pühapäev, 12. oktoober 2014

Kummitus. Äratus

Mõni päev pärast meie väikese hamstri surma kuulsin ma tema nurgast kardina taga krabistamist.
- sõbralik kummitus -
Sellist krabistamist nagu hiired ikka teevad.
Ja sealtpeale kuulsin seda ikka ja jälle.
Kui kord VT minu toas oli, küsisin, kas ka tema kuuleb seda?
Jah, kuulis!
Arutlesime, kas meie hampsu eelistas ehk mitte otsemaid minema hõljuda ja oma vana pesa külastama tulla? Otsustasin, et see on tore, kui ta mul siin passerdab - nii pisikese eluka kummitust ma küll ei karda. Pealegi olin kindel, et ta on siin sellepärast, et talle meeldib siin, mitte seeõttu, et teda kusagile mujale sisse ei lastud :D

Siis oli siin vennanaine ja kui krabin algas, küsisin ma, kas temagi kuuleb seda?
Ta vaatas mulle suurte silmadega otsa ja ütles, et loomulikult ta kuuleb - tal on ju pohmell!, see kõlab paraja mürglina!
Mina tutvustasin oma teooriat, et mul on seal kummitushamster!
Tema ütles, et seal peab ikkagi keegi olema, kas ma olen järele vaadanud? Seal on keegi, tema ju elab maal ja teab suurepäraselt, mis häält hiired teevad. Z oletas, et mu hamster tõi enne surma seal pojad :D, sest hääl tuleb täpselt sealt - kardina tagant, toanurgast, kus mul oli olnud hamstri taskurätikarbist majake.
Paraku polnud Hallu 1,5 aastat ühegi teise hamstriga kokku saanud, nii et pojad olid välistatud.

Aga eile öösel pool viis ärkasin krabina peale üles ja millegipärast hakkas see kõhedust tekitama!
Kuna magan tabletiga, olin väga unine ja ma enam ei mäleta, miks ma seda pelgasin, aga igatahes panin tule põlema ja silmamaski ette.
Ma ei uinunud kohe ja millegipärast tekkis mul tunne, et kui ma oma madratsit natuke seinast eemale liigutan, siis see krabin lakkab - kuigi krabin oli umbes 80 cm madratsist kaugemal.
Tegin seda - ja saabuski vaikus. Mina kustutasin tule ära ja jäin otsekohe magama.
Mis selle madratsi nihutamisega muutus - pole aimugi.
Veidrad lood igatahes :)


***

Ühe müsteeriumi aga lahendasin eile.

Nimelt heliseb mu telefonis iga päev 20.00 'tabletikell'.
Kui võtan tabletid siis sisse, jään kenasti kella 11 paiku magama ja suudan kuidagimoodi kell 7 ärgata, kuigi parema meelega magaks hommikul kümneni.
Mõnikord aga avastan kell 11, et und pole - järelikult olen tabletid võtmata jätnud. Kuid kuidas see võimalik on, kui kell heliseb iga kord (ma ei pea seda üha uuesti helisema panema, sest telefoniäratusel on valik 'iga päev').

No vaat, eile sain aru, et kui mu telefon on kusagil kotis või mõne riideeseme taskus või tekkide vahel, siis selle üles otsimine ja vaigistamine on minu jaoks nii suur katsumus, et mulle jääb tunne, et ma tegingi ära selle raske asja, mille tegemiseks see kell helises! Kui olen kella suure rapsimise, tuustimise ja plõksimise peale vait saanud, siis tõmban kergendatult hinge - hakkama sain! - ja lihtsalt jätkan varemtehtuga :D



- aeg lausa lendab -
Pildid: izismile.com

Kommentaare ei ole: