teisipäev, 23. august 2016

Dalai-laama arvab pagulastest sama mis mina

Oma "pooleli" kaustast leidsin tont-teab-millal salvestatud artikli, milles väidetakse, et dalai-laama soovitab pagulasi võimalusel aidata, kuid mitte pakkuda neile uut kodumaad päriseks. See on täpselt, mida mina arvanud olen. Nad peavad ikka tagasi oma koju minema, keegi ei oota neid siin avasüli, see on kriisiolukord ka meile, me oleme valmis nende muret sellel kõige valusamal ja hirmsamal hetkel jagama, aga lootus, et nad meid tänu meie abile armastavad või respekteerivad, tuleks kohe unustada. Me oleme väärusulised, kärnased koerad väga suure osa jaoks neist, kes põgenevad, sest haritud ja tugevad perekonnad ei tule siia, nemad saavad perekonnasidemete ja tutvuste kaudu end Araabia Ühendkuningriikidesse või mujale, teiste "korralike inimeste" (loe: moslemite) juurde sokutada, nemad ei tule almust paluma inimeste käest, keda nad on õpetatud põlgama ja igas mõttes ahneteks ja lodevateks pidama. Mis kõik ei tähenda, et nad ei vaja abi, või et me ei peaks neid aitama. Võimalusel tuleb ka hädasolevat ärakasutajat aidata, kuid mitte oma rahva arvelt või oma rahva kannatuste hinnaga. Meie riik on niigi tubli olnud ja sõrgu piisavalt vastu ajanud. (Kuigi mul on selline inetu kahtlus, et neil polegi valikut, sest kui täidetaks Euroopa nõuded vastuvõetud pagulaste elukvaliteedile, ajaks see isegi tuimad eestlased raevu ja nii tuleks välja, et poliitikud on meie riigi elukvaliteeti märksa roosilisemaks luuletanud, et Euroopa meid endi hulka võtaks - parem juba öelda niimoodi, et meie rahvas on paraku rassistlik. Näu!)




Mina pooldan ajutisi "kolooniaid", mis ei tähenda koledaid maju ja asfalteeritud hoovi vaid kena rohelist 'ajutist parklat' - sanatooriumi, kus nad saavad hirmust puhata ja puhanud peaga uued plaanid teha. Ja kindlasti tuleb nende vastu aus olla ja rääkida, miks ettevaatusabinõud ja umbusk. Ja tutvustada neid faktiga, et ka eestlased elavad vaesuses, ilma vesiklosetita ja puha :)
Ja iga pisivarguse või kabistamise peale vurrrduhhh tagasi koju + info, pilt ja näpujäljed internetti, et teised riigid oleksid ka hoiatatud! Ilusti ette tuleb rääkida sellistest asjadest.

Üldse, mina lubaks üleüldise kiibistamise ja jälgimissüsteemi... Mul on raske mõista, miks me peaksime tegema asju, mida me varjata tahame - ja kui me ei tee asju, mida me varjata tahame, siis miks mitte kiibistada? Näiteks minu puhul näitaks kiip Haigekassale, kas ma ikka istun 22 tundi iga ööpäev kodus voodis, nagu ma väidan. Või äkki tšillin terve suve muusikafestivalidel, kuigi väidan, et väsin isegi telefonihelina peale :D, selliseid inimesi on ju ka! Kui ikka kiip seab su vargusohvriga samasse punkti, kui vargus toimus, siis ole mees ja tõesta, et sa seda ei teinud.

Ja miks üldse ei räägita, miks rikkad Araabia poolsaare naftariigid oma usuvendi ei aita, endil kõnniteed kullaga sillutatud? Kas kõik teavad läbirääkimistetagi, et nad vaatavad huviga, kas kahurilihal äkki õnnestub seekord siiski terve Euroopa vallutada, ehk siis et nad hõõruvad vaikselt rõõmust käsi ja nende huvidele käiks oma vendade aitamine lihtsalt vastu? Või miks ainult mina imestan, et abistamine ei jää teiste moslemiriikide padišahhide hooleks?
Pole hea aidata neid, kes meid põlgavad. Ma ei arva, et see peaks jääma tegemata - ma ikkagi arvan, et aitama peab, aga ei maksa endale illusioone luua tänulikust uuest kodanikegrupist, kui pärast kõiki koos elatud aastakümneid on mitukümmend tuhat vaesemat venelast meie suhtes ikka veel vaenulikud, umbusklikud ja solvatud, ja nende elu isegi ei reguleeri usk, mis käsib meid põlastada.


Üks ksenofoobne, naiivne, aga tõene joonistus lõpetuseks:



PS: artikli tõeväärtust mina kontrollida ei oska, nii et säilitage ka selles osas kriitiline/analüüsiv meel ;)


- - -

Aa, oot, hoopis teisest ooperist - leidsin ühe instagrammikonto, mille omanik postitab imelisi lillemandalaid.

Konto on SIIN: Kathy Klein danmala 

Pilte ma ilmselt ei tohiks kasutada, aga ega ma ennast ei müü - teen talle reklaami, nii et vast pole nii hull....




omg omg omg
'0'

xoxo

2 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Lapsena kaleidoskoobitorust sisse vaadates tulid sellised kujundid...Kui tahtsin maha joonistada,panin kaleidoskoobi millimeeter haaval liigutades lauale ja hakkasin torust sisse vaadates joonistama...

karikate emand ütles ...

Jaa, ma nii armastasin neid ehtsate klaaspeeglite ja klaasikildudega kaleidoskoope. Tänapäeval on peeglite asemel hõbepaberiga papitükid ja klaasikildude asemel plastmassjubinad. Need on NII armetud klaasikildude kõrval...