teisipäev, 29. juuni 2010

Täna on ka täna :)

Tegelikult oli päris tore, et me vana pesumasinat remontima ei hakanud vaid uue ostsime. Imekähku ikka käis ka - mu Mees jõudis üsna just-just koju ja tegeles veel masina tüjakslaskmisega, kui onu oli uue masinaga juba ukse taga. Remondimeest oleks me tõenäoliselt vähemalt nädal aega oodanud ja kogu see aeg usinasti käsipesu harrastanud - seelikud vöö vahele topitud, nagu mul kombeks :D

Meie uus masin (Electrolux) teeb tsentrifuugimise ajal hirmsat müra... See on väga harjumatu. Mees käib kogu aeg vaatamas, et äkki sai midagi valesti ühendatud - selline rappumine pole ju normaalne... No ehk ikka on...

Muidu tundub küll normaalne masin olevat :) Mõõtudelt ja disainilt on see äravahetamiseni sarnane kalli kadunukesega, mis oli Brandt firma oma. Üldse pole sellist tunnet, et uus asi on vannitoas. Nupulaua loogika nõuab siiski veidi ümberkohanemist.

Ilm aga on lihtsalt vapustav!!!
Õues oli võrratu!!!


Minu lemmikpuu - remmelgas.


Veidrad murule viivad trepid... :)

Käisime lõuna paiku Descartes'i tiigi juures parte söötmas. Kui peoks läks, tuli "rahvast" juurde: osavalt pikeerivad varesed, söakalt varvaste vahel keksivad kärmed tillukesed varblasepoisid ja uimasena näivad, kuid vägagi võitlusvalmid tuvid. Niisiis üritasime saia-täpsusviskamist teha, et ikka pardikesed ka noka pudruseks teha saaksid - ja meil tuli väga hästi välja :) Kahjuks polnud ma sellise söömaorgiaga arvestada osanud, ning meil oli saia vaid 5 viilu.

Siis tulin koju ja valmistasin meile lõunasöögi, võtsime uue saia ja läksime tagasi, seekord fotoaparaadiga. Paraku olid pardid kusagile põõnama roninud, ja me söötsime siis lihtsalt muid "pudulojuseid". Neid me niimoodi ei hellitanud, et oleks otse noka ette üritanud visata. Tegime omal ettevõtmise naljakamaks ja üritasime tuvisid ikka selga tabada ja üldse - intriige luua seal linnuriigis :D



Siis jalutasime veel poodi ja ostsime endale uue saia :D - ja jogurtit ja maasikaid...


Ja Väike Tüdruk sai Barbie-ajakirjast (mida me üldiselt ei osta) kena käeketi!
Ohh, igati mõnus päev.

8 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Näed, ongi Saare poe tiigist saanud Descartes'i tiik...

kukupai ütles ...

Sellise käeketi sai meie Tupsu kah endale, aga tema pani selle hoopis Barbie'le kaela :)

Anonüümne ütles ...

Ma räägiks pesumasinast, kuna mul nii ilusat käeketti ei ole:) Minu teadmiste kohaselt ei tohiks masin tsentrifuugimise ajal siiski rappuda. Tean, et mul paps kodus ajas masinat loodi selleks, et see ei juhtuks (emal-isal puidust põrand, mis veel vetrub ka - lõpuks tuli paks metallplaat alla panna - ja probleem kadus..).

Anonüümne ütles ...

enamike pesumasinate jalad on tellitava kõrgusega, pane vesilood masina peale ja kruti jalgu seni, kuni masin loodis. siis kaob ka kolin.
(seilasime-teame)

karikate emand ütles ...

Nonii, ikka on tore, kui keegi on juba varem samu meresid seilanud :)

Lugesin Glacier'i postitust ja mõtisklesin.
Et põrand justkui peaks ok olema, sest vana masin seisis ilusti paigal. Aga-aga... midagi peaks ju ikka teha saama. Lood on meil puha olemas isegi ja...
Jäin ka mõtisklema nende masinajalakeste peale, mida meie ei kruttinud ja mõtlema, et vast tuleb masinat loodida ja jalgu kruttida. Ja näe! - keegi teab, et nii ongi.

Tore-tore! Proovime ka! :)

luize ütles ...

Noh, kui transpordikruvid ära võtsite, siis peaks jah jalgade kruvimisega hakkama saama... samas, kui need kruvid ei ole õiged, siis peaks see ju kõikuma, see masin. Teine asi on, et vahel on need udupeened masinad nii pirtsakad, et teevad tasast häält ainult siis, kui pesu on masinas täiuslikult balansis. Ehk siis kui on liiga vähe või liiga palju või kuidagi krussi ja pampu läinud, siis müriseb rohkem ja hüppab.

karikate emand ütles ...

Luize,
vaat-vaat. Seda minagi mõtlesin, et KUI põrand on ok ja MASIN on kipakas, siis ta peaks loksuma. Käisin ja kõigutasin - no seisab nagu tammepuu. Samas - minust kaalub see masin tublisti rohkem, mis kõigutaja mina ikka olen.
Njah, ma panin mehele südamele, et ostku mitte udupeen, vaid töökindel masin, kuhu mahuks 5 kilo pesu (no meie uus mahutab 5,5, aga vahe pole suur). Olen tegelikult ka kuulnud, et pesu peab oma koguselt ja laotatuselt mõnele masinale "meeldima", et ta ilusti ilma pahameelemöirete ja jalgade trampimiseta töötaks... :P

No me uurime asja ja õpime uut pereliiget tundma ja püüame teda meiega lepitada :)

Anonüümne ütles ...

Tõsi, ka minu enda masin jookseb aegajalt kohapealt minema ja teeb koledat häält... näiteks siis, kui ta on suutnud kõik pisikesed asjad suure tekikoti sisse korjata ja selle kuidagi rulli keerata. Et siis on suur känkar ja kõik on balansist väljas. Või siis ka, kui ma üritan 3,5 kilo mahutavasse masinasse toppida 5 kilo - mille minu oma puhtaks peseb küll, aga hirmsa pahandamise saatel.
Aga seda ei tohiks juhtuda koguaeg mumeelest.. sest vaevalt et Sa grammipealt samapalju pesu paned iga kord...

Aga jah - uue pereliikmega peab harjuma. Mina olen harjunud, et vahel pean pesumasinat poole vannitoa pealt tagasi tirima õigesse kohta:) Ja noh, minu vastutulelikkuse eest on ta mind truult teeninud pea 7 aastat... ja ma pesen ikka palju pesu... ikka iga päev:)