reede, 25. mai 2018

Sci-fi sõpradele

Vaatasin just põnevat indie sci-fi filmi Infinity Chamber (Somnio) (2016 või 2017).

Image result for infinity chamber

Mees soovitas seda eelkõige mulle nii meeldiva minimalistliku esteetika ja suletuse / isoleerituse tõttu, kuid osutus sealjuures ka põnevaks ja (võibolla liigagi) palju tõlgendusi pakkuvaks filmitööks. Mõnikord rikutakse hea film ära sellega, et kõik on ära seletatud, nagu lastele oleks tehtud!...
Selle filmi kohta seda kindlasti öelda ei saa :)

Kui ma pole lõpu tähenduses päris kindel, siis vaatan plot'i Wikipediast, aga tuleb välja, et see on nii mage (?) / indie film, et Wikipedia pole hakanud sellega oma käsi määrima :D

Igatahes siit hoiatus: võibolla see polegi nii hea film, kui ma siin reklaamin!
Mis ma oskan öelda? :) Ma pole eriti osav kunstihindaja vaid täiesti subjektiivne subjekt :)

Image result for infinity chamber

Igatahes, meest, kes nimetab ennast Frankiks, tulistatakse kohvikus elektrišokirelvade moodi asjandustega ning ta ärkab täisautomaatses vanglas, kus tema vajaduste eest hoolitseb sõbralik tehisintellekt Howard, kes esineb laes paikneva kaamerasilmana. Ta pakub Frankile kohvi, toidulöga, jooksulinti ja on hästi abivalmis, kuid ei anna mingit infot selle kohta, miks Frank seal on ja kui kauaks sinna jääb.

Kui Frankile hakkab tunduma, et ta on seal täitsa nagu lõksus ja ükski inimene ei tule, asjad ei edene ja küsimustele vastuseid ei saa, hakkab ta üritama arvutisüsteemi üle kavaldada, et sealt omal jõul välja pääseda.

Kas ta põgeneb, või ainult kujutleb seda? Kas ta on vangis või haiglas koomas?
Kes on Howard? Kas Gabby oli olemas või elas ta ainult Franki kooma- või ülekuulamissimulatsioonifantaasias, oli ta Howardi looming?

Mulle meeldiks mõelda, et oli õnnelik lõpp ..., aga vist ikka polnud.

Image result for infinity chamber

Mine tea! :)

Piraatlink: Infinity Chamber

Kommentaare ei ole: