kolmapäev, 19. juuli 2017

Prioriteedid

Täna käisime Väikuga silmaarstil, et kas-niikuinii oleks jälle vaja prillikesi ühe dioptri võrra kangemaks vahetada - nagu igal suvel.

Ei, üks silm vajas hoopis 0,75 dioptri võtta väiksemat miinust!

Oooooooo! Whhhooooaaa!

Et siis oleks vaja uued klaasid.

Aga minul olid ju VT eelmised prillid ka kotis kaasas ja ma ütlesin, et oot-oot, vaatame vaatame, äkki sobivad need eelmised-nõrgemad siis.

Selgus, et eelmistel klaasidel on üks silm 0,25 liiga kange ja teine 0,25 liiga nõrk. Müüja käitus, nagu oleks klaaside vahetamine endastmõistetav, hea et mul käest raame ära ei haaranud. Ütles, et võin ju need vanad klaasid jätta, aga siis tuleb paari kuu pärast ikka vahetada.

Ma ütlesin, et kuulge, me oleme alati õiged klaasid pannud ja iga aastaga on ühe dioptri võrra suurem olnud, mis tähendab seda, et kui me iga 0,25 dioptrise muutuse pärast oleks klaase vahetanud, siis tõesti peaksimegi iga 3 kuu tagant klaase vahetamas käima. Väga nõudliku häälega seletas müüja-optometrist, et silmad on erinevad ja blaaa, aga --- mina olen ka prillikandja olnud, Mees on 35 aastat prillikandja olnud ja mõned meie kogemused ei lähe absoluutselt kokku sellega, mida on rääkinud silmaarstid. Näiteks minu isiklik kogemus: kui lased panna endale sutikese kangemad prillid kui vaja, ajal, mil silmad kiiresti muutuvad, jääb see värk seisma. See on minu kogemus, mida ei saa mitte keegi tühistada! Mul oli juba mõnda aega selline mõte, kord proovisin ja - töötas! Ja viimane kord õpetasin ma ka VT'le (kes on küll lootusetult halb teeskleja ja ülipüüdlik laps kah veel takkaotsa), et ärgu punnitagu seda tabelit vaadates higi laubalt välja, vaadaku pingutamata ja pigem öelgu, et ei näe. Nii said VT prillid kangemad kui oleks saanud tavalisel moel ehk pingutades ja tulemus on, et ta nägemine on paranenud. Mitte ükski spetsialist kogu oma statistikaga ei saa nende kahe, töötanud kogemuse vasu - isegi kui neil on õigus ja see on juhus (nagu mulle öeldi minu silmade 'seismajäämise' kohta), kuid näääte, nüüd mul on 'miinustega laps' ja mul õnnestus oma katset uuesti tehes jälle suurepärased tulemused saada! Silmaarstide hoolega ja täpselt määratud prillud on mu Väiku silmad igal aastal kraadi võrra nõrgemaks teinud.
No ei saa kuidagi minu kavalate katsete vastu minu silmis need silmatargad! :D

Teadlikumad teist võiksid mulle kogu optomeetria lühi- ja süvakursuse siia ära kopeerida pluss 50 viimase aasta statistika, aga ma usun siiski oma kogemust.
Nõksa kangemad prillid ruulivad! :D
Eriti kui on lapsel selline aeg, et silm iga korraga uusi prille tahab!...

Ja veel, kõigi nende kümnete aastate kohta, mis meil kolme peale prillikandmist ära tuleb, pole mitte keegi meist mitte kunagi 0,25-se vahe pärast isegi arstile jõudnud ega mõistetavalt ka klaase vahetanud. Mitte kunagi. Kõik elame veel. Mina näen nagu noor kotkas :D, aga see on küll tänu 9 aastat tagasi KSA Silmakliinikus tehtud operatsioonile.

---

Kui jõudsime prillipoe juurde, oli meil 14 minutit aega. Noh, läksime ajaviiteks raamatupoodi.

Kuna VT'l oli algavaks kooliaastaks pastakaid vaja, ostsime 10 musta pastakat. Kassa poole liikudes nägin ägedat märkmelehte, seda kleepekaga, teate...

NEED LÜHENDID 'CHECKBOXIDES' ON:
FYI - for your information
IMHO - in my humble opinion
TMI - too much information
LOL - laughing out loud
ja all on veel TTYL - jumal teab, mida see veel tähendab... :D


Üldse hinda ei vaadanud, mõtlesin, et mis see kribal ikka maksta võib :D, tegelt ei jõudnudki midagi muud mõelda kui et "Äge! Mulle kaaa üks selline!".

Kassas tuli summa imelikult suur, kuigi ühtedel pastakatel ka polnud hinda juures...

Kui VT oli optometristi juures, vaatasin, mida see paperipusa siis maksis - 3,99. Khe, khö, hõhh...!

Nojah, aga ma ju ARMASTAN paberivärki! Minu Instagramis on iga teine konto paberi-pastakamaailmast. VT oma prille ei armasta.

Nii et... prioriteetide poolest on ju kõik korras, mis? :)

.
.
.
.
.


Ja nüüd ma võtan natuke aega, et oma südames lainetada lasta kaastundel, mida ma tunnen korralike inimeste suhtes, kes leiavad (ja võibolla mitte täiesti valesti), et ma teen VT'le liiga ja poputan ennast ülemäära.
Mul on kurb, et/kui teil on kurb...
Aga me kõik koos saame sellest mõne aja pärast varsti üle, eks?! :)
Tulevad uued ja hullemad mured, hõissassaa! :D

4 kommentaari:

Katri ütles ...

Olen lapsest peale olnud prillikanda. Nüüd küll juba üle 10-ne aasta tänu KSA-le näen ka nagu noor kotkas :)
Aga 0,25 peale ei kõhataks ka mitte - see on ju olematu kraad. Nii et ei mingit kurbust - hoopis rõõm inimestest, kes julgevad tervet mõistust kasutada ja rahulikult endale kindlaks jääda.

karikate emand ütles ...

Jee! Aitäh! :) Nii armas!!! <3

Ingrid ütles ...

TTYL on vist talk to you later:)

karikate emand ütles ...

Võibolla tõesti - kõik OMG-elamused tahaks ju teistele edasi rääkida :D
Kui on räägitud, siis võib teha 'linnukese'.