reede, 2. august 2013

Veel veidi...

... kultuuride- ja muudest 'kokkupõrgetest'.

Mõni aeg tagasi kirjutasin Õe Hindust peika ja Venna austraallannast naise kommete erinevusest meie omadega võrreldes ja paar asja jäid kummitama.

***

Hindu eriti alkoholi ei tarbi. Nende religioon seda taunib ja tema vanemad ei tarbi seda kunagi. Kui Hindu klubitama läheb, siis toimub see tavaliselt täiesti ilma alkoholita, aga kui tal on ikka väga ulakas tuju, siis ühe longdringi või siidri ikka joob :D
Kui sünnipäeval klaase kokku lüüakse, siis ta ikka lonksab ka, kuid sageli jääb klaas tühjaks joomata.
Hindu vanemate teada ei joo ta kunagi midagi alkohoolselt, see on hindu noorte kiivalt varjatud saladus mille hoidmiseks pigem valetatakse, kui vanem otse küsib. Kuna südametunnistuspiinad alko-tarbimise puhul on nii suured ja valetada ei meeldi kellelegi, siis võtab see suhtumine üldiselt isu ära.

Ka Õde on tema kõrval täiesti alkovabaks muutnud. Mäletan, kui pakkusin talle mingit punakat-hapukat õllejooki... äkki granaatõunalisandiga, ja ta tõesti polnud nõus maitsmagi.
Ja siis tuli mu sünnipäev ja ta tuli mulle külla juustude, viinamarjakuhja ja veiniga. Kingitus oli veel ka, kuid kõige enam liigutas mind see, et ta jõi koos minuga selle veini ära...

Ja kujutage nüüd ette Hindu šokki, kui ta nende suhte algul Õelt uuris, kuidas tal alkoholiga suhted on ja Õde teatas talle ilmsüütult, et üldiselt ta ei joo, aga mõnikord isa ja õega läheb pralleks :D





***

Isegi meie individualistlikus kultuuris on kombeks oma väljavalitut mingil hetkel vanematele tutvustada.
Eesti on ju nii tilluke, et see ei tekita erilist probleemi.

Traditsioonilisemates hindu perekondades valivad võsukesele abikaasa siiamaani vanemad. Ja sageli need abielud õnnestuvad, sest mõlemad pühenduvad väga oma kaasale ja perekonnale. On absoluutselt normaalne ja tervitatav, kui mees ütleb sõpradele, et ta siiski ei tule nendega õhtul välja, sest naine palus tal endaga koju jääda. Loomulikult on naine tähtsam! Kõik kiidavad selle heaks, keegi ei hakka mõnitama, et mis pehmo sa selline oled.

Ka Hindu ema tahaks juba Õde väga näha, aga sellega on üks probleem.
Nimelt, kuna Hindu juba elab Õega kokku, pole mu Õde 'aus naine'. Ja kui läks nii, et hakkasid tüdrukuga enne pulmi kokku elama, siis oma vanematele seda allakäinud naist tutvustada lihtsalt ei sobi.

Selleks, et Hindu ema majas vastu võetud saada, peab Hindu Õest kõigepealt abielunaise tegema - siis on jälle kõik korras :) ja Hindu ema ootab seda pikisilmi. Armukesi aga vastu ei võeta, see ei sobi, see alandab vanemaid ja nende koda.





***

Õde räägib, kuidas teda ajab närvi noorte austraallannade stiil. Praegu on moes kanda kõrgeid platvormtallaga kontsakingi ja nii lühikest kleiti või seelikut, et Õde ei tea, kuhu nägu keerata. Ta turtsub, et tal pole mingit isu tänaval teiste häbememokki vahtida.

Vennanaine Z aga on elanud aborigeenide linnakeses, kus lood on hoopis teised. Liibuvad, paljastavad ja seksikad riided olid väga out, sotsiaalne surve oma kehaga eputamise allasurumiseks oli väga tugev - terve linn hakkas sinust kohe halvustavalt rääkima ja sind pika pilguga mõõtma, kui minikleidi ja kontsakingakestega kodust välja tippisid.

Kui Vend oma naise esimest korda Eestis basseini tahtis viia, ilmnes ootamatu tõrge: Z polnud nõus bikiine kandma, tema oli harjunud ujuma T-särgis. Tema linnakeses, mis asus lahesopis, oli mõeldamatult edev bikiinides ujuda, see oli kaugelt liiga flashy ja epu! Kõik oleks hakanud rääkima, et oled lits. Z ei suutnud uskuda, et MITTE KEEGI ei käi meil siin T-särgiga basseinis ja see võib isegi keelatud olla. (Vähemalt Auras on küll kirjas, mida ei tohi kanda, aga ma ei mäleta, kas T-särk sellesse nimekirja kuulub - näinud ma küll pole, et keegi T-särki kannaks).

Z räägib, et aborigeenid ei abiellu, kuid üldiselt elatakse koos sellega, kellega sul viimased lapsed on :D
See ei tähenda, et mehed iga kenama tüdruku järel ei lippaks, eriti kui keegi uus linna tuleb.
Naised valvavad mehi kiivalt ja sekkuvad kohe, kui neile tundub, et sa nende mehega liiga lahkelt räägid.
Z ütleb, et kõik noored piigad peavad õppima noormeestele ägedalt peale käratama, sest kui sa pole äärmiselt resoluutne, lausa hirmuäratav, siis poisid sind rahule ei jäta ja teiste tüdrukutega tuleb sellest jube jama :D

Kord tuli Z'le teisest linnast sõbranna külla ja muidugi olid kohalikud poisid kangesti elevil. Ju see sõbranna oli veidi meelitatud, sest kuigi Z kinnitas, et sõbranna ei vestelnud kellegagi pikalt, rääkimata muust-tõhusamast tiivaripsust, läks üks 'meheomanik' nii närvi, et varitses oma kahe sõbrannaga Z sõbrannat ja nad andsid talle niimoodi kolki, et vaene tüdruk pidi haiglasse minema.





***

Vaat, sellised tillukesed jutud täna hommikul :)

*

Pildid: weheartit.com

3 kommentaari:

uurija ütles ...

Aitäh, Karikate Emand! Neid eri kultuuride tutvustusi ja võrdlusi on väga huvitav lugeda, kui viitsid, kirjuta palun veel!

karikate emand ütles ...

Rõõm kuulda! :)

Maire ütles ...

Mulle ka väga meeldib! Nii põnev! :)