Ma muudan oma päevaplaani vastavalt sellele, kui palju energiat mul parasjagu on ja kas õues jalutada saab.

Praegu on see selline:

7.00 äratus, panen unenäo paari lausega kirja ja lähen pesema
7.15 tuleb VT minu tuppa, lobiseme veerand tundi ja ma saadan ta esikusse,
kuni tema riidesse paneb teen mina endale sidrunivee ja kohvi
7.40 viskan pilgu kirjakasti ja joon sidrunivee ära, vaatan üle eelmise päeva päeviku, sest sageli jääb kirja panemata asju, mida ma ei suutnud sõnastada või meeles hoida - hommikuti on mu pea palju klaarim!
7.50 jooga, joon kohvi ja loen natuke, meditatsioon.
8.40 püüan hakata lugema, kuid tavaliselt (reeglina) jään lihtsalt magama
10.00 kandis ärkan taas ja teen endale uue kohvi, loen natuke
11.00 lähen duši alla, söön ja kuivan natuke
12.00 koristan oma tuba, panen riidesse, kammin juuksed, teen näo pähe
13.00 hakkan tegema lõunasööki, koristan kööki, söön, valmistan ette õhtusöögi nii, et VT ja Mees sellega ise hakkama saavad
14.00 panen pildiblogisse pilte, lappan Facebooki läbi. Seal ma 'laigin' iga asja, mis mulle minu sõprade, 'jälgitavate' (?) inimeste ja lehekülgede peal meeldib :D; kardan, et kõik juba kahetsevad, et nad mu sõbrad on, sest ma 'laigin' vist küll 10-20 asja iga päev ja see 'reostab' ju minu sõprade uudistevoogusid, aga mis parata :D  Ma mõtlen, et äkki need inimesed, kelle asju ma 'laigin' rõõmustavad 'laikide' üle, minul näiteks on täiesti ükskõik, kas keegi 'laigib' või mitte, aga kui 'laigib', siis ma korraks rõõmustan :D

Siis jõuab koolist koju VT ja ma teen talle süüa ja me ajame juttu.
Kusagil pärast nelja läheb tema õppima, mina koristan midagi natukene ja käin poes ja kui ilm on soodne, siis teen väikese jalutuskäigu - aga pooltel päevadel ma selle asemel tegelikkuses lihtsalt magan.

Viie paiku hakkab VT tulema mõnede oma koduste töödega, et ma neile pilgu peale viskaksin. Ma oskan soovitusi anda ajaloo ja loodusõpetuse osas, aga matemaatika ja eesti keele puhul pean ma ikka õpikust välja otsima, kuidas see asi nüüd oligi ja mõnel puhul (eriti eesti keelega :D) ikka pole sugugi kindel... Võõrkeeltega on nii, et inglise keeles VT abi ei vaja ja prantsuse keelega on nii, et tema sõnavara on minu omast parem, aga grammatika puhul me kahekesi juurdleme võimalike variantide üle ja kindlad pole kunagi :D
Kui VT õppimises mingit abi ei vaja, siis teen selle aja joogat.

Kell 6 teen ma endale teed või piimakohvi ja kirjutan päevikut.
18.30 vaat - lihtsalt laulan!
20.00 võtan tabletid, teen endale õhtusöögi (ja söön selle ära), teen järgmise päeva plaani, aga viimasel ajal olen sageli selle kõrvalt telekast vaadanud üht tõsielusaadet Ameerika mustlastest.
21.00 tuleb VT jutustama
Poole tunni pärast hakkan ma juba nii uniseks jääma, et lähen kas otse magama või vaatan telekast ükskõik mida va esmaspäeviti, kui on Plekktrumm.


Nagu näha - mul lugemisaega praktiliselt polegi :D
Võiksin laulmise asemel lugeda, AGA - laulmine teeb mulle rõõmu ja lugemisega on nii, et olen hakanud leppima sellega, et saan elu jooksul loetud vaid tähtsusetu murdosa sellest, mida tahaks lugeda. Kui ma oskaks joonistada nagu Lendav, siis ma laulmise asemel joonistaksin. Või teeksin käsitööd, kui ma rikkam oleks :D
Midagi loomingulist oleks hea teha, arvan ma - see teeb õnnelikuks.

Eriti just hommikuti tõstan ma sageli asju ringi, oleneb...
Lisaks on mõningad asjad, mille puhul ma alati oma plaanid kõrvale jätan: kui Mees või VT tahavad minuga rääkida või vajavad milleski abi (näiteks need tõlked, mida ma Mehele hommikuti teen), ja kui ma tahan blogida. Need asjad käivad "väljaspool järjekorda" nagu alkohoolikul viin: tal võib olla kõige tähtsam töö, siis pere, siis sport, sugulased, lugemine, aga kui viin meelde tuleb siis kõik muu kaob, kaotab tähtsuse ja ainult üks asi on meeles :D
Tegelt see pole naljakas, ma ei tohiks naerda ja ärge teie ka naerge :P
Paistab nagu alkohol oleks kõige tähtsam, aga tegelikult on see lihtsalt... väljaspool "tähtsuse järjekorda". Kui alkohoolikule esitatakse ultimaatum, et kas viin või töökoht, või viin või suhe, siis ta võib valida viina - mitte sellepärast, et see oleks talle tegelikult ka tähtsam, vaid sellepärast, et ta ei saa teisiti valida. See ongi sõltuvus.


Kassid on ka kanged joodikud! :D


Pildid: izismile.com

2 kommentaari:

Lendav ütles ...

Siit edasi on oma päeva niiviisi linnulennult ka põnev vaadata ja näiteks B.F-ga võrrelda.

Lühidalt:
Hommikul saavad lapsed ise kooli, mina ennast enamasti üles ei aja. Tõusen, kuidas juhtub, kas 9 või lausa 10.30. Mõni hommik on ikka väga magus uni :) Eriti, kui kass kaissu otsustab tulla.
Siis midagi hamba alla, arvuti on kõrval, vaatan postkasti ja lappan blogisid. Siis panen juutuubist käima eelmisel õhtul üles pandud vestluse (kui huvitab, otsi kasutajat "tuuletuli", see võiks Sulle sobida küll) ja kuulan. Samal ajal joonistan.
Seejärel (enamasti kella 12 paiku) kas teen süüa või soojendan eelmisel päeval tehtud sööki. Söön. Mõnikord jõuab kallimgi mu juurde lõunasöögile.
Kui on veel aega, siis joonistan veel või otsin järgmiseks joonistuseks netist eeskujuks pilti (ega ma neid peast ei mõista niiviisi teha).
Olenevalt päevast lähen kas kell 13 või kell 14 tööle. Vaatan oma territooriumi üle, tühjendan prügikastid, jooksen lapiga üle võimlapõranda ka.
Hiljemalt kell 16 olen kodus tagasi, siis kas joonistan veel, või koristan või loen raamatuid. Vahel lähen ka raamatukokku uusi raamatuid tooma ja vanu viima.
Õhtu möödub lastega suheldes (niivõrd kui need teismelised oma arvutist nina välja saavad), lugedes, mõnikord ka joonistades (kuna mul on joonistamiseks vajalikud pildid arvutis, on see aeg piiratud - kasutan tütrega sama arvutit), kassidega mängides. Kui kõht läheb tühjaks, siis ka muidugi süües. Teen, mis pähe tuleb.
Kella 10 ajal õhtul lähen jälle tööle. Kasin oma piirkonna puhtaks nii kiiresti kui jaksan ja südaööks olen enamasti kodus. Siis polegi enam muud, kui magama sättida.

Muidu pole ju vigagi, aga mingi füüsiline tegevus võiks ka olla. Peale põrandapesu muidugi, see on liiga ühekülgne.

Esmaspäeva õhtuti käin kooris laulmas ka veel.

karikate emand ütles ...

Ohoo! Oi, kui tore, et Sa oma päevast kirjutasid, seda ma küll ei oodanud, aga ma väga nautisin selle lugemist! :)
Aitäh! :)))