teisipäev, 30. august 2016

Sušimuši

Ka suši on nüüd degusteeritud.
VT valis sellise väikese 13-eurose komplekti, mille nimi oli Aisai.

Komplekti kuulus 16 suširulli, kaks kastmekaussi ja kahed söögipulgad.

See roheline tupsuke on sinep.
Roosa hunnik aga osutus mingiks huvitavaks magushapuks krõmpsuvaks juurikaks. Maitses nagu ingveri moodi, aga võib-olla oli see mingi riugas. See tähendab - rõigas. Mulle väga-väga maitses, kuigi värske ingver paneb mul südame puperdama.

Mees ei tahtnud üldse proovidagi, tal on sušiga kurvad kogemused, kui mingil konverentsil muud ei pakutudki ja tema sellest küll kõhtu täis ei saanud, nii et talle smugeldas töökaaslane väljast midagi toekamat (ja maitsvamat?) lisaks :D

Mina sain kaheksast väikesest pallist (natuke sõin saia ka juurde, et sinep ikka kindlasti ära saaks söödud - sinepi ja riuka jättis VT kõik mulle) kõhu kõvasti täis. VT'le piisas viiest pallist.

VT ütles, et see on ebaharilikuma maitsega, kui ta oli oodanud. Minuga on vastupidi - ma ootasin vetikamaitset ja et kala on selline... toores ja vedel, hakkab suus ringi ujuma... Tegelikult olid maitsed piisavalt tuttavad - ei mingit merelehka või nätskeid vetikaid - ja mulle väga maitses! :)

Pulkadega söömist me eriti harjutanud pole ... ma kunagi küll vaatasin YouTube'ist, kuidas neid hoidma peaks, aga proovides tundub siiski, et näljasurm tuleb enne kätte, kui need palakesed korralikult sinepiseks, kastetud ja suhu saavad...




Aga on tunda, et olen liiga palju ringi kepsutanud viimasel ajal...
Kui koju jõudsin ja kastmetopsidelt kaasi eemaldada püüdsin, siis nägin, et käed hullusti värisesid ja nii raske see sušikarp nüüd küll polnud, et füüsilist kurnatust oleks põhjuseks pidada saanud.

No homme-ülehomme-üleülehomme on Õde ja Vend siin, ja siis pärast ma puhkan nädalakese, loodetavasti, siis on mul endal arsti-aeg, ja siis ma puhkan jälle. Loodetavasti.
Ma ei karda, aga olen valvel ja teadlik, et pean nüüd lähiajal kindlasti vaikselt-vaikselt olema.
Usun, et ka saan seda endale võimaldada.
Nii et kõik on hästi.

Tore, et saime järgi proovitud, eks oleme sellest VT'ga aastaid rääkinud ka, et tahaks-peaks ükskord... :D

6 kommentaari:

uurija ütles ...

Ma olen üsna kindel, et see roheline tupsuke ei ole sinep, vaid Jaapani mädarõigas ehk vasabi (vt ka https://et.wikipedia.org/wiki/Vasabi).

karikate emand ütles ...

Aa, jaa, Sul on kindlasti õigus! :)

Nele ütles ...

Ja need roosad liistakad peaks olema siiski marineeritud ingver. Mulle täitsa meeldib küpsetatud sushi, on mõnusama maitsega kui tavaline rull.

karikate emand ütles ...

:), siis läks nii mõndagi täppi, ingverile lisaks valik ka! :)

Kader ütles ...

Oo, marineeritud ingver mõjub mulle nagu ergastav elektrilöök, võtad ampsu ja surrr! on mõtted selgeks löödud. Sushit süües on see mõeldud erinevate "ampsude" vahel maitsemeele puhastamiseks. Kas sojakaste ikka oli kaasas? Pildilt ei paista, aga kastmetopsi avamisest kirjutasid. Sushi on minu ja mu tütre suur nõrkus, lubasin, et 1. septembril kas teeme ise või ostame.

karikate emand ütles ...

Ahah, kujutad ette - just nii ma selle ingveriga talitasingi!

Aga muu jutt - armas! :)
Armas lugeda :)