teisipäev, 27. oktoober 2015

Vorsti-surm

Viimasel ajal on mitmelt poolt saanud lugeda, et ka töödeldud liha on vähkitekitavate 'nähtuste' nimekirjas kenasti suitsetamise kõrval. Olen väga põnevil, et mis järeldused sellest tehakse. Suitsetajad on restoranidest välja tõrjutud - mis nüüd lihast saab? Hea küll, restoranist saab ka maheliha, aga pizzakohad oma pepperonide ja vorstipizzadega? Pannakse tulevikus kinni? Solaariumid? Kinni?

Nii huvitav oleks tulevikku piiluda, sest mulle tundub küll, et inimesed muutuvad kiiresti üha ökoloogiliselt teadlikumaks ja tundlikumaks. Juba praegu on mõnel pool maailmas veganid muutumas sama tüütuks kui jehoovatunnistajad :D

Aga mul poleks midagi selle vastu, kui linnades keelataks autoliiklus (ka linnaõhk on kõige kangemate vähkitekitavate asjad nimekirjas!) ja tugevalt parandataks ühistransporti, nii et linnatänavad jääksid vaid ühissõidukitele ja eriliiklusvahenditele nagu prügiautod ja kiirabiteenused. Linnaäärtes võiksid olla suured garaažid, kust saaks siis autoga maakoju sõita. Kusjuures tulevikulinnades on vast oluliselt rohkem suuri parke ja kasvuhooneid, nii et roheluse pärast poleks ehk otseselt vajagi maakodu omada. Autod aga sõidavad ise, kasutades Google'i kaarte ja GPS'i - toksid aga soovitud sihi sisse ja ise võid sõidu ajal sõpradele helistada või kirjutada, ajalehti lugeda või blogipostituse teha.

Kontorihoonete juurde kuuluksid massaažisalongid ja joogastuudiod ja taimetoidubaarid. Tööpäevad mõistagi muutuvad 6- või isegi 4-tunnisteks, et inimesed saaksid pere jaoks rohkem olemas olla ja enesearenguga tegeleda. Ainult lapsed, vaesekesed, peavad ikka 7+2 tundi õppima. Vähemalt on neil puhanud vanemad abiks :)

Säilivustähtaja ületanud toit mõistagi saadetakse kogumisjaamadesse, kust iga väike roju palgapäeva ootuses õhtusöögipoolist hankimas võib käia... Prügitünne on iga trepikoja või maja jaoks vähemalt seitse erinevat ja kuna tööpäevad on nii lühikesed, jaksab igaüks oma sodi kenasti sorteerida ka.

Ja ikkagi, ma tahaks täitsa ära näha selle aja, kus vorstisööjat vahitakse sama etteheitvalt kui praegu bussipeatuses suitsetajaid... :) Nii paljud asjad, mis praegu näivad ülipüüdlike inimeste mured, on 60 aasta pärast kõigile normiks. Jah, ma kahtlemata usun helgesse tulevikku :)


Izismile.com

Kommentaare ei ole: