kolmapäev, 23. märts 2011

Veel sellest Factory-filmist...

Üks mõte ei anna rahu, mis eelmisest postitusest välja jäi...

Selles filmis oli selline koht, kus Andy Warholi seltskonnast välja tõrjutud Edie tormas restorani, kus Andy oma kaaskonnaga einestas, ja küsis temalt taas kord oma filmitööde eest raha. Nüüd oli ta omamoodi 'alla käinud', kui ilusa noore naise kohta saab niimoodi öelda. Tema riided olid lohakad ja meik, mida oli endiselt paksult, oli veidi laiali.
Andy ütles talle mahedalt: "Ma ju andsin sulle 50 dollarit! Kas sa kulutasid selle juba ära?"
Muidugi oli see solvang, sest Andy ise oli selleks ajaks nende filmidega juba kena kopika teeninud.
Edie nuttis ja karjus, et ta vajab seda raha ja on selle ära teeninud. "Vaata mind!" hüüdis ta tuikudes, "Sa ainult vaata mind! See on, mida sa oled teinud - see on sinu Looming!" (või umbes nii, subtiitreid polnud ja vaatasin vaid ühe korra.)
Andy lahkus.

Ja ma mõtlen sellest, et kindlasti on võimalik ühe inimese kaudu halba seltskonda ja halbade harjumuste küüsi sattuda, kuid kas me saame seda inimest oma 'languses' süüdistada? Mulle tundub, et mitte, kuigi kangesti tahaks... :P On inimesi, kes lasevad end kergemini kaasa haarata, nende hulgas need, kes lasevad end kaasa haarata justnimelt ennasthävitavatel suhetel ja eluviisil. Ma arvan, et selleks peab olema eelsoodumus. Mõnda kohe nagu kisub pimeduse poole, teist jälle valguse poole, ja kolmas otsustab täitsa ise, kuhupoole ta järgmised sammud seab või kas ta üldse paigast liigub.

Mina olen olnud mõjutatav, aga Mees pole seda ära kasutanud, vaid on kogu aeg julgustanud mind tegema just seda, mida ma tahan, ja jätma tegemata need asjad, mida ma teha ei taha (ja mida on hoopis rohkem kui neid asju, mida ma teha tahan, hehe). Ma näen, kui hea on see, kui sa lased teisel inimesel olla tema ise, kuid see eeldab vist, et sa ei vaja temalt väga palju - sa ei pea teist inimest enda vajadusi täitma suunama või lausa manipuleerima. Tundub, et selline suhe jällegi ei pruugi püsida... et kindlamini püsib suhe siis, kui mõlemad vajavad teineteist. Aga Mees ütleb, et ta vajabki mind - just sellisena, nagu ma olen. Imelik - ma sellist küll ei vajaks, väga imelik...
Aga noh, good for me, nii et ma ei pinni :P
Muidu saabki teine äkki aru, et tal pole mind üldsegi vaja :D
Tegelikult - kui sul on kellegagi koos hea, siis ongi hästi, ja vast polegi vaja hakata välja uurima, mis ja mil määral ja kui kauaks nimelt hästi on. Ja nagu ma endiselt arvan: pole vaja olla täiuslik selleks, et olla Kellegi jaoks täiuslik kaaslane...

Kommentaare ei ole: