pühapäev, 2. juuli 2017

Minu tagasihoidlik maania...

Nojaa, ühesõnaga, mul on juba ammust aega olnud selline mõte, et ühe kuu päeviku- ja träkkerivärgid võiksid olla ühtede kaante vahel. Aga kuidas seda asja piirata-organiseerida? Koolikaustad, mille lehed on kenasti rebitavad, nii et võtad palju vaja, tuleks ikkagi ilusti mingite kaante vahele toppida ja lahtiste paberite hunnik pole mitte kunagi ilus...

Lõpuks võtsin südame rindu ja otsustasin proovida kõige tavalisemat mõõtu odava ruudulise kaustikuga, et kui midagi välja ei tule, siis pole kahju ka.

Kaustik juunikuuks: 



(Ah jaa, ärge imestage, et te piltidelt midagi välja ei loe: ma ei viitsigi aru andma hakata üksikute (kahtlemata ülipõnevate) asjade kohta, mis siin kirjas on, ja nimesid ka ei viitsi kustutada, nii et pildid ongi väikesed ja valgust polnud ka ollagi, kui pilte tegin. Ma tean, et kui ma oleks hakanud nimesid ja muud sellist välja otsima ja udutama, et oleks saanud suuremad ja "loetavad pildid" teha, poleks ma mitte kunagi seda postitust teha viitsinud! :D)

-

Esimene leht on muidugi 'tiitelleht' - Juuni 2017


Teip peegeldab, muidu kippusid pildid lipendama...
fotol häirib, muidu mitte :)

-

Järgmisena muidugi kuu ülevaade: vasakul pool ülevalt alla kuupäevad nädalapäevadega (viimased on helehallid ja ei paista välja), paremal neli välja: 'appointments' ehk kellaajalised-kuupäevalised kokkulepped; sünnipäevad; mida oleks vaja teha (mitte ühtegi neist asjadest ei teinud, muide) ja mida oleks juunis vaja osta (ostsin 1/3 nimetatud asjadest).


-

Tegevuste'träkker' - ülemises portsus pigem nagu töö-moodi asjad, mille tegemise eest võib endale õlale patsutada, alumises posus hobi-moodi asjad nagu jooga, laulmine, blogimine jms.
Täpike tähendab, et tegin.
Kuupäevad jooksevad üleval.


Piltidega on selline lugu, et idee poolest peaksid need olema ise tehtud fotod välja prindituna, aga kukkus välja nii, et need on instagramipildid suurelt jaolt :D

-

Nüüd terviseträkker:
enamik siin toodud sümptomitest on mul mingil eluperioodil olnud iga nädal kui mitte iga päev, 
nüüd on sootuks lagedam see lehekülg...
Öelge veel, et "selle pärast sul ongi /...whatever.../, et sa kogu aeg mõõdad ja jälgid!" (Seda on mulle palavikkude, minestamiste, unehäirete ja peavalude (minu kõige esimesed 'supersagedased sümptomid') kohta korduvalt öeldud!)
Ma pole mitte kunagi varem oma sümptomeid nii põhjalikult jälginud, ja igasugust häda on siiski väga vähe võrreldes suure osa mu varasema eluga. Nii et bite this! :D

Siin on mul 'sümptomina' kirjas ka Emmake, sest ajalugu näitab, et temaga suheldes hakkab igalt poolt valutama ja enamikul inimestest, mitte ainult minul. Seega tasub hädade süvenedes vaadata, kuidas 'Emmakese reaga' lugu on. 
Ja lugesin just ära - Emmakese rida ongi kõige täpilisem - pole ime, et polnud päris ideaalne kuu tervise poolest.

Aga siin on ka kirjas, kui sageli ma õues käin ja mis ma kaalun, sest sellised asjad võivad ju ka enesetunnet mõjutada!


-

See on nüüd pilt, mille ma saan suurena panna, kahjuks pole esimese graafiku puhul sellest palju abi, kuna see on tehtud neoonkollasega, mis fotole ei jäänud... no mingid punktikesed on seal ka...
Energia, stress ja häpiness! :)

Kuupäevad ülemises reas, tugevus nullist viieni.


Energia oli mul siis terve kuu pigem vähene või lausa nullis - 
see tähendab, et vetsu ka ei viitsi minna nagu eriti...

Stressihüpped - seoses teadagi kellega.
Tasemed on nii:
0 - kõik on hästi
1 - oli raske, aga sain hakkama
2 - raske on
3 - raske on, olen enda ja homse päeva pärast mures
4 - ise ka ei tea, kuidas ma selle päeva üle elasin, tahaks nutta!
5 - parem surm kui veel üks selline päev.
Õnneks viimaseid kaht juunis polnud :)

Ja stressitugevnemise kohtades õnnetunde langus, kuid nagu näha ... olen ikka rõõmus ja roosa suurema osa ajast! :)

-

Nii-nii, järgmine:
vasakul pool tarot' ennustus juuni kuuks, paremal pool, kas läks täppi või ei.
Ütleksin, et tulemus on veel kaalumisel.
Esimene osa läks küll täppi nii täiuslikult, et paremini ei saa, teine ja kolmas kaart - ilmselt tõlgendamise küsimus ja üldiselt ma pean hindamiseks veidi ajaliselt ja/või füüsiliselt distantseeruma.


Loomulikult täidan parema poole alles kuu lõppedes.

-

Ka järgmised leheküljed täitsin alles täna, see on:
kuidas minul ja kõige lähedasematel möödus juunikuu.
Kas oli sünde-surmi-lahkuminekuid-kolimisi jms.
Ja ka väikesed asjad: kus keegi (ikka veel) elab ja millega ta tegeleb.


-

Järgmisena: mida lugesin, kuulasin ja vaatasin juunikuus:


-

Nüüd tuleb siis päevaträkker.
Kõiki asju iga päev vaja teha pole, aga mingi ülevaade ikka


Jälle, kui tegin, teen punktikese-pallikese, kui ei teinud, jääb tühjaks.

-

No ja nüüd on träkkimise osa läbi ja tulevad tavalised päevapostitused.

Nende puhul on tsitaadid ja pealkirjad mustaga ning oma jutt sinisega. Pildid, jälle, oleksid pidanud olema oma elust ja asjadest, aga-aga... ei viitsinud millegipärast pilte teha eriti ja meie värviprinter andis ka otsad ning mustvalge omlett näeb ausalt öeldes jõle välja, pudrust rääkimata :D, nii et pildid on kas vanadest pildikaustadest, mida ma järjest kustutan, või Instagramist :)

Noh, jah, ma panen paar päeva - eks need on kõik ühesugused, aga päeva esimene lehekülg on idee poolest selline:
Kuupäeva all mingi erisündmus, kui on mingi muutus või uudis.
Selle all igasugused tubliteod, millega ma tol päeval hakkama sain :D
Selle all - mis ma sõin.
Selle all "stress ja tervis", ehk - mis tegi selle päeva kergeks või raskeks ja mis mul siis jälle viga oli :D

Peenikeses veerus aga ajakava: tund-tunnilt, mida ma tegin. Seega mitte päevaplaan vaid tegelik ajakasutus. Ühel pildil udutasin suurema osa jutust ära, ja loodetavasti jäid nimelised asjad kõik sinna sisse, nii et üks neist piltidest peaks olema tiba suuremana vaadata...


See tüdruk siin pildil on Norra laulja Aurora - ma kuulasin teda sel päeval palju... :)








No vaat, minu väike maania :D

Muide, mul jäi sellest pilt tegemata, aga - viimasele leheküljele sai veel VT ülejäänud suvekulgemise ennustus, nii et saigi täpselt täis. Tegelikult ma mõtlesin, et äkki jääb ostunimekirja jaoks ka ruumi, aga las see jääb siis pealegi eraldi lehele sinna vahele.
Ja trennipäevik... eee... kahel päeval tegin mõned kõhulihased, nii et... pole vast kahju, kui see siit täitsa välja jääb :D



Noonii, ma kujutlen, et te olete nüüdseks kolm korda korralikult pikali kukkunud suurest imestusest, et keegi oma aega millelegi sellisele raiskab :D

No mis teha, see on minu armastatuim hobi... :)  (ja mõnikord tundub, et lausa kompulsioon...).
Muide, huvitav infokild teistele träkkijatele: on leitud, et autistide emadel on selline ühine joon, et nad kalduvad igasugu enda välja mõledud träkkereid tegema ja täitma.
Väga veider, eks! :)
See on selgunud eelkõige niimoodi, et arstid küsivad, kui sageli lapsega seda või toda toimub, ja selle peale kõik autistiemmed kammivad kotist välja mahuka träkkeri :)

Toredat suvitamist! :)

2 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Mis neist kaustikutest sul saab? Loed sa neid üle? Või?

karikate emand ütles ...

Khmm, khmm, hea küsimus, kuna oma vanemad, piltideta päevikud olen mingil hetkel ikka ära visanud...

Idee poolest tahaks teha nii, et kuu lõpus lappan päeviku läbi, et kirjutada kokkuvõtted selles kuus toimunust ning siis näiteks 10 aasta pärast loen jälle üle ja imestan, kui tark ma olin siis, kui ma veel midagi ei teadnud :D

Näiteks teismeea päevikud tundusid 5 aastat hiljem juba nii mõttetud, tobedad ja igavad, et viskasin korraga oma 10 paksu märkmikku/kaustikut minema. Kui ma nüüd 5 aasta taguseid päevikuid sirvin (lootuses, et saab minema visata), siis on need ikka veel nii huvitavad, et veel pole raatsinud :)

Ma arvan, et mulle meeldib päevikuid pidada palju-palju rohkem, kui neid lugeda :D

Esialgu hoian ma neid saapakarpides :D