reede, 29. detsember 2017

139eurone õppetund

No ostsin endale uue telefoni, kuna eelmise aku hakkas nii kiiresti tühjaks saama, et polnud enam kindel, kas ta üht tervet linnaskäiku vastu peab.

Juba nädal pärast ostu hakkas uus telefon trikke tegema: pilt hangus, st kellaaeg jäi kusagile seisma, patarei täiteprotsent oli vale, puutetundlikkus ei töötanud ja kui ma tahtsin kellelegi helistada, pidin telefonile enne restardi tegema. Aa, ja äratus ka loomulikult ei töötanud, sest kell seisis. Pärast restarti mõne tunni töötas ja siis jäi jälle sama pilti näitama. Ja aku sai veel rutem tühjaks kui vanal.

Detsembri keskpaiku kirjutas Issake mulle, et mind ei saa enam telefonis kätte: kutsub, aga keegi vastu ei võta.

No mul ei helisenud ega näidanud ka vastamata kõnesid.

Mõtlesin, et ei viitsi selle pärast esindusse ekstra marssima hakata, kuna teadsin, et 28. on mul arstiaeg Telia keskuse kõrvalmajas.

Aga päevade kuludes sain aru, et ma olen kangesti rõõmus ja rahul, et mulle helistada ei saa. Väikuga on meil uba ammu kokkulepe, et hoiame FB messengeri lahti ja suhtleme sedakaudu, Mehega oleme ju kogu aeg ninapidi koos ja kui ta läheb poodi ostma midagi, mida on keerulisem valida, siis saan ju telefonile kenasti restardi teha ja mõnda aega peaks siis helin töötama. Mõtlesin, et õige mul seda telefoni üldse vaja! Las jääbki selliseks lombakaks. Kõik kontaktiotsijad võivad ju kirjutada - selle vastu pole mul midagi. Telefonisuhtlusega on nii, et ega nad ikka ei usu, kui võhmalevõttev see minu jaoks on ja ikka helistavad, sindrid. Mul kohe terve ropsu võrra rahulikum, kui saan olla kindel, et keegi ei helista ja seda ma ei teadnudki, sest ma pole sada aastat ilma telefonita olnud - kust ma oleks pidanud teadma, et mul ilma nii palju parem on?

Mu praktiline Vend aga ütles, et mis sa nüüd nalja teed - raha on kulutatud, las teevad ikka korda.

Aga üleeile õhtul panin telefoni laadima ja hommikul märkasin, et kell on ikka õige! Sellist asja pole oma 2 kuud järjest kordagi juhtunud, et kell öö jooksul seisma ei jää. Puutetundlikkus ka töötas, wifi oli olemas, häda ei midagi.

Pärast arsti juures ära käimist läksin siiski esindusse, kus mulle öeldi, et kui telefonil mingit viga ei leita, tuleb mul endal ülevaatuse eest 16 eurot maksta. Ma mõtlesin, et muutugu ma siinsamas lumejäneseks, kui ma sellele telefonile veel kasvõi kopika peaksin kulutama ja ütlesin, et ma siis parem ootan, kuni ta silmnähtavalt vigureid viskama hakkab ja tulen siis uuesti.

Vähem kui 40 minutit peale esinduses ära käimist jäi kell seisma ja kõik muu hangus ka, nagu ikka! :D

Ma arvan, et mulle on lihtsalt kasulik praegu levist väljas olla :P

Olen üsna vaimustunud sellest, kuidas universum minu eest paremini hoolt kannab kui ma ise! :p

12 kommentaari:

Kai Klaarika ütles ...

Tõesti, on ju ka muid kontaktivahendeid. Ma kasutan oma telefoni ka neti ja juutuubi ja pinterest jaoks mitte helistamiseks.

karikate emand ütles ...

Mhmh, eksole!?

Ma enda oma ei kasutagi ... Isegi Instagrami vaatan arvutiga, aga kuna seal saab emotikonidena kasutada vaid :) ja <3 (viimane peaks olema süda), siis mõnikord tahan kasutada mõnda meeleolukamat pildikest ning selleks avan spetsiaalselt telefonis Insta, otsin õige konto üles, laon oma meeleolumärgid sinna ritta ja tulen tagasi arvutisse :p

Skarabeus ütles ...

Igasuguste asjade remontimisega on tänapäeval igavene jant.Mina kutsusin gaasipliidi parandaja,kui süütenupp enam ei funktsinud. Ja sain vastuseks, et väljakutsetasu 40.- tuleb küll välja käia,aga parandada ei saa, sest seda osa pole võtta ja kui emafirmalt tellida,läheb mitu nädalat ja et pole kindel,kas ikka üldse saab(ja muu mula sinna juurde).Lihtsam oli uus pliit osta ja uuesti väljakutsetasu jne.Teine kord ostsin uksekella,tellisin firmast ülespanija ja see vaatas ostetut nagu sikk ega osanud sellega miskit teha. Väljakutsetasu muidugi kasseeris sisse.Töökaaslane arvas, et midagi tuleks vist juurde osta,aga ta ka ei tea,mis nimelt.Nii see kell seisabki.Elektrik aga arvas, et tänapäeva stepslid ei seisagi seinas ja neid eriti parandada ei saagi...Väljakutsetasu võttis,loomulikult.
Nii et vaene inimene maksab ennast segaseks ja jääb ikka ilma, rikas lihtsalt o s k a b hakkama saada..

karikate emand ütles ...

Ohhhh, appike! '0'

Halloween on juba ammu läbi ja Sa tuled alles nüüd oma verdtarretavate juttudega! :D

Aga tõesti, õudne lugeda!
Brrrr! :/

Kai Klaarika ütles ...

Vaene oskab ka läbi saada. Ilma gaasipliidita, ilma uksekellata. Odava telefoniga läks mul juhuslikult hästi. Arvutit ei ole ka :)
Hea kerge tunne.

karikate emand ütles ...

Woaah! Tahan kaa nii teha!!!
Kas nüüd detailides täpselt (ma telefonist küll ei blogiks, arvutiklahvidel kirjutan ikka 10 korda kiiremini), aga põhimõtte poolest ikkaikkaikka!!!

Kai Klaarika ütles ...

Blogimiseks on ikka arvuti vajalik. Mina kirjutangi vähe. Ma polnud nõus sellega, et ainult rikas inimene oskab lihtsalt saab hakkama. Ei saa üldistada.

Skarabeus ütles ...

Ma siiski "üldistaks": rikas kutsub nii palju tegijaid kohale,kuni ükskord kõik korda saab,vaene langeb masendusse...Ja priimust ka pole,et ilma gaasita hakkama saaks...

karikate emand ütles ...

Olen nõus! Kui inimesel on puupliit, on ta ikka oluliselt paremas seisus kui need, kelle gaasi- või elektripliit ei tööta. Erinevalt viimastest annab puupliit veel sooja ka! "Võitjate" meelelaad on ka hoopis teine. Tean inimesi, kes on nii agressiivsed, et neilt ei saada kätte väljakutseraha, kui operaatorfirma, kellele wifi eest makstakse, ei suuda tagada lubatud tasemel teenust. See ju mõneti näebki välja nagu firmale vigade eest peale maksmine - kui wifi töötab, siis maksad ainult igakuist teenustasu, kui jukerdab, pead väljakutsete eest maksma.

Ja stressist ei maksa üldse rääkida: kui rahaga on kitsas, siis on vigase teenuse või toote tõttu rahast ilma jäämine nii väga palju rängem, eriti kui oled lastega ema. Sa lausa näed seda raha vaimusilmas asjadena, mida oleksid osta saanud, kui oleksid selle teenuse või toote eest mitte maksnud. Õääh!

Samas ega ma rikaste stressi nüüd ka kadesta :D :D :D

Kai Klaarika ütles ...

Osta see ühe rauaga elektripliit. Maksab vähe, ühendamiseks pole eksperte vaja. Läheb katki, on uus osta ka odav. Muidugi ei saa kõike keeta-küpsetada, aga lapse saab söödetud.
Uksekella pole ju päriselt ka vaja.
Mulle tundub, et rahastressi taga on vahel liiga suured tahtmised/nõudmised.

Kai Klaarika ütles ...

Puupliidi jaoks on vaja puitu, mis ka maksab ja millega on jube palju tööd. Ja korstent peab pühkima.. tuhka eemaldama.
Nüüd järsku hakkab tunduma, et väikses linnakorteris on odavam elada kui majas.. võibolla ongi.

Unknown ütles ...

Kui telefon oli ostetud 3- 22. detsembrini ,siis juhtus see retrograadse merkuuri ajal ja siis ostetud tehnika kipub suurema tõenäosusega jupsima.