kolmapäev, 28. aprill 2010

Tsitaat

* Noh, ma olen mõelnud, et mõnes mõttes adopteerivad kõik mehed oma lapse. Nad sünnivad naisest pärast kuudepikkust kehalist protsessi, mida mehed oma nahal tunda ei saa, ja kui nad sünnivad, adopteerivad nad lapse, peavad ta vastu võtma ja omaks tunnistama, enda omaks tegema, mõistad?"
ASHA MIRO & ANNA SOLER-PONT "Sandlipuu jäljed"

Täitsa nõus!
Mitte asjata pole me kõik kuulnud emainstinktist, aga isainstinktist ... ma ei tea, mina küll mitte. Meestel on muud toredad instinktid :)
Kohutav, et meestelt nõutakse nüüd "emainstinkti" ülesnäitamist.

Lugesin mingil ajal ühest kollasest Briti lehest lugusid isadest, kes oma naise karistamiseks lapsi tapsid. Ja mulle tundub, et mehed, kes lapsi hirmsal kombel tahavad, on sageli abitud sellid, kes soovivad endale lapsi oma väärtuse tõstmiseks (mees, isane!) ja naise kinnihoidmiseks (me oleme perekond ja saame kõigest koos üle). Ja kui selline mees hakkab oma perekonda kaotama, siis ta tõesti kaotab kõik. Ja ultimate revenge on siis see kaotus ise täide viia, teha viimane võimunäitamisponnistus.

Olen selles mõttes endine vana konservatiiv, et mõtlen endiselt, et kui naine kasutab last ja meest karguna toeks maailmas hakkamasaamiseks, siis ei leia ma, et see on nii kohutav. Kui seda teeb mees, siis on see kõhe. Sama kõhe kui mäluaukudega inimene: sa ei tea, mis sellest tulla võib ja tema ka ei tea.

Kommentaare ei ole: