laupäev, 26. veebruar 2011

Niisama

Vaatasin eile õhtul filmi „Salajane aken“. Lõpuni ei vaadanud, sest mul kasvab põnevikke vaadates pinge liiga suureks. Kui pinge kasvama hakkab, panen ma hääle ’tummaks’, aga mingil hetkel ma ikka edasi vaadat ei taha. Ja enamiku filmide puhul saab Internetist järele vaadata, kuidas nad lõppevad - mida ma „Salajase akna“ puhul ka tegin :)




Nojah, aga filmi, ja katkise hommikumantli ja sassis peaga Johnny Deppi vaadates mõtlesin ma ka sellele, miks mulle edevad mehed nii vastumeelsed on. Depp oli seal selline sakris ja tusane, sarkastiline ja veidi hädine – mõtlesin, et mulle meeldivad ’sünged’, isegi 'ebameeldivad' (:D) mehed. Ja silmapilk ei meeldi need, kes kõigiga flirdivad ja kõigile meeldida püüavad. Ja välja mõtlesin, miks see nii on.

Remarque ütles mingis oma raamatus umbes nii, et pole midagi, mille eest tasuks põgeneda, nagu pole ka kusagil kohta, kuhu tasuks kohale jõuda. Ja ma mõtlen inimestest ilmselt umbes samamoodi, et pole kedagi, kellele meeldimise nimel tasuks pingutada. Ja kui meesterahvas arvab, et Kõik inimesed ümberringi on meeldidapüüdmist väärt, siis ta peab olema väga rumal.

///Ma ei hääletaks kunagi reformierakonna poolt - minu jaoks on see raha-erakond ja raha ma ei mõista -, kuid mulle meeldib Ansip just selle pärast, et ta ei flirdi 'kaameraga' ja ütleb ülbelt ja selgitamata asju, millest võib valesti aru saada (nagu see, et üliõpilastel peab olema õigus oma raha kõrghariduse alla panna).///

Jaa, ma tean, et see on mul täitsa snobistlik ja vaat et misantroopne seisukoht ja mul on omajagu piinlik selle pärast, aga nii see on.

Ma tean ka, et ma jätan arvestamata selle, et mõni inimene on juba oma temperamenditüübi poolest seltskonna-inimene – ta vajab seltskonda ja selle kütkestamiseks ta peabki ’tantsima’ kogu aeg. Mis parata – minu jaoks on selline ’sädelemine’ meesterahva puhul eemaletõukav, kuna näitab tema rumalust.



*

Muide, lugesin mõned päevad tagasi artiklit, kus (palju muu seas) uuriti, kui tark peab olema inimene, kelle mehed ja naised endale elukaaslaseks-abikaasaks võtaksid. Nii mehed kui ka naised vastasid, et ta peaks olema keskmiselt intelligentne. Siis küsiti, kui intelligentne peaks olema keegi, kellega veedetakse koos vaid üks õhtu/öö. Mehed vastasid, et sellisel juhul võib ta olla keskmisest palju rumalam. Naised aga vastasid, et sellisel juhul peaks mees olema keskmisest palju intelligentsem.

Väga huvitav ja mõtlemapanev tulemus, minu meelest. Seda seletati bioloogiliste instinktidega - see vana lugu, et mehed soovivad alateadlikult oma geene võimalikult palju levitada, naine aga soovib 'ilmale kanda' vaid parimad võimalikud geenid.

Mina usun väga sellesse, et palju meie sotsiaalsest (sh seksuaalsest) käitumisest on suunatud ürgsete (rudimentaarsete) bioloogiliste vaistude-lootuste-kartuste poolt.

*

Paar päeva tagasi jõin õhtul mitu klaasitäit veini ja nägin siis unes, et kukkusin purjus peaga blogis südant puistama. Unenäo käigus muutus blogi foorumiks, kus iga minu sissekande peale tuli kümme sama pikka vastust. Järgmisel hommikul ärgates – aga see toimus ikkagi unes – vaatasin oiates, mida kõike ma kokku jahvatanud olin, ja veel õigete nimedega. Oma tekste uurides lootsin, et mu käekiri on nii väike ja tihe, et nimed pole selgelt väljaloetavad :), jah, sissekanded olid tehtud tindisulepeaga (mida ma üldse ei kasuta) ning käekiri, mis oli selgelt välja kujunenud, polnud üldse minu käekiri.

Veel nägin, et sõitsin mööda jõge pikkadest suitsuvorstilattidest tehtud parvel ja olin väga rahul kujutledes, kuidas ma kaldale tüürin, kõik need vorstid koju tassin ja neid siis tasapisi otsast nosin :)

Jep, ma olen jälle oma tablettide ja õlle-veini peal, ja olen juurde võtnud 3 kilo! :)

Yum yum, pig’s bum... :)

3 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Huvitav, mina tõlgendan edevaid inimesi tavaliselt nii, et nad tahavad meeldida ainult iseendale. Kõigiga flirtimine on ka see, et neile meeldib iseenda flirtiv olek ning vastureaktsioonist on suhteliselt ükskõik.

Ja mulle vist ka päriselt ei meeldi need inimesed, kellel teistest ükskõik on. Sest vastupidi sulle, ma arvan, et hakatuseks tasub iga inimese nimel pingutada (seni kuni ta pole vastupidiseks põhjust andnud), et uurida, mismoodi tema maailma asjadest arvab. See pole küll päriselt meeldimine.

karikate emand ütles ...

See polegi nagu päris ükskõiksus, mis mulle meeldib. Näiteks viisakas käitumine on kohustuslik, kuid sõnaline iroonia sealjuures võib olla - see on naljakas. Kuid mees peab olema viisakas 'iseenda pärast', mitte mulje pärast. Ja naistelt ma ootan ka võhivõõraste suhtes sõbralikkust :), meestelt mitte. Vähemalt enda puhul ma ei kujuta ette, et ma pole suheldes korraga nii viisakas kui ka sõbralik ja usaldav. Ma arvan ka, et inimesed on seda 'väärt'.

Skarabeus ütles ...

Pole tükk aega mõnusat naeru saanud pugistada,aga see suitsuvorstiunenägu oli seda väärt! :D