neljapäev, 5. november 2015

Traumad

Püüdsin täna oma hoti-aadressile sisse logida - ja ei lase enam otse postkasti minna. Ma pean logima end portaali nimega "Suhtlus", et oma kirjad kätte saada.
SUHTLUS!
Ma saan iga kord trauma, kui ma seda sõna näen.
Ma ei taha mingit suhtlust, ma tahan Mehele ta tõlked ära saata.


Eneseväljendusblankett izismile.com'ist


Teatud põhjustel pidin tegema reegli, et ainult mina käin poes.
(St VT võiks ka käia, aga tema nagunii ei taha, on liiga väsinud ja kardab milleski eksida.)
Igatahes selle tulemusena olen nüüd sellises seisus, et ei julge üldse liigutada, teades, et pean jõudu söögitegemiseks poodiminekuks hoidma ja ega mul rohkemaks seda praegu polegi.
Ei mingit laulmist, ei mingit joogat, kössitan vaikselt oma voodis ja muretsen, kas ma ikka jaksan minna :D ja mõtlen, mida ma siis söögiks teen, kui ma ei jaksa.
No ma loodan, et ma kohanen selle kohutavalt ränga koormusega, nagu on riidessepanek ja ülejärgmisesse majja poodiminek, ning saan uuesti hakata tegema asju, mis mulle rõõmu teevad.
Praegu on küll ainult tardumus ja mure.

8 kommentaari:

Alice ütles ...

Kas Eestisse ei ole veel jõudnud võimalus toitu koju tellida? Et lähed näiteks Selveri või Prisma või mis tahes poe lehele ja teed interneti kaudu oma tellimuse ära ja valid sobiva koju toomise aja ning toit tuuakse sulle koju. Sulle sobiks selline süsteev vist väga hästi, ei pea kuskile minema ega midagi tassima. Saad korraga terve nädala toidu ära tellida kui soovid.

Kai Klaarika ütles ...

...Tallinnas Prismas vist on midagi sellist. Või tuleb ka seal toidukotile ise järgi minna..

Jama värk. Te hakkate sedasi veel vähem sööma.

Kas saaksid teha midagi, mis poeskäimine kergemaks teeks? Mantel otse öösärgi peale (no koduriiete)?
Nimekiri, et osta korraga 3 päeva toit?
Lihtsustada sööke, et vähem osta?

Pitsat saab ju ka tellida.. aga kõik sellised asjad teevad ju toiduarve suuremaks.

Kylli ütles ...

Selline koht vist tundub üle Eesti tegutsevat: http://www.netimarket.ee/et/. Ehkki karta on, et sealt ostes tuleb siiski kallim.

Aga näe, mis leidsin: http://www.let.ee/ - ja alates 20 eurost toovad nad otse koduuksele ja tegutsevadki just Lõuna-Eestis :)

karikate emand ütles ...

Ma olen seda kojutellimise võimalust uurinud - mina pole Tartus küll leidnud. On vist see võimalus, et tellid kaubad, aga lähed ise poodi järele. Aga mu kodulähedane pood seda ei võimalda.



Kai-Klaarika

Ma käin juba üle kümne aasta poes nimekiri näpus - isegi juhul, kui ainult kolm asja on. :D
Katsun käia üle kahe päeva, aga - siis tulen kolme kotiga ja olen ikkagi ülejäänud päeva poolunes voodis pikali ja järgmisel hommikul ei taha ka kuidagi silmi lahti teha ja kujutan endale ette, et mul on veel pool kümme hommikul tohutu uni, või ma lihtsalt unustan kenasti, et kell juba helises... unustan vaadata oma päevaplaani, et ma saaksin unustada, et ma pean pesema minema ja voodi ära tegema... avastan end lihtsalt istumas kogu aeg, ja endasundimine on selles mõttes mõttetu, et pinge lihtsalt kasvaks.

Ei-ei, me ei hakka vähem sööma, ära seda karda :D
Oma kohustustesse teiste inimeste ees suhtun ma ülitõsiselt :D

Kui see peab nii olema, et mu päevad näevad mõnda aega välja nii, et ma istun tuima näoga voodis, siis meigin, käin poes, teen söögi ja istun ülejäänud päeva jälle poolhalvatuna poolpimedas toas voodis, siis olgu nii.
Ma loodan, et läheb ikka kergemaks ja mu keha hakkab uskuma, et ma jaksan ikka seda teha... Pealegi, võibolla ma tunnen end halvasti ka sellepärast, et Mees on ka jube pahas tujus ja jonnine, kuna ma nii otsustasin. Kui tema rahapada valvas, oli ju kõigil kogu aeg pidu.
Trill-trill!
Aga sukasäär on nii lössi vajunud, et varsti ma ei oskaks VT'le Tartu-elu kindlustada, ja sellel ma juhtuda lasta ei saa.

karikate emand ütles ...

Kylli,

tänud, uurin järele!
Eks hind ikka loeb ka.
Ma üritan siin raha kokku hoida :D

karikate emand ütles ...

Ok, esimesel lehel on ikka jube kallid hinnad...
pluss kojutoomistasu 6 eurot.
Ma parem käin ikka ise.


Teine leht on huvitavam, kuigi ei asenda poeskäiku, kuna keefirist ja banaanist ma loobuda ei taha - need on nagu minu kõhu jaoks loodud.
Aga - seal tuleb lehel käia passimas, millal toiduring avatakse ja siis alles näeb ka, mida seekord tellida saab ja mis need asjad (seekord?) maksavad.

Aga huvitav ikka!
Minul neid lehti välja guugeldada ei õnnestunud........


Aga täna tegin ma 8 liitrit suppi, millest loodetavasti jätkub ka homseks lõunaks ja õhtuks. Ja homme kavatsesin teha küpsiseid, aga VT käis eilsest saadik tasakesi näugumas, et teeks äkki ikka täna ja siis ma tegingi. 67 küpsist, yay! :)
Täna ma küll enam midagi ei tee.

Kylli ütles ...

Seda ma kartsin, et see esimene leht kallis on (ei jõudnud ise täpsemalt uurida, aga no arvata võib ju, et ega keegi seda heategevusena ei pea).

Aga teine leht tundus huvitav jah, ilmselt (neti)sebimist on piisavalt, aga kui nad päris koju kätte toovad ja räägitakse, et neil "päris" asjadel on "päris" maitse ja nii ...

(Mul muide on ka kõik poekotid prügikottidena kasutusel ja üldse ei salli, kui keegi neid avanematutesse sõlmedesse seob :D)

karikate emand ütles ...

Jaa, ma olen seda maatoitude lehte ikka juba täna ka kaks korda vaatamas käinud :D, aga hetkel veel pole ühtegi toiduringi tellimiseks avatud ja hindu ei näe.
Aga minu unistus on maamune tarbida, nii et jään seda lehte ikka uurima ja vaatan ka seda, mis sealt veel saab. Ma tean, et VT'le meeldiks suitsuliha hullupööra. Mu isa elukohas käib väike kauba-auto, kust saab osta näiteks ka keefiri ja leiba, ja isa alati ostab sealt maasuitsuliha. See lõhnab nii hästi :) Mõnikord on neil ka suitsukala... mmmm! :) Need ehtsad maatoidud on ikka parimad! :)