neljapäev, 25. august 2016

Utoopia

Lugesin mitu nädalat tagasi kusagilt kellegi ideed, et käputäis kõige elementaarsemaid toidukaupu võiks kõigile tasuta olla (kuid muidugi tuleks siis keelustada nende müük Eestis, ja maalt väljavedu kõigile peale suurtootjate, kellele riik meie maale jääva kraami eest otse maksaks). Näiteks ütleme leib, piim, kartul, peet ja kapsas - sellised toiduained, mida keegi lihtsalt niisama lõbu pärast kugistama ei kipu - seetõttu ei saa panna näiteks võid ja muna, kuna nendega saab igasuguseid imeasju vaaritada ja end üpris paksuks pugida. Mõte on selles, et kasinama sissetulekuga inimestel poleks sellist ängistust ja stressi 'homse' suhtes ja undviivat muret, kas lastele saab kuni uue rahani kõhtu täis sööta. Ma mõtlen, et see ehk tõesti pehmendaks vaenulikkust, mis mõnedel inimestel Riigi suhtes on, pluss alkohoolikute perede lapsed oleksid ka alati toidetud, kuna ka lapsed tohivad poest või toiduabipunktist leiba-piima võtta, kui nad kartuliga veel midagi peale hakata ei oska.

Pluss Eesti põllumehed tunneksid end turvalisemalt.

Sotsrahasid võiks ka vähendada... - oleks täitsa huvitav näha, et kui elementaarseid toiduaineid enam ostma ei pea, siis kui palju inimene võiks Riigi arust kulutada seebi, šampooni, pesupulbri, muna, või, telefoni, interneti, ravimite, riiete ja koolitarvete  peale? Praegu on see summa koos toidurahaga umbes 80 eurot kuus ("esimesele pereliikmele" 90 eur, ülejäänutele 70 eur). Kui leib ja kapsaleem on kindlustatud, oleks inimesed ehk vähem stressis ja seega tervemad ja rõõmsamad ja... Oleks ju tore!? :)


- - -

Olen viimased kaks päeva listenonrepeat'i programmis järjest seda pisikest palakest kuulanud :)
See kestab veidi üle kahe minuti, nii et kui mulle poleks tutvustatud repeat'imise-võtet, siis ma ei viitsiks seda kuulata, kuigi tegemist on hästi kauni taustamuusikaga, mis - kui ma VT'st õigesti aru sain - on pärit mingist arvutimängust.





(Võte on siis selline.
Otsid YouTube'ist loo, mida korduvalt kuulata tahad.
Paned selle käima.
Aadressiribale kirjutad youtube taha (enne ".com'i) "repeat".
Vajutad enter ja lugu avaneb listenonrepeat lehel, kus see kordub, kuni sa selle kinni paned.)

Kommentaare ei ole: