kolmapäev, 6. september 2017

Loovus

Ma näen küllaltki regulaarselt unenägusid, kus ma ootan last.
Olen mõelnud, kas see tähendab midagi?
Hiljuti lugesin artiklit kõige sagedasematest unenäosümbolitest ja nende tähendusest ning nagu ma arvasingi, sümboliseerib lapseootus loovust, loovat eneseväljendust.

Aint et ... mul on selle loovusega alati olnud nirud lood :D
Ainus väljund on see blog siin, muidu ei ma joonista, ei tee käsitööd, võimalusel ei tee süüa :D, ei ehita ega meisterda, patsi ka korralikult punuda ei oska. Täielik kobakäpp. Kui mul on palutud aidata mõnda ruumi jõulukarva ehtida või kujundada mõnda plakatit, on kõik tulemuse suhtes rahulolematud :D - isegi kui ma olen hoiatanud, et saan sellega hakkama nagu 5-aastane laps.

Aga viimase poole aasta jooksul on mu lapseootuseunenäod veidral kombel muutunud.
Absoluutselt igas sellises unenäos ootan ma nüüd oma KOLMANDAT last. VT ja veel üks tüdruk mul juba on - nüüd ootan poissi.

Ei tea, kas mu alateadvus väsis ära selle teise lapse saamise loost ja arvas, et pärast kõiki neid aastaid tuleks juba kolmandat oodata? :D


5 kommentaari:

Manjana ütles ...

laste saamine ei tähenda, et sa peaksid käsitööd tegema. see tähendab ka seda, et sulle tundub, et sa õpid või saavutad midagi uut. looming ei pea alati käsitöö olema. "lapsukeseks" võib üks kõik mida arvata, mis on uus ja mille sa saad. kui poiss ju siis midagi, mida sa mehelikuks pead.

karikate emand ütles ...

Aww, kas meil on siin BELIEVER? :D

Ma ei tea miks, aga ma üldse ei usu unenäosümbolitesse nagu neid raamatutest lugeda võib. Enamik on lihtsalt kultuurilised seostused nagu et ankur tähendab lootust (meremehed, loodavad, et tulevad koju tagasi), viigimarjad ja granaatõunad tähendavad viljakust jne. Miks peaks alateadvus saatma meile sõnumeid kultuuriliselt kokku lepitud sümbolite kaudu?

Samas ma usun, et mõni eriline inimene oskab unenägusid seletada nagu mõni oskab ravitseda ...

Möönduseks võib öelda, et ma ei uskunud ka astroloogia ja taimekasvatuse seoseid, kuni nägin kaht lillekasti, millest üks oli külvatud täis "õiepäeval" ja teine - samal päeval ostetud samade seemnetega - kaks päeva hiljem. Suur vahe oli lopsakuses. Nii et ei või iial teada... :)

Lendav ütles ...

Unenägudel võivad omad tähandused olla küll. Ma kaldun arvama, et need on igaühele individuaalsed. Mu ema unenägudes tähendab väike laps, et ta hakkab haigeks jääma. Isa unenägudes tähistas kala saabuvat külma. Mina võin näha unes nii kalu kui lapsi, aga ei haigust ega külma ei järgne.

Manjanal oli loovuse koha pealt õigus - loovus on väga lai mõiste, kõigis elu valdkondades võib olla loov.

karikate emand ütles ...

Väga huvitav - minu ema ka ütleb, et unes nähtud väike laps tähendab haigust ja minu puhul see ka ei tööta, ma näen neid väga sageli ka :)
Olen kogu aeg arvanud, et Emmake jätab ainult need unelapsed meelde, mille nägemise ajal ta tervis juba jukerdab...

Manjana ütles ...

Jung kirjutas kollektiivsest alateadvusest nii põnevalt, et sealt oleks realistina üliraske midagi uskuda. ma usun küll. ma usun, et erinevates maailma nurkades on inimestel sarnased sümbolid samadele asjadele. ma ei arva, et unenägude selgitamine on sama keeruline kui selgeltnägemine. kuigi see on pisut sarnane. ma oma unenägusid aeg-ajalt googeldan ja siis vaatan erinevatest kohtadest tähendusi ja mõtlen, mis neist kõige paremini sobiks. kusjuures on huvitav see, et need sümbolid on erinevates esoteerikakohtades sarnased. näiteks see, et vesi tähendab emotsioone. mingis eesti unenäoseletajatajas oli ka, et vesi tähendab haigust, eriti sogane vesi. tegelt tähendab sogane vesi pigem, et inimese emotsioonid on nii sagased, et ta ei saa neist aru, võimalik, et sellest on võimalik ka haigeks jääda.