laupäev, 10. jaanuar 2015

Niisama

Lugesin Murca blogi ja jõudsin sellise lõiguni...

"Ma tunnen alati natuke mingit häirivat kõhedust, kui ruumid mu ümber on hästi korras puhtad läikivad siledad, pinnad tühjad ja sahtlid organiseeritud ja esemed täisnurga all ja hunnikud, kui üldse, rangelt kasvavas järjekorras kenasti siledalt volditult viisakalt laotult." 

... ja ootamatult meenus mulle pildike, mis oli nii tühine, et poleks mulle ilma selle lõiguta ilmselt kunagi meelde tulnud.

Olin aasta tagasi Venna juures maal, ootasime noorema tüdruku sündi. Vennanaine Z läks suurema piigaga õue, aitasin neid riietumisel, aga ise jäin tuppa, sest külm oli õues. Voltisin siis tasakesi Mašalt seljast võetud koduriided kokku ja vaatasin televiisorit.
Siis tuli Vend, vaatas, mis telekas toimub ja seejärel langes ta pilk kokkuvolditud riietele. Ta mõmises ebamääraselt, pungitas silmi, viipas käega riiete poole ja pomises üllatusest poolkeeletuna: "Mmmmmis... höh... mmmis SEE on?"
Mina vabandasin, et ma tean küll, et kui Maša õuest tuleb, siis paneb needsamad riided selga, aga ma niisama, ajaviiteks voltisin.

Vennal kohe kergendus, müsteerium lahendatud - ta polnud lihtsalt mitte kunagi varem näinud oma lapse riideid niimoodi ühepikkuste siledate servadega risttahukaks voldituna, nii et see jooksutas tal mõistuse kokku :D
Tuttavad riided ülimalt iseäralikus positsioonis! :D


Mina jällegi armastan korda ja sümmeetriat. Vaadake vaid neid töölaudu:




Mmm - heaven!


***

Aga mina käisin eile oma töövõimetusvärginduse avaldust viimas. Sattusin sama klienditeenindaja juurde, kes oli ka eelmisel korral. Ta näeb oma brüneti pea ja tumepunase huulepulgaga range välja, aga minu vihiku vaatas läbi ja ütles hästi soojalt, et kõik on korras ja avaldus läheb läbivaatamisele. Rääkis minuga pehmelt ja õrnalt nagu kartliku lapsega.
Mulle see meeldib! :)


9 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Oo,KUIS MULLE MEELDIB SEE KORD SINU KASTIKESTE PILDIL!Ma nii väga armastan korda,aga mu laps on isaliinilt pärinud viiekordse geneetilise lohakuse,mille vastu ei aita vist isegi surm.Sestap on me kodu enamuse ajast nagu prügiladu.
Mäletan aegu,kus ülemus nõudis--iga sahtli pealmine paber olgu nimekiri,mis selles sahtlis on!TUNDUS TOBE,OLIN NOOR JA TEADSIN NIIGI,MIS SEAL ON. AGA PRAEGU JUBA PEAN SELLISE PABERI PLAANI...:D

karikate emand ütles ...

:D

Kai Klaarika ütles ...

Kuumaline, et mõnele ei meeldi puhtus, tühjus ja sümmeetria.

Titeriideid voldin ka. Loomulikult!
Ainult seda lapse ainsamat tudukombet enam mitte, ei suuda hommikuti sedasi origamitada. Aga särgid, püksid, sokid voldin. Kuidas ma need siis muidu sahtlisse saaks panna :)

karikate emand ütles ...

Hee, khmm.
Ma näen, et seda mu postitust on võimalik näha kui hukkamõistu korratute inimeste suhtes. See mul küll kavas polnud, mulle meeldivad igasugused omapärad - nii üle võlli korra-armastus (tingimusel, et läikivat puhtust nõutakse ainult iseendalt, mitte teistelt) kui ka pesade-armastus :D

Venna majas käisid lasteriided sahtlites - kui puulatt unustati sahtlinuppude vahele panna, kiskus Maša riided sealt kohe välja - kes neid ikka voltida oleks viitsinud?

Tsitaadi tõin ära sellepärast, et see osutus võtmeks mu mälestuse juurde - mitte selle pärast, et mul Murca elustiilile midagi ette oleks heita, või et ma sooviksin sellele vastanduda - või veel: tema blogi on üks mu lemmikutest!


PS, imelik, et ma pean omaenda blogis ka iga kord tõestama, et ma pole robot... Nagu robot vaevuks mitu aastat järjest blogima!

Kai Klaarika ütles ...

Su jutt ei mõjunud noomitusena korratutele. Mina ka ei mõelnud nii. "Puhtus" on küll jah, ses mõttes hinnanguga sõna, aga "tühjus" ja "sümmeetria" mitte..

Näiteks,mul on õde. Ta on selline, kel kodu asju täis ja midagi ei ole sümmeetriliselt ega.. no saad aru. Aga tal pole ka ühtki tolmukübet toanurgas.
Minul on kõik pinnad tühjad, asju vähe ja need ka sirgelt reas kapis, aga tolmu pühkida ja põrandat pesta ma väga tihti ei viitsi..
Õe elu on minu jaoks tõesti kummaline,aga mitte vale või paha :)

Et kui Murca siia juhtub, et ta siis ennas halvasti ei tunneks.. tõesti pole põhjust!

(Ma ei tee seda roboti-asja enam, ja kommentaarid ilmuvad ikkagi)

karikate emand ütles ...

Just-just! :)

karikate emand ütles ...

Haa! Saab tõesti lihtsalt ignoreerida seda nõuet tõestada, et ma pole robot!

murca ütles ...

Need sinu lauad on üleni ilusad ja ei tekita üldse kõhedust. Kõhedust tekitavad need moodsad elamised, kus kõik pinnad on tühjad. Et ruum ruumi järel on ainult täisnurki ja läikivat tühjust ja puhtust ja siis! siis näiteks elutoa laua peal on kaks raamatut ja vaasike. Ja need on sümmeetriliselt imekaunisse kuhjakesse laotud ja servadega paralleelselt rihitud. Hunnikute sümmeetria osas rõhk sõnal kui. Et kui hunnikud, siis need ka kõhe-korralikud.

Kuna mu laps ise oma aruga riiete vahetamisest ei huvitu, siis olen ma enamvähem ainus olend, kes tema kapist asju võtab ja sinna paneb ja seal valitseb küll kaunis volditus ja organiseeritus.

karikate emand ütles ...

Lugesin seda vana postitust imestusega ja pean tunnistama, et teksti kõrvale valitud pildid on tõesti tühjusest ja lagedusest kaugel!
Ma ei oska muud, kui pead vangutada ja vabandada :p