neljapäev, 9. mai 2013

Energiast

weheartit.com

Olen nüüd kaks korda vaadanud vene sarja "Kuritegusid lahendavad sensitiivid" vms...
Eks ta ole puhas meelelahutus, sest kes tänapäeval ei teaks, et inimestest ja sündmustest jääb maha energia, mida mõned inimesed on võimelised tajuma.

Hakkasin aga mõtlema, kuidas alati süüdistatakse kehvas saatuses (saamatuses) või tervises inimest ennast, kuigi tegelikult on ju võimalik, et inimene on kusagilt enda külge korjanud halba energiat.

Ma kahtlustan, et neurootilisuse põhjus ongi selles, et liig avatud inimene saab liialt solgutatud kõikidest nendest energiatest, mis teda müksivad, rammivad ja kaasa lohistada püüavad, kui ta oma toakesest välja läheb. Enda puhul ma küll tunnen nii. Tean, et peaksin jooga ja meditatsiooni kõrval hoolikalt õppima 'kaitsekuplite', 'päikesepõimiku kaitse' jms moodustamist, aga (nii vähe, kui) ma seda üritanud olen, pole ma end rohkem kaitstuna tundnud... seega pole viitsinud sellele keskenduda. Kuid ammu pole proovinud ka - äkki nüüd õnnestuks?

Kui aga ei õnnestu, võib selle põhjuseks olla tõik, et ma ei soovigi suhelda ega kodust välja minna...
Kui ma kapsaks väsin pärast külaskäike, on lihtne enda ees õigustada oma eraklikkust.

Veel mõtlesin, et millegipärast on lihtne uskuda, et skisofreenia võib olla pärilik ja me mõistame, et skisofreenik pole oma hädades ise süüdi, kuid depressiooni puhul see lihtsalt ei tule pähe, et inimesel võib olla geneetiline eelsoodumus depressiooniks: tema geenid on määranud, et 'õnnehormoone' toodetakse vähe. Kui inimesel on depressioon, siis mul on ka esimene mõte, et tal võib elus midagi halvasti olla, ja teine mõte, et ta ehk moonutab oma elu mustemaks oma peas, hoiab halvast kinni...
Kuid äkki on ta hoopis halva inimese poolt 'ära neetud', tal on 'energiavampiir kallal', mõni halb koht imeb talt elujõudu või suunavad geenid ta depressiivsuse poole???

Vaat, seda mõtlesin...

1 kommentaar:

Skarabeus ütles ...

Usun depressioonigeeni olemasolusse.Ikka armastatakse korrutada Hemingwey perekonna enesetapu(depressiooni) geeni...