reede, 15. jaanuar 2016

Tumedad lood

Õde unustas minu juurde tulles kammi maha ja küsis, kas mul on mõnd vaba kammi talle anda nendeks päevadeks, mis ta minu juures on.

No ikka leidsin kammi, kuigi üldiselt olin ma kõik oma vähemkasutatavad kammid ajapikku Z'le andnud, kes suuremal osal kordadest hambaharja ja kammi maha unustas ning minult küsis. Algul oli mul hea meel, et ma ei pea talle kammi laenama vaid saan lausa anda - kuni ma aru sain, et ta kaotab need kohe ära :D Hambaharju ostsin tema jaoks ka terve pundi, siiamaani on 5 tükki kapis.

No vaat, nüüd õele mul kammi päriseks anda polnud, aga kasutamiseks ikka-ikka!
Viimasel päeval tuli õde käega kammi igaks juhuks viimast korda puhastades minu juurde, tänas mind kammi eest ja andis selle mulle. Mina aga millegipärast arvasin, et ta annab mulle kammipiide vahelt käega ära tõmmatud juuksekarvad, nii et võtsin vastu ja viskasin prügikasti. Õde oli üsna jahmunud, et pean teda nii  räpaseks inimeseks, et tema kasutatud kamm tuleb ära visata.
Ma ei tea, miks ma arvasin, et ta mulle peotäie juuksekarvu annab :p


---

Hakkasin ühe väga meeldiva inimese soovitusel lugema noore Eesti mehe Kaido Pajumaa raamatut "Jalutuskäigud sisekosmosesse".
Ma tean, et ma pean soovitajale rääkima, kuidas mulle see raamat meeldis, aga aga aga... - mulle üldse ei meeldi!

Need asjad, millest Pajumaa räägib, on enam-vähem õiged, aga need on lihtsalt nii algelisel tasemel ja sellise müügimehe stiiliga kirja pandud, et ma muudkui oigan! Saan aru, et tegemist on elustiilikoolitajaga ja küllap tal loenguid andes on karisma, mis ta päästab, aga pakkuda allajoonituna mõtlemiseks teemasid, millest minu arust mõtleb enamik teismelisi ilma palumatagi, on .... õääähhhh! :(

Pealegi on siin mitmel pool öeldud asju nagu

"Meie ühiskonnas on juba väga palju kurjust, õelust ja kättemaksu."

"Meie ühiskond on täis viha."

Ja esimese peatüki pealkiri:

"Kes me oleme ilma Gucci koti ja BMW-ta?"

No mina ei ela sellises maailmas. Ma elan palju ilusamas maailmas. Ma ei saa kuulata inimest, kes elab vihkavaid, kadedaid ja võistlevaid inimesi täis maailmas. See Kaido Pajumaa raamat on praegu minu ainus side selle õudse maailmaga, mille inimesi ta siin õpetab ja ma olen 77-ndal leheküljel juba üpris traumeeritud, kuigi üldjoontes on ta jutt täiesti õige, lihtsalt esitatud talumatus müügistiilis ja uskumatult pimerumalale seltskonnale. Ma tahaks näha seda inimest, kes poleks ise nende asjade peale tulnud, millest Pajumaa räägib moel, nagu oleks see jutt seninägematu kingitus inimkonnale.

Või...?

Me lihtsalt elame erinevates maailmades.
Tema juttu kuulates kõmiseb mul peas kogu aeg "Fake it till you make it!", kuigi ta õpetab selle vastu! Aga ise pole veel lahti saanud ja paljud, väga paljud juba ammu on, või pole sellesse tõvesse üldse mitte 'nakatunudki'.

Gucci kott?
Gucci oli vist üks väike koerake, oli nii? :D

Ja BMW - ausalt, kui minu nina alla veeretada viis suvalist autot, millest üks on BMW, siis ma küll ei usu, et ma selle ära tunneks. Mul pole eluski olnud perioodi, mil ma automudelite vastu mingisugustki huvi oleks tundnud. Värvi vastu veel :D - mõned autod on ikka väga ilusat värvi :D




Ja asi pole ainult selles, et ma "pean" selle raamatu kohta tagasisidet andma - mul on endal ka nagunii väga raske alustatud raamatut pooleli jätta. Sama kehtib ka lahti tehtud šokolaadi või kommipaki kohta - missiis, et juba poole peal iiveldab, ikka söön lõpuni :p

Uhhuhhuuu, vaene mina! :p



----


Kahju, et Alan Rickman suri, eks?! Ta oli nii köitev näitleja. Hääl, nägu ja olek ja...
Nüüd saab nautida vaid seda, mis temaga juba salvestatud on - hea seegi!

6 kommentaari:

Reet ütles ...

Usu või ära usu, aga tõesti ongi sellised inimesed olemas, kellele Pajumaa jts jutt on nagu ilmutus. Ja need inimesed ei olegi täiesti harimatud ning muidu matsid. Aga ju siis millalgi arengus jäi midagi puudu.

karikate emand ütles ...

Eks tuleb uskuda! :) Kui tema auditoorium tühjaks jookseks, kui ta oma jutuga pihta hakkab, siis ta poleks nii õhinal ja rõõmus seda juttu pakkudes :P
Ilmselgelt on Peep Vainul ja "Mungal, kes müüs maha oma Ferrari" ka oma koht meie ühiskonnas.

Ja tema jutul on sisulise poole pealt jumet. Näiteks minu meelest on ka vajalik inimestele meelde tuletada, et kui nad muudkui püüdlevad ja nii vähe saavutavad, siis see ei pea tähendama, et nad teevad midagi valesti - lihtsalt kõik pole meie kontrolli all ja peale meie tahtmiste mängivad alati kaasa ka teistsugused/palju suuremad jõud, mida me mõjutada ei saagi.
Näiteks mina pakkusin seda raamatut VT'le lugeda, sest tema võib siit veel oma mõtetele kinnitust või isegi mõtlemisainet leida. (Aga tema on ka sellises vanuses, kus ta veel ise kõige paremini teab :D, nii et ta polnud huvitatud.)

Lihtsalt tema stiil pluss mõningane naiivsus kokku moodustavad sellise eemale-ehmatava komplekti. Tema tõstatatud teemadega saavad kõik puutuda kokku näiteks lugedes portaali Alkeemia artikleid ja aastaid tagasi isegi Delfi Naistekas ilmutati selliseid artikleid (võib-olla praegu ka, aga ma pole aastaid Delfisse vaadanud lihtsalt).
Mulle tundub ta lihtsalt üks poisike, kes kipub guruks, aga saab heal juhul olla vaid Jõmmide Valgustaja.
Samas, iga areng ja enesearendus on tervitatav, nii et kui mingile osale inimestest tuleb just niimoodi läheneda, siis... hea vist küll.

Skarabeus ütles ...

Ma olin aastaid tagasi Kaido blogi sõltlane.See tal ju ka "sisekosmos.ee" Aga tasapisi tüdinesin,sest kõik need värgid on ju üks ja seesama, vana soust uues kausis nagu minu laps ütleb. Erinevad ainult käsitlemis- ja jutuoskuse poolest. Eks on kindlasti paremaid. Kaidolt on ju ka palju videosid.

karikate emand ütles ...

Äi taha nähä neid videoid!

Aga blogina need tekstid täitsa kõlbavad :)
Eriti kui see oli aastaid tagasi, sest inimeste teadlikkus kasvab praegu hästi kiiresti ning mis neli aastat tagasi võis enamikule tõesti uudne olla, pole täna seda teps mitte. Aga mulle soovitati seda üsna hiljuti.
Samas, praegu olen jõudnud 206 leheküljeni ja kui armastuseotsingute osa oli jälle nõutukstegev (et mitte öelda masendav) (välja arvatud need osad, kus ta tutvustas teiste inimeste ammutunnustatud teooriad ja neid osi oli palju), siis vähemalt on raamatu edenedes selline patroneeriv pilvepealne stiil mõistlikuma tooniga asendunud. Et siin mõne koha peal tundub, et ta tõesti lihtsalt arutleb, mitte ei õpeta rumalat rahvast, et raha ja kuulsus polegi elus kõige tähtsam. Ikkagi inimene! :)

Reet ütles ...

Jõmmide Valgustaja :D :D :D

Aitäh! See on NII ilmekas väljend, ma juba ammu otsisin seda :)

Unknown ütles ...

Oi,mul on meeles ,et kunagi ammu ta kirjutas,et istus Ülemiste järve ääres autos,olles just kalarestoranist tulnud ja jälgis meest,kes istus jääaugu ääres,üritades kala kätte saada.Millegipärast hindas ta ennast võrratult õnnelikumaks sellest mehest.