kolmapäev, 23. veebruar 2011

Niisama

Väike Tüdruk jäi kuidagi järsku haigeks. Eile oli kõik korras, öösel algas kurguvalu. Hommikul rääkis ta mulle, et kurk valutab ja häält pole, kuid minu meelest polnud midagi hullu. Alles kui ma nägin, et õues on -23 kraadi, siis ütlesin, et ups!, pole siiski vaja kooli minna, võtku saapad jälle jalast... Ja kaks tundi hiljem oli Väike Tüdruk juba tulikuum, näost paistes ja valge-roosa-lapiline. Söödan ja joodan talle rohtusid ja loodan, et väga hulluks ei pööra.

Kirjutasin õpetajale, miks Väike Tüdruk puudub. Õpetaja kirjutas vastu, soovis head paranemist ja lisas, et Väike Tüdruk valiti järjekordsel ülelinnalisel konkursil 'meie' kooli esindama - seekord on tegemist etlemiskonkursiga ja minu teada loetakse Ellen Niidu luuletusi. Igatahes peab Väike Tüdruk nüüd teise luuletuse ka pähe õppima.

Väikese Tüdruku tunded on vääääga segased. Ta oli kahtlemata uhke ja rõõmus, et teda valiti, kuid paraku ei taha ta esineda ja - ta õppis seda luuletust meelega 'halvasti' lugema. Ja juba klassis, kus tehti esimene valik, ütles ta lastele, et tema ei taha esinema minna, ärgu nad teda valigu. Siiski tõstis 6 last käe tema poolt, nii et ta pidi ikka edasi konkureerima. Ja pärast veel üht mitme-klassi-vooru jäi jälle tema sõelale, nagu siis täna selgus. Kuigi enda sõnul püüdis ta luuletust meelega veidi rikkuda, olles mõnes kohas liiga monotoonne, teisal liiga kime, ülepingutatud... Ega mina tea, mis ta seal tegelikult tegi :)

Väike Tüdruk tunneb end ka selle pärast imelikult, et oli teada, et mõni laps tahtis väga edasi saada, teda aga ei valitud - valiti Väike Tüdruk, kes juba alguses ütles, et ei soovi esineda.

Oh, ta suudab tegelikut ilusasti lugeda ja ma loodan, et kui ta nüüd niikuinii peab konkursile minema, siis ta nõustub seda ikka 'kenasti' tegema ja ei vigurda...

Pildil üks võõras, aga ka imearmas titake :),
izismile.com'ist.

2 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Vaene tubli VT.Küllap ta kõigest varsti lahti saab,mida ta ei taha.Tunne ise tuttav oma elusügavustestki :ei tahtnud koorilaulus käia ja testimisel üritasin ebaloomulikult joriseda.Tulemus :laulad kolmandat häält! Oh õudust!

karikate emand ütles ...

Hehe, no tõesti õudus! :D